עזרה לגבי זלצבורגלנד
-
שלום לכולם,
מתכוונים להגיע בתחילת אוגוסט לזלצבורגלנד עם שלושה ילדים(18, 14,10) בכושר טוב . אני מתלבטת לגבי מספר אתרים ואשמח לשמוע תובנות/הערות/הארות לגביהם, מאחר והעלות לא זולה ונאלץ לבחור אחד או שניים מביניהם:
- מערת הקרח בוורפן.
- מערת הקרח בדכשטיין + תצפית 5 האצבעות (ניתן לעשות מסלולים)
- גשר תלוי + מדרגות לשום מקוום בדכשטיין. (באתר שלהם זה נראה מדהים)
- הר קיצהורן בקפרון + Ice Arena
מה הכי מומלץ למי שהיה ומה פחות?
ולגבי מכרות המלח, האם יש יתרון לאחת מהן על השנייה?
תודה מראש לעונים,
דנה
-
מערת הקרח בוורפן – נחשבת קשה פיזית אבל לפי התיאור שלך לגבי הכושר של בני משפחתך לא תהיה שום בעיה (אנחנו היינו בהרכב של זוג עם 3 ילדים בגילאי 10-17, חלקנו לא בכושר ועדיין לא היה קשה מדי, הקיטורים היו רק על הקור אז צריך להתלבש חם).
קיצשטינהורן – נחמד, אצלנו נרשמה הנאה אבל האמת שמיצינו די מהר (בעיקר ביחס לזמן שלוקח לעלות ולרדת ב-3 הרכבלים, והמחיר). המדרון ממנו גולשים על מגוון מזחלות איננו גדול, ורק בני ה-10 הרגישו צורך לעשות זאת יותר מפעמיים-שלוש. הנוף באיזור מרהיב בעיני, אבל זה נכון לכל פיסגה באוסטריה…
מה הכי מומלץ ומה פחות? קצת קשה לענות על שאלה כזאת, כי כל מקום מציע משהו אחר – איך אפשר להשוות ביקור במערת קרח שהיא אתר טבע עוצמתי ומרשים ויזואלית, לשעשועי שלג בקפרון? כל אחד זה משהו אחר. חשוב בעיני לבנות את הטיול בצורה מגוונת, שיתן מענה לכולם ויהיה בו איזון נכון בין מסלולי הליכה, נופי טבע, ואקשן למתבגרים.
-
אנחנו היינו לפני שנה ,זוג +(16,16,9,7)
באזור של הלשטאט בקרנו בתצפית חמש האצבעות שה אתר יפהפה , ולאחר מכן נסענו להלשטאט. זו נסיעה די ארוכה מאזור פלכאו (לא יודעת מה מקום הלינה שלכם.) לא היינו מספיקים גפ את המערה ,התצפית וולבקר בהלשטאט(אין סירות כבר אחרי חמש, והחנויות פשוט נסגרו בשש ). היום הזה ממש מומלץ .
לגבי מערת הקרח- היינו בורפן,יש כרטיס משפחתי ףלמרות הכל זה עסק לא זול. כולנו צלחנו את המסלול ולא היה כל קשה כמו שחששנו. המוף בדרך למערה מדהים. באופן אישי פחות התלהבתי מהמערה עצמה אבל ילדיי אהבו מאד.
הגשר התלוי בדכשטיין לא היינו
קרחון והאייס ארנה- רק בפסגה יש שלג, מזכיר את אתר החרמון, מזחלות וכו. הכניסה מאד יקרה . הרכבל האחרון מביא לתצפית מדהימה .הכניסה מאד יקרה ובדיעבד אני חושבת שאפשר לוותר על האתר הזה(בשיקול כללי של עלויות).
אוסטריה מדהימה ואפילו הילדים שלי שלא מבחינים בנופים פשוט התלהבו.
מקווה שעזרתי ענת
-
תודה, זה עוזר לשמוע חוות דעת נוספת.
אכנס לאתרים ואראה מה מתאים לנו יותר.
תודה רבה
-
לא היינו בגשר התלוי בדאכשטיין, אבל אם אתם קונים את כרטיס זלצבורגלנד אז כלול בכרטיס עליה לגשר התלוי בבאד הופגסטיין שיכול להיות תחליף.
-
מישהו יודע אם בתחנה העליונה של הדאכשטיין במקום של הגשר התלוי וכ'ו יש שלג גם בקיץ?
אגב גם לגבי קיצשטיינהורן קראתי תגובות של אנשים שאמרו שבקושי נשאר באוגוסט שלג...באתר שלהם השבוע היה כתוב שהשלג הקרחון בגובה 15 סמ. נראה לי ממש מעט...
-
בפסגת הדכשטיין (מכיוון רמסאו-אמ-דכשטיין, לא בתצפית 5 האצבעות) אמור להיות שלג גם בקיץ, אבל זה תלוי גם מתי בקיץ ובעונה הספציפית. אנחנו התכוונו לעלות בשנה שעברה אבל כשהסתכלתי ב-webcam אז ראיתי שלא נשאר כמעט כלום ולכן ויתרנו. אני ממליצה לך פשוט לבדוק את המצלמה. אני מקווה שאני שולחת לינק למקום הנכון כי לא הייתי אבל חיפשתי בגוגל. אם גוללים את העמוד אז יש שם 3 מצלמות. האחרונה אמורה להיות מהפיסגה, וכרגע לדעתי יש שם שלג יפה.
-
הייתי ב-2 מערות הקרח , בקיצהורן ובגשר התלוי אבל בבאד הופגשטיין. עניין של טעם אבל המערה בוורפן הכי מרשימה לטעמי. עליתי עם 2 ילדות בנות 7 וחצי כך שלא יהיה לכם בעייה.
קיצהורן באמת מזכיר קצת את החרמון בחורף. די עמוס למעלה, וההחלקה באייס ארנה לא כיפית ודי מסוכנת לטעמי.
גשר תלוי זה חוויה, אבל לדעתי אין לה את העוצמות של מערת הקרח בוורפן .