שלשה ימים בדרך הגנים
-
שלום לחברי הפורום
באמצע אוגוסט נהיה (== משפחה עם שבעה ילדים. טווח הגילאים 22-8) שבועיים בדרום אפריקה.
תכנית הטיול היא זו:
יום ב: נחיתה ביוהנסבורג מוקדם בבוקר, מיד טיסה לנלספרויט. איסוף רכב וטיול בקניון בלייד
יום ג: קניון בלייד. באמצע היום כניסה לקרוגר. לינה בסקוקוזה
יום ד: קרוגר. לינה בפרטוריוסקופ
יום ה: קרוגר. בערב נסיעה ליוהנסבורג (כולל עצירת מנוחה בדרך..)
יום ו: טיסה מוקדם בבוקר לקייפטאון.
שבת ויום א: קייפטאון
יום ב: הרמנוס, המשך מזרחה ועצירות בנקודות שונות.. קייפ אגולאס (?) דה-הופ (?) לינה בריברסדייל
יום ג: מוסל ביי (צניחה חפשית) וילדרנס (?), Goukamma (?) נייזנה (?). לינה – פתוח (nature’s valley ?)
יום ד: ציציקמה (?) סטורמס-ריוור (?) לינה – פתוח
יום ה: טיסה מפורט אליזבת ליוהנסבורג וחזרה לארץ
תכנית קצת לחוצה.. לצערי אין לי יותר משבועיים.
אשמח לשמוע הערות – במיוחד בנוגע לשבוע השני – דרך הגנים.
ברור לי ששלושה ימים בדרך הגנים זה מעט, אך זה מה שיש.. השאלה העיקרית היא – על מה (לצערי!) לוותר ובמה כדאי להתרכז. זו הסיבה שהמקומות בדרך הגנים מסומנים בסימן שאלה.
אשמח לשמוע מבעלי הנסיון.
תודה!
-
רק הערה אחת
בלו”ז הצפוף שלכם, אין לכם ‘מה לחפש’ בכף-איגאלאס!
אני מקווה שמשה מחברת C-AFRICA יעלה כאן לענות לכם.
ושאלה לי אליכם: באיזה רכב תתניידו ? (בשני המקומות)
תודה
-
אוקיי כף-איגאלאס יורד מהרשימה
לשאלתך – טרנספורטר (“או דומה לו” כפי שחברות ההשכרה כותבות)
הראשון נלקח בנלספרויט ומוחזר ביוהנסבורג (דרך אגב – תודות לטיפ שלך.. שאפו!) השני נלקח בקייפטאון ומוחזר בפורט-אליזבת
יש הערות לגבי ימים ג’ וד’ בנתיב הגנים? יש מצב “להספיק” יותר משמורה אחת ביום? אני ממש לא בקטע של לסמן “וי” ולזוז הלאה, מצד שני בסד הזמנים אני לא רוצה סתם להסתלבט ולפספס. התלבטות.. אשמח לעצה טובה כאן..
תודה!
-
מציעה לך בדרך הגנים לא להחליף לינה בכל לילה אלא להישאר שלושה ימים באותו מקום, גם החלפת לינות, אריזה, פריקה, צק אין, צק אאוט וכו’ לוקח זמן כשמדובר בהרכב של תשעה אנשים. אם תישן למשל בנייזנה או בפורט אליזבת אז יש לך מקסימום שעה נסיעה לוילדרנס מצד אחד ולציציקמה מצד שני.
צניחה חופשית למיטב זכרוני יש בעוד מקומות בדרך הגנים ולאו דווקא מוסל ביי.
אנחנו מאד אהבנו את שמורת רוברג שנמצאת בפלטנברג ביי. ממליצה גם בציציקמה לעשות את האומגות ומסלול לגשר התלוי.
אם אתה לחוץ בזמן אפשר לשקול לוותר על הרמנוס. אפשר לעשות שיט ליוויתנים גם מפלטנברג ביי.
-
היי Ronitzaw – טיפ מעניין!
במילים אחרות, את מייעצת לי “לדלג” על כל הקטע שבין קייפ טאון ואיזור נייזנה?
אם כך:
יום ב’ – יציאה מוקדם בבוקר מקייפטאון ונסיעה רצופה עד נייזנה
- לפי גוגל מפות זה כחמש שעות נסיעה
(אופציה: הרמנוס ומוסול ביי בין כה וכה בדרך. אפשר לעצור שם לתצפית לוייתנים (הרמנוס) ואחה”צ צניחה חפשית במוסול ביי)
- אם יתאפשר מבחינת הזמן – ביקור בוילדרנס (מערבית לנייזנה)
- לינה באיזור נייזנה בשלושת הלילות הבאים
- יום ג’ – נייזנה, פלטנברג ביי
- יום ד’ – ציציקמה, סטורמס ריוור
האם זה מעשי?
ואם נלך על הכיוון הזה – האם כדאי לוותר על הנסיעה הארוכה מקייפ טאון ובמקום זה לטוס לג’ורג’? לדעתי שאלת המפתח היא – האם הדרך (כ-5 שעות נסיעה) היא משמימה או מעניינת?
חברים – הטיפים שלכם נפלאים. מצטער מראש על כל החפירות.. מעריך מאוד מאוד את הנכונות לעזור
-
הרמנוס זה לא ממש על הדרך, זה מאריך אותה בלא מעט.
הטיסה לגורג לא באמת תחסוך לך זמן, אני הייתי מעדיפה לנסוע.
-
ההערה בקשר לפורט אליזבט - ווילדרנס לא מדויקת...
-
טעות הדפסה – התכוונתי ללינה בנייזנה או בפלטנברג ביי.