דר דודו - שים לב להערותי .
-
חשבתי שאולי שווה לתת לסיכום שירשור נפרד - כדי שלא יבלע בשירשור אחר.
אין סוף ואין גבול לחנויות, לשווקים ולמסג'ים השונים שניתן למצוא בבנגקוק. אין גם צורך להתרוצץ במיוחד כי בסך הכל, הדברים חוזרים על עצמם. לפיכך חשבתי שסיכום קצר של איפה והיכן ניתן לקנות יוכל לעזור לרוב האנשים:
. לגבי Fashion Island - לא בטוח שאילנית התכוונה אליו או שאי פעם היתה בו (אולי יש משהו אחר עם שם דומה). אמנם מרכז קניות גדול וחדיש אבל נמצא רחוק מהאזורים המתויירים (ברחוב Ramintra) ואין שום צורך להגיע לשם !!!
2. לגבי מסג' תאילנדי - בוודאות מוחלטת שואט פו הוא לא המקום הטוב (אפילו בינוני לא הייתי נותן לו). חבל על הזמן להגיע לשם בשביל מסג'.
שים לב דודו , אתה יכול לחוות את דעתך האישית בלבד ושיהיה מבוסס על סמך ניסיון אישי , אני לא מסכים לקביעה כזו וזה לחלוטין אינה קביעה מוסמכת .
תגובה זו תמחק מהפורום בקרוב .
בכל רחבי בנגקוק מפוזרים מקומות רבים, יפים יותר, נעימים יותר וטובים יותר למסג' תאילנדי. אין טעם לציין כאן מקומות ספציפיים ואם מישהו ירצה לדעת היכן יש מסג' טוב באזור המלון שלו - אוכל לענות ספציפית.
לגבי סוגי מסג'ים אחרים - face massage, foot massage ו Oil massage וכל מיני חבילות טיפוליות כאלו ואחרות - שוב, ישנם מקומות רבים ואיכותיים ואם אשאל ספציפית, אוכל להמליץ על משהו באזור הסמוך למלון.
3. לגבי קניות של מותגים מזוייפים - המקום הנוח והזול ביותר לקנות אותם הוא בדוכנים הנמצאים ברחוב סוקומוויט - החל מתחנת ASOK ועד לסוי 5 - פתוחים בערך מ 12 בצהריים ועד 11 בלילה.
4. טלפונים סלולריים וכל מה שקשור בזה - קומה 4 ב MBK
5. מחשבים וגאדג'טים - Panthip Plaza או Fortune Town
6. ביגוד של מותגים וכיוצ"ב - כל חנויות הכלבו הגדולות והייתי ממליץ במיוחד על Central Chitlom - אחת מחנויות הכלבו היפות, הטובות והקלאסיות של בנגקוק (אם לא הנעימה ביותר) - יש תחנת רכבת צמודה אליה וניתן להכנס ישירות מהתחנה. יש גם אזור נהדר של אוכל - (בקומה 6 אם אינני טועה)
7. בוטיקים וביגוד (לא מותגים ולא זיופים) - באזור פראטונם ו Platinum וכן באזור Siam Square -
צודק, כנראה מקום עם שם שמזכיראבל לא שם, חשבתי על זה אחרי מה שיוסי (אם אני לא טועה) רשם, ותהיתי אם צדקתי בשם.. guess not
-
צודק, כנראה מקום עם שם שמזכיר
http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g293916-d496987 -Reviews-Wat_Pho_Thai_Traditional_Massage_School-Bangkok.htm l
שימו לב מי נתן ניקוד גבוהה
ולמגוון הדעות
לא יזיק בכלל לכמה אנשים לאכול פסיפלורה זו העונה -
צודק, כנראה מקום עם שם שמזכירמגוון דעות הוא דבר טוב וחיובי.
אני רק יכול להעיד על עצמי שאני אדם סקרן - זמני בידי וגם מכונית לשוטט בה ברחבי בנגקוק. אי לכך, ברוב זמני אני עוסק בדברים בטלים וחסרי ערך - מציאת מסעדות טובות, מסג'ים, מועדונים וכיוצ"ב. אני יכול לנסוע מצד אחד של בנגקוק לצידה השני רק כדי לנסות מקום ששמעתי או קראתי עליו. יש גם לא מעט נפילות - אך לאט לאט מצטברת רשימה של מקומות שלגביהם אין מחלוקת שהם מעולים. אני הוא שפן הניסיונות בדרך כלל ואחר כך לוקח איתי את בנות זוגי, חברים וכדומה. רק מקום שעבר חוות דעת של מספר אנשים ולאורך זמן מסויים - נכנס לרשימת הדברים הטובים שלנו ואז אנחנו הולכים באופן די קבוע לאותם מקומות. -
עוד כמה עיצות קטנות1. ראיתם משהו שמצא חן בעיניכם באיזה דוכן או איזה שוק - קנו אותו !! אל תתחשבנו על כמה גרושים כי לא תמיד תמצאו בדיוק את אותו הדבר אחר כך.
