טיול לסלובקיה
-
שלום
מתכננים טיול משפחתי עם ילדים בני 12-17.
אנו נישן בדובנובסקה דולינה.
עוד לא התאפסתי על המיקום- האם זה בהרי הטטרה הנמוכים או הגבוהים?
מגיעים בטיסה מברטיסלבה.
1.אנו ננחת בברטיסלבה בבוקר- יש לנו יום שלם של טיול- אלו מקומות מומלצים בדרך למקום הלינה שלנו?
- אלו מסלולי טיול ואטרקציות קרובים ומומלציםלמקום הלינה שלנו?
-
דמנובסקה דולינה נמצאת בטטרה הנמוכים, בסמיכות לליפטובסקי מיקולש.
מסלולים יש המון וחשוב לבחור בהתאם ליכולת הפיזית.
אנחנו עשינו מסלולים באיזור שמורת המאלה פאטרה, איזור זובארץ, בגן העדן הסלובקי ובטטרה הגבוהים.
היינו זוג בלי ילדים, אבל אני מהסוג של 'הולכים ובוכים'....

-
וואו זה נראה מדהים. תוכל לפרט לי על שמות המסלולים האלו?
וVOVKA נראה לי שאני עוקבת אחריכם בטיולים … גם בטיול הקודם שתכננו… ענית לי על שאלות...

-
היי חגיתתודה

מסלול דייארי- כשאספתי חומר לטיול, ההמלצות שקראתי על המסלול היו ללכת מחניית המלון דייארי במסלול הכחול עד הפיצול עם המסלול הצהוב בנקודה בשם Ostrvne. להמשיך במסלול הצהוב עד החיבור שוב עם המסלול הכחול החוזר למלון דייארי.
לי העליה בקטע הצהוב הייתה קשה. בדיעבד הייתי הופכת את המסלול כדי לעשות את הקטע הצהוב בירידה. למעשה, רוב האנשים שפגשנו במסלול הזה הלכו הפוך לנו.
Ráztocký vodopád - זה מסלול של הלוך ושוב. חביב מאוד ולא קשה בכלל. יש שם מעין מוזיאונצ’יק פתוח של אורח חיים מלפני 80 שנה ופינת חי קטנה.
הקניון של נהר הורנאד Prielom Hornadu – חנינו במסעדה RANC PODLESOK ומשם צעדנו במסלול הכחול, תחילה הליכה נינוחה לאורך הנהר ואז מתחילים עם יתדות ושרשרות. עברנו את הגשר המתנדנד מעל לנהר ובמפגש מסלולים עם המסלול הירוק עברנו אליו. ואז, אז חשבתי שאני מתה….
סולמות בגובה של גורד שחקים. כל פעם שהייתי בטוחה שהקטע מסתיים, התגלה עוד סולם…. עד שמסיימים את העליה ומגיעים למסעדה (בסמיכות יש בית קברות עתיק וגם שרידי מנזר). ממשיכים בירידה במסלול הירוק עד שמגיעים לתחילת המסלול (מתחברים עם הסימון הכחול) ומשם לחניה. כך זה נראה בגוגל לקח לנו חמש שעות. בסיום אכלנו במסעדה בה חנינו.Zejmarská roklina- גם זה מסלול עם סולמות/יתדות /שרשראות ישר על ההתחלה. חונים כאן ומתחילים במסלול הכחול. חלק מהמסלול כולל הליכה בזרימה רדודה (לקחת בחשבון ולהביא נעליים להחלפה). לקח לנו כשעה עד שהגענו לחיבור עם המסלול הירוק. המסלול הירוק מוביל עד לכפר דדינקי וממנו-במסלול האדום-חזרה לחניה. לקח לנו כשלוש שעות. אכלנו במסעדה שנקראת SALAMANDER, מצויינת.
Hrebienok- עלינו בפוניקולר וביציאה ממנו, הלכנו במסלול האדום עד המפל הגדול. חזרנו עד המפגש עם המסלול הכחול ועברנו אליו. לאורך הדרך ישנם עוד מפלים. בחיבור עם המסלול הירוק עברנו אליו עד שחזרנו לפוניקולר.
טטרנסקה לומניצה- הרכבל ל Skalnate pleso. החניה צמודה לתחנת הרכבל. מחליפים רכבל בתחנת ביניים שנקראת START. בחזור יש אפשרות לרדת, מאותה תחנת ביניים, ב MOUNTAIN CARTS OR SCOOTERS. הנסיעה היא על קטע של דרך סלולה. לברר על כרטיס משולב.
תהנו.

