ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכיבה על פילים

פורום תאילנד
    12
    18
    10744
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דר. דודו
      דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

מיועד לאלה שזו נסיעתם הראשונה ואני מדגיש שזו דעתי האישית המבוססת על ניסיוני בעבר הרחוק מאד וסיפורים של אחרים - יתכן שזה נשמע מלהיב ומיוחד אבל בפועל, אחרי כמה דקות מבינים את העניין וזה די נמאס ולא מלהיב כלל. אז מי שמתכנן רכיבה ממושכת על פילים או איזה טראק על גבי פיל - כדאי שיקדיש לזה מחשבה שניה. לדעתי לפחות - הרבה פחות מלהיב ממה שזה אולי נראה בדימיון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • samiso
        samiso נערך לאחרונה על ידי

אכן...
        מצתרף לדברי ידידי אכן 10 דקות ראשונות כייף ואחר כך סיוט מתמשך,ואם כבר אז לעשות את הרחיצה עם הפילים בקנצנבורי...
        CAYL0NQJCA1NMPXWCAAYK59MCAGI00JPCAPGL02NCAN1VS4XCAJ44DIPCAX32OBHCAW3W5GCCAFVPSL7CA3V1603CA362Q4ICAG5JP1OCAVO81FKCAUAG5E1CADYT77LCA8FFDNDCA5APE3HCA2KJIZGCAZX36G8.jpg
        CAYL0NQJCA1NMPXWCAAYK59MCAGI00JPCAPGL02NCAN1VS4XCAJ44DIPCAX32OBHCAW3W5GCCAFVPSL7CA3V1603CA362Q4ICAG5JP1OCAVO81FKCAUAG5E1CADYT77LCA8FFDNDCA5APE3HCA2KJIZGCAZX36G8.jpg(גודל:2.43KB)

CAYL0NQJCA1NMPXWCAAYK59MCAGI00JPCAPGL02NCAN1VS4XCAJ44DIPCAX32OBHCAW3W5GCCAFVPSL7CA3V1603CA362Q4ICAG5JP1OCAVO81FKCAUAG5E1CADYT77LCA8FFDNDCA5APE3HCA2KJIZGCAZX36G8.jpg
        • noga42
          noga42 נערך לאחרונה על ידי

רכיבה על פילים
          מסכימה עם קודמיי לחלוטין.
          אחרי 10 דקות זה הופך מטרד ולא חוויה שנהנים ממנה ומתים שזה יסתיים.
          Mad
          עדיף להשקיע זמן באטרקציה אחרת.
          • נדב הרגיל
            נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

כן, מסכים.
            נחמד בהתחלה, ולאחר מכן זה חוזר על עצמו ולא מהנה במיוחד. לדעתי בכל אופן..
            בחלק מהמקומות, חלק מנוהגי הפילים מכים בראשם בחוזקה עם מקל או לפעמים יתד ממתכת. יכול להיות שהפילים (שהם חייה של מספר טונות) לא מרגישים את המכה בצורה אלימה כמו שהיא נראית, ויכול להיות שאני לא מבין כלום בנהיגת פילים, אבל זה נראה רע ועושה לי חשק לא לעלות על הפיל ורק להתבונן בו בטבע.
            אם למישהו יש מידע על נהיגת פילים והאם זו אכן התעללות בדרך שתיארתי אותה למעלה, אני אשמח לשמוע על כך ואדע לא לתת יד למתעללים בבעל חיים.
            אם זה לא כך ואני לא יודע על מה אני מדבר, וזו אפשרות Smile , אז הכל בסדר.
            לילה טוב.
            • שמעון מפטיה
              שמעון מפטיה נערך לאחרונה על ידי

כן, מסכים. לנדב ,.
              יפה שיש לך ראש פתוח להבין במצבים שנראים לשני פנים ,אתה צודק בהקשר שזה נראה כמו התעללות בחיה ,אבל,במקרה של הפילים מפאת גודלם וחוזקם המכה עם ה''חנית'' בראש אכן לא מורגשת לגבי הפיל ככאב אלא כסימן דרך וזה לא כואב לפיל עצמו כפי שזה נראה ,אבל לפעמים במקרה שהמשיכה עם השפיץ הנגדי מאחורי האוזן חזקה מידי אז זה אכן כואב לפיל כי זה נקודת תורפה בשבילו ,.
              ברוב האתרים והפארקים שמשתמשים בפילים אם לצורך משיכת תיירות או עבודה ,צריך לזכור שהפילים גם מקבלים יחס טוב וטיפול הולם שכולל מזון ושימור , בימי קדם התאילנדים היו משתמשים בפילים בעיקר לעבודה קשה שקשורה לעמסת עצים ומשיכתם לאורך הנהרות ,כיום ענף העבודה הזה ירד מהם בגלל הקידמה והשינוי בתצורת התפוקה ולכן נשאר רק האופציה של טיפול ושימור מבנה הפילים ולכן הייחס כיום הוא הרבה יותר טוב לגבי העבר ולגבי הפילים עצמם ,.
              בתאילנד הפיל עצמו מסמל עוצמה ומזל טוב ולכן המנטליות התאילנדית היא להעריך ולשמר את גזע הפילים כיום מעבר לניצולם כמקור פרנסה ולכן היחס אליהם הוא דיי טוב וסביר ,..
              • ארז1
                ארז1 נערך לאחרונה על ידי

חברים אתם צודקים אבל יש עוד צד לרכיבה על פילים
                הפעם הראשונה שלי היתה בקנצ'נאבורי. רכיבה על עורף הפיל ולא על הספסל כמו ברוב המקומות.
                בואת רכיבה ראשונה, ירדנו איתו לנהר לרחיצה (הקטע של הירידה יכול לבד להביא להתקף לב) וזה היה אחד מרגעי השיא של הטיול.
                מאז רכבתי עוד 4 או 5 פעמים. נכון ואתם צודקים, זה משעמם.
                אבל.....לילדים זו חוויה אמיתית.
                כשהייתי לפני שנתיים וחצי עם הבנות הן כל הזמן ובכל מקום חיפשו