2. בכל בתי הכלבו ישנם תמיד עמדות ודוכנים המציעים למכירה דברים בהוזלות ניכרות. זה יכול להיות סטוק של חולצות, מכנסיים וכדומה שהיו מוצגים עד לפני זמן קצר במחיר מלא אך עכשיו הגיעה סחורה חדשה והם חייבים לפנות את המדפים. מדובר על הנחות אמיתיות של כ 40-50 אחוז. כשאתם נכנסים לחנות כלבו גדולה (Central או Robinsson או The Mall) - אל תרוצו לקנות מיד. תעשו סיבוב בנחת, שימו לב להנחות והמבצעים השונים - ורק אז תקנו.
3. ברוב חנויות הכלבו הגדולות יש קופונים של הנחות.... תבררו לפני שאתם קונים. בכל מקרה, בצורה מסתורית, המוכרות מחזיקות בידיהם קופונים. חנויות הכלבו מסודרות כך שלכל מותג יש אזור משלו ומוכרות משלו. תתפלאו - אבל גם בחנויות הכלבו (עם מחירים קבועים) ניתן לקבל הנחות משמעותיות לעיתים בעזרת לחץ פיזי מתון (טלטולים זה כבר לא חוקי) על המוכרת. אם היא תחשוב שאתם מתכננים לעשות קניה גדולה אצלה - היא תמצא את הדרך להנחות נוספות. את הקופונים המוכרות שומרות לידידים ומקורבים אך בזמן קניה משמעותית, גם אתם תיחשבו לחוג מכריה והיא תנדב כמה קופונים לטובתכם. -
עוד כמה עיצות קטנותומשפט הקסם ששוה לשנן ותמיד עוזר:
rot dai mai ? = האם אפשר לקבל הנחה ? -
הערה להערות
כל מה שאני אומר מבוסס על חוות דעת אישית - אחרי שאני אישית התנסתי....לכן לא ברורה לי ההערה. כל דבר שאני אומר - הוא חוות דעתי האישית - ניתן לקבל אותה או לדחות אותה. בכל מקרה, תמיד מבוססת על ניסיון וידע אישיים.
כמובן שניתן לקרוא את הקישור שצורף - מין הסתם, חוות דעת חיוביות ושליליות שניתנו ע"י תיירים שהתנסו במסג' אחד או שניים בזמן שהותם הקצרה בבנגקוק.
לפחות לגבי מסג' תאילנדי - אני אומר את דעתי אחרי שהתנסתי עשרות רבות (אם לא מאות פעמים) במשך השנים במקומות שונים, אז לפחות יש לי בסיס להשוואה טוב. כל היתר זה טעם אישי.
לא הצלחתי להבין במה דעתי על כך שהמסג' בואט פו הוא בינוני ומטה שונה בעקרון מדיעה שאומרת שהוא הכי טוב בבנגקוק ??? - האם לקבוע שמשהו הוא "הכי טוב" שונה במהות מלחוות דיעה שהוא בינוני או לא טוב ??? - היא לבטח מוסמכת לפחות כמו דיעות אחרות ... הלא כן ??
-
הערה להערות
אני מכבד את כל חברי הפורום ומאמין שיש לכולם מספיק בינה בקודקודם כדי להבין שכל דבר שנאמר כאן היא דעתו האישית של הכותב לכן לא טרחתי וציינתי זאת במפורש.
בפורום נאמרות דיעות רבות, חיוביות ושליליות, במגוון נושאים רב וגדול וכל דיעה הנאמרת משקפת את דעת הכותב בלבד. לא הצלחתי להבין מדוע דיעה בנושא מקום למסג' שונה מדיעה על אי או מלון או מסעדה או חוף או חנות או כל דבר שנאמר בפורום ???
אם תמחק כל דיעה, שלילית או חיובית, שנאמרת ע"י כל חברי הפורום בגלל היותה חוות דעת אישית - 99% מהשירשורים צריכים להמחק. דינה של חוות דעת חיובית זהה לחוות דעת שלילית - שתיהן חוות דעת אישיות - ואם זה הכלל, דין שתיהן להמחק. מה שישאר הוא אינפורמציה יבשה שניתן למצוא באינטרנט - לוח טיסות, כתובות של בתי מלון וכדומה.
לתומי חשבתי שמטרת הפורום היא דווקא להביא דיעות אישיות המבוססות על ניסיון אישי שהוא תמיד סובייקטיבי.
-
שמתי לב להערותועדיין לא ברור לי ההבדל בין לומר על מקום מסויים שהוא "הכי טוב" לבין לומר עליו שהוא "בינוני" או "גרוע" או "נהדר" או כל דיעה אחרת.
למען הסר ספק - אני תקווה שחתימתי החדשה איננה מותירה צל של ספק בעניין ותלווה מעתה את כל הודעותי ...
-
הי דר דודו , מצא חן בעיני ההצהרה החדשהולגבי כל השאר , כתבתי לך למייל . -
שמתי לב להערותתוסיף: "אין הודעה זו מהווה המלצה וכל העושה שימוש בהמלצה זו עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו"
-
הרוזןקיבלתי את מכתבך, קראתי ואעשה כדבריך -
דר דודואני מודה לך מאוד .