ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לוצרן

פורום טיולי משפחות
    18
    51
    7610
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zivit17
      zivit17 נערך לאחרונה על ידי

לוצרן
      הי זיוה וכולם,

לפי מישלין האתר של מוזיאון פיקאסו הוא: http://www.rosengart.ch

עוד נכתב בספר שיצירותיו של פיקאסו נתרמו לעיר ע"י משפחת רוזנגרט בשנת 1978. כנראה מכאן נובעת הכפילות בשמותיו של אותו המוזיאון.

ערב נעים,

זיוית
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • zivit17

לוצרן
        סליחה, הטעיתי אתכם.

קראתי שוב ואני רואה שמדובר בשני מקומות שונים, למרות האתר המשותף.

מוזיאון פיקאסו נמצא ב - Furrengasse 21. שעות פתיחה 10-18, מחיר כניסה 8 פר"ש. כולל, כפי שכתבת זיוה, יצירות מעשרים השנים האחרונות לחייו של פיקאסו.

אוסף רוזנגארט נמצא ב - Pilatusstrasse 10. אותן שעות פתיחה, מחיר כניסה 15 פר"ש.

בקומת הכניסה נמצא "אוסף פיקאסו" הכולל למעלה משמונים יצירות שיצר לאחר 1938.

זיוית

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

לוצרן
          היי זיוית,

איפה קראת את המידע? אני חושבת שכל המקורות באינטרנט שמספרים על מוזיאון פיקסו בכתובת שמסרת אינם מעודכנים. ניסיתי עכשיו ובאמת עלו הרבה קישורים, אבל באתר של העיר אין זכר למוזיאון הזה ומכאן אני מבינה שאיחדו אותו עם "רוזנגרט". אבל אולי אני טועה.

ערב נעים גם לך Smile

זיוה
          • גלגלית2
            גלגלית2 נערך לאחרונה על ידי

לוצרן
            איזה יופי של מידע נאסף פה "בזמן שישנתי..." Cool אני אוצרת אותו. תודה!

מה דעתכם על ביקור בכפר Küssnacht am Rigi ? השמועה אומרת שזה כפר חביב ביותר, לא רחוק מהעיר לוצרן. שמו קשור גאגדה של וילהלם טל. אפשר לבקר שם בדרך ללוצרן או ממנה (ראו קישור)

ואם אפשר לנצל את השרשור הזה, זיוה, לשאלה (חדשה?) בנושא ישן: יש סיכוי סביר שנרצה לרכוש את כרטיס ההנחות (half fare), וקראתי שאפשר לרכוש אותו בתחנת הרכבת בשדה התעופה של ציריך. האמנם? עוד דבר שקראתי ואני לא בטוחה שהוא נכון - האם צריך תמונת פספורט בשביל הכרטיס?

• גלגלית2

הקישור....
              http://www.myswitzerland.com/en.cfm/destinations/resorts/off er-Destinations_Resorts-General-305925.html
              • נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

לוצרן
                אני חושבת ששני המוזיאונים באמת אוחדו. חבל שלא היה כך בזמן ביקורי בעיר Crying or Very Sad Evil or Very Mad
                אפשר להבין מהכותרת באתר המוזיאון
                summlung +picasso donnation
                summlung= אוסף
                picasso donnation=במוזיאון פיקסו היו תמונות שנתרמו על ידי משפחת רוזנגרת, ועוד צילומים של פיקסו.
                האמת שהאיחוד מוצדק בעיני.
                חבל שזה too late for me Laughing Laughing
                • zivit17

לוצרן
                  זיוה,

המידע הוא מ"מישלין", מהדורת יולי 2008, האחרונה שהיתה כשהזמנתי לפני כחודשיים.

זיוית
                  • נירית

הריגי והפאס
                    לגבי הריגי,
                    לא היינו, אבל יש עליו המלצות חמות מאד, כולל משוויצריים.
                    לפאס לא צריך תמונה. כך היה בזמנו, וכך לפי האתר גם היום. איפה קראת שצריך?
                    אני חושבת גם שברוב תחנות הרכבת אפשר לקנות אותו. אנחנו קנינו בזמנו בלוצרן.
                    • אתר התחבורה השוויצרי
                    • נירית

והרי החדשות המוכיחות את איחוד המזוזיאונים
                      מוזיאון פיקאסו נסגר ב30 במרץ 2008.
                      ממאי 2008 האוסף מוצג במוזיאון רוזנגרת.
                      הספרים עדיין לא עודכנו, מסתבר (אפילו מישלין מפשל לפעמים) Very Happy
                      • החדשות במקור
                      • באנגלית בחסות גוגל
                      • גלגלית2

הריגי והפאס
                        הי נירית,
                        קראתי את זה באיזשהו פורום - מידע לא רשמי. סתם תשובה של משתתף בפורום למישהו ששאל על הכרטיס. הוא המליץ לו שם להביא תמונות מהבית כדי שלא יצטרך להצטלם במקום...
                        בכל אופן, אני מניחה שאת צודקת - אם היה צורך בתמונה זה בוודאי היה מופיע באתר של משרד התחבורה, ובאתרים אחרים שמוכרים את הכרטיס (וספק אם היה אפשר למכור אותו באינטרנט...).