-
המסלולים מהממים וחלקם לא שגרתיים ולא מוכרים.
עשית חשק לחזור לסלובקיה להשלמות.
-
הי
תודה על התמונות, המפות והפירוט!
שתי שאלות קטנות-
מסלול דיארי, נדמה לי שקראתי שאי אפשר ללכת במסלול הצהוב בכיוון הנגדי, תוכלי לפרט מה היה קשה בו? שוקלים לעשות אותו עם ילדים כולל אחת בת 4 ואני חוששת.
הרבינוק- ההמלצות שראיתי דיברו על התחלה במסלול ירוק, מעבר לכחול וחזרה באדום. האם יש משמעות לסדר לטעמך? (מבחינת עליות, ירידות?) ראיתי שאתם עשיתם סדר שונה.
-
גם לי הסיפורים והתמונות של חגית עשו חשק לחזור להשלמות בסלובקיה!!
לשני:
במסלול דיירי החלק הצהוב אכן חד כיווני ולפחות כשאנחנו היינו שם אנשים הקפידו, לא ראינו אנשים באים מולנו בזמן (הקצר יחסית) שהיינו בקטע היפה.
מה שכן אני לא ראיתי בתיאורי המסלול לפני הטיול והיתה לי קצת הפתעה שאחרי הקטע היפה עם הסולמות (לא משהו קשה, אפשר בגיל 4) יש עליה חדה יחסית לתוך יער ואז הליכה ארוכה ודי משעעמת האמת בתוך יער עד החיבור עם המסלול הכחול חזרה.
אני מניחה שהגדירו את הצהוב חד סטרי כי אחרת כולם היו הולכים הלוך ושוב את הקטע היפה, והיו פקקי תנועה קשים.
-
אלעד, שני, ענת תודה

ענת-בעקבותיכם הגענו לא רק לסין אלא גם לזיימרסקה רוקלינה…

שני- רק את יודעת איך הילדים שלך יתמודדו. האם בארץ הם רגילים להליכות וטיולים? יכולה להגיד שקנאתי בסלובקים. ילדים בני שלוש וארבע ומבוגרים בני 80 רצים במסלולים האלה כמו עיזי הרים. עקפו אותי על ימין ועל שמאל….
אני מאלה שבטיולים השנתיים תמיד חפשו תירוץ לא לרדת מהטיולית, הכל קשה לי
רק מסלול ההרבינוק היה קל…לגבי הדייארי-לא ראינו שום הגדרה שהצהוב חד כיווני וגם לא היה אף אחד שיאכוף זאת. בסולם הגבוה, שלאחריו נכנסים אל היער, נתקענו למטה עם עוד ארבעה מבוגרים וילדה, לפחות רבע שעה, כי הגיעו המון מטיילים מלמעלה. אף אחד שם לא חשב לעצור את הירידה ולתת לנו לטפס למעלה, למרות שאין שם איפה לעמוד והיינו מעט יחסית לכמות האנשים שירדה. העליה החדה בתוך היער הייתה לי קשה, גם כי המסלול היה רטוב (ירד גשם כשהיינו בסיור בטירת אוראבה). כל הזמן ראינו אנשים שהולכים הפוך. וכמו שענת אמרה, הקטע הצהוב גם משעמם, אבל הכחול שלפני והכחול שאחרי מפצה בגדול.
ההרבינוק-אנחנו הלכנו קודם עד המפל הגדול ואז חזרנו באדום עד הגשר שחוצה את הזרם ושם עברנו לכחול ואז לירוק. לדעתי זה לא משנה, כך או כך הוא כייפי.
אתפנה רק בסופש להעלות עוד תמונות, אז בינתיים פותחת את דפי הפייסבוק שלי לצפיה ציבורית. תוכלו להתרשם שם מה עוד עשינו. אם יהיו עוד שאלות, אשתדל לענות.
https://www.facebook.com/tania.knel/posts/10158997813285051? pnref=story
https://www.facebook.com/tania.knel/posts/10159004522220051? pnref=story
https://www.facebook.com/tania.knel/posts/10159010591070051? pnref=story
https://www.facebook.com/tania.knel/posts/10159017906710051? pnref=story

-
תודה על המידע על המסלולים. התמונות ממש עושות חשק להיות שם !!!
איך הקושי של המסלו להקניון של נהר הורנאד בהשוואה לZejmarská roklina ? אני מבין שהוא ארוך יותר. השאלה שלי היא בעיקר לקושי מבחינת עליות, סולמות וסוג המסלול.
תודה
-
בעיני, קניון הורנאד יותר קשה, גם כי יש בו הרבה יותר סולמות/יתדות/שרשראות וגם כי הוא ארוך יותר. אם תשאל את בעלי הוא יגיד שכלום לא קשה.
זה עניין סובייקטיבי.
הוא היה מדלג גם בסוחה בלה. אני רציתי להמנע ממנו ובתמורה קיבלתי שניים

-
ווקה, תמונות נהדות ומגרות. אנחנו מגיעים עוד מעט גם..
יופי של מידע. איך ידעתם על הפסטיבל? או הכינוס הדתי בטירה?
מישהו מכיר אתר ובו פרסום על הפסטיבלים?
תודה, רותי.
-