תודה רבה!
                        • זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

הריגי והפאס

היי לכולם,

זיוית, תודה על העלאת עניינו של פיקסו לראש סדר היום, ולנירית - יישר כוח על סגירת המעגל. עכשיו הכל בא על מקומו בשלום ובא לציון גואל Laughing

הנה כתבה קצרה על אוסף רוזנגרט בעברית. הכתבה מ-2003, ונאמר בה שמאז פתיחת מוזיאון רוזנגרט ב-2002, מוזיאון פיקסו סובל ממיעוט מבקרים. כנראה היו דרושות כמה שנים לפרנסי העיר לניסוי ותעייה.
                          http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2364660,00.html

שימו לב כמה כתבות יש ברשימה שמתחת על באזל ומוזיאוני האמנות שלה. טוב, כבר גילינו את הפוטנציאל הזה.

גלית, אני מקווה שישנת טוב Laughing
                          קוסנכט אם ריגי וסיבוב בחוף הצפוני מזרחי של האגם בהחלט בתכניות שלנו, אבל אני משאירה את העניין הזה פתוח, כמו מוזיאון גן הקרחון וכמו אוסף רוזנגרט, כי קשה לי להעריך את הקצב ואת ההעדפות באותו היום. כל האפשרויות נראות לי מוצלחות, ואין אצלי משהו אחד שמוגדר כחובה לעומת האחרים. בגלל זה למוזיאון התחבורה כמעט ואין סיכוי אצלנו. אולי לכם יש יותר זמן בלוצרן ובאזור האגם.
                          כמה וכמה פעמים במהלך ההכנות היו לי הרהורי כפירה בתכנית היער השחור וחשבתי אולי בכל זאת להמיר את שני הלילות שם בלינה בקרבת לוצרן, אבל במחשבה מפוכחת - גם ההפרש במחיר וגם טובת המשפחה וגם האפשרות לעבור בבאזל שבדרך מהיער השחור לאלפים ושמצאתי בה אוצרות - כל זה מוביל לכך שהפעם יהיה קצת מכל דבר, ואולי בעתיד נחזור.

ביי ויום טוב,
                          זיוה
                          • einzvi
                            einzvi נערך לאחרונה על ידי

תרשו לי להידחף שוב...
                            הי רגע, וסליחה על ההתפרצות שוב, אבל מה זה המראות המעוותות? נשמע כמו משהו מלהיב לבן שלי...
                            • einzvi

שאלת פארקים
                              קצת לא נעים לי להידחף לאשכול האינטליגנטי הזה על לוצרן ופיקאסו, אבל אני מנסה להימנע מלפתוח אשכול חדש, ובכל זאת כאן מתרכזים להם אנשי שוויץ היקרים....
                              אז ככה, היינו מאוד מאוד רוצים לאפשר לבן שלנו יום אחד של הוצאת אנרגיה באחד מפארקי השעשועים. בשנה שעברה היינו באפטלינג והילד יצא באקסטזה, עד היום הוא זוכר הרבה יותר טוב מאיתנו כל מתקן ומתקן, וחבל לי למנוע ממנו את החוויה הזו גם השנה.
                              ההתלבטות היא בין 3 פארקים, ואף אחת מהתכניות לא נשמעת לי אידיאלית, אבל אולי תעזרו לי להחליט, במיוחד מי שהיה בפארקים עצמם:

להזכירכם אנחנו ישנים באזור אגם לוצרן.

1. נסיעה לליפרסוויל לפארק קוני לנד (קצת פחות משעתיים נסיעה). אפשרי, אבל מהאתר באינטרנט הפארק לא נראה לי מלהיב במיוחד, בטח לא כמו האפטלינג, נראה יותר כמו גרסא של סופרלנד בראשל"צ...

2. נסיעה לפארק אירופה- נראה לי קצת לא ישים לאור המרחקים, נצליח להגיע רק לקראת שעות הבוקר המאוחרות ולא נספיק לנצל את הפארק כמו שצריך לאור התורים, וממילא את רוב המתקנים לדעתי הוא לא יוכל לנצל בגלל מגבלת גיל/גובה (בן 4.5, לא אמיץ במיוחד...)

3. פארק ליאולנדיה ליד מילאנו (לפני הטיסה חזרה) - זה אפשרי כמובן רק ביום האחרון, ושוב, לא בטוח שהמאמץ שווה את הפארק הזה?

למישהו יש תובנות בעניין?
                              ושוב, סליחה שהסטתי את הדיון מלוצרן היפה,גשרי עץ עם ציורים ואוספים של פיקאסו... Very Happy
                              • אחוה
                                אחוה נערך לאחרונה על ידי

כן, רוונסבורגר פארק
                                במרק נסיעה מציריך - בערך שעה - שעה וחצי נסיעה (אם אני זוכרת נכון) פארק אידיאלי לילדים עד גיל 10-11 . בנוי בעיקרון על בסיס חברת המשחקים רוונסבורגר וחלק מן המתקנים קשורים ומזכירים את משחקי הקופסא.

מאוד נהננו (גיל הילדים היה - 9, 5, שנה - גם הקטן נהנה!)

אחוה
                                • einzvi

כן, רוונסבורגר פארק
                                  הוווו... נשמע מעולה! לא שמעתי על זה עד עכשיו, אנסה לחפש....
                                  תודה!

עוד תובנות מישהו?
                                  • einzvi

כן, רוונסבורגר פארק
                                    אוי עכשיו ראיתי שזה במרחק כמעט 3 שעות נסיעה מאזור הלינה שלנו...
                                    נאלץ לוותר, אבל אני שומרת לטיול הבא!
                                    • הגר
                                      הגר נערך לאחרונה על ידי

תרשו לי להידחף שוב...
                                      einzvi Smile בוקר טוב,

שאלת על המראות המעוותות. במוזיאון הקרחונים שנמצא בלוצרן ליד אנדרטת האריה הגוסס יש מבוך מראות שאנחנו נהננו בו מאוד ובהמשך מספר שעשועי מראות מעוותות שילדי אהבו גם כן.
                                      בכל מקרה מדובר בפעילות חביבה , משהו בסגנון של הלונה פארק בתל אביב , טיפה יותר משודרגת. ואם במילא אתם בסביבה ....
                                      אני מצרפת לינק למוזיאון הקרחונים http://www.luzern.org/en/navpage-ExcursionsLU-MuseumsLU-6866 7.html
                                      לינק של מבוך המראות מתוך אתר המוזיאון http://www.gletschergarten.ch/en/spiegel.html
                                      ותמונה של אחד משעשועי המראות מתוך הכרות והתנסות אישית Smile

המשך יום נעים לכולם,
                                      שעשועי מראות בגן הקרחונים .JPG
                                      שעשועי מראות בגן הקרחונים .JPG(גודל:22.87KB)

שעשועי מראות בגן הקרחונים .JPG
                                      • גלגלית2

הריגי והפאס
                                        הי זיוה,

הגישה שלך מאוד נכונה בעיניי Cool . גם אני אוהבת לבנות "שלד" של מסלול, עם אופציות. אין דברים שהם חובה, כמובן (אנחנו בטיול לא בעבודה... Shocked Rolling Eyes ). יש אולי סדר עדיפויות.

והאמת היא, שכמו שהתוודתי פה פעם-פעמיים, אנחנו בהחלט מסוגלים לזנוח תוכניות שהיו "בעדיפות גבוהה" לטובת יום שקט בטבע, בהייה במזרקה ברומא, איסוף חומרי גלם משובחים בשוק ובישולם בצרפת, או קריאת ספר מול הנוף באירלנד. קרה לנו לא אחת שהחלטנו "לא לעשות כלום היום" ולהתמכר לשלווה ולאווירה של המקום.

אני באופן אישי טיפוס "מתאהב" Very Happy . יש לי נטייה לנסוע לאותם מקומות כמה פעמים, ואם יש עיר שאני אוהבת, אני יכולה לטייל ברחובותיה שעות בלי להכנס לאף מבנה / מוזיאון/ אטרקציה. "לנשום" אותה.

טוב, עם ילדים זה קצת יותר קשה לעשות את זה, כמובן.
                                        • zivit17

לוצרן
                                          הי לכולם,

זיוה,
                                          תודה לך על שהעלית את העניין ושכתוצאה משאלתך עלו פה רעיונות נהדרים.

אני אתפנה רק ביולי לתכנן יותר ברצינות את הטיול שלנו, אבל בינתיים המידע נאסף ונשמר....

האם בתכנון גם אשכול באזל Shocked ?

גלית,
                                          ריגי והאיזור נראים לי מאד. אני חוששת שאנחנו לא נספיק הפעם. לא תהיה ברירה, אלא לעשות השלמות בעתיד Laughing את רואה, מה שלא עושים, הרשימה נשארת ארוכה Laughing

ערב טוב,

זיוית
                                          • זיוה
                                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

לוצרן

זיוית, תודה על הפרגון. את לא זוכרת שהיה דיון על מוזיאוני האמנות של באזל?

נדמה לי שאתם לא נוסעים לשם הפעם, נכון?

בכל מקרה אעביר לך את הקובץ שהכנתי עליה, בשביל הכיף שלך.

יולי כבר קרוב. יש אור בקצה Cool Cool Cool Cool Cool Cool

להת',
                                            זיוה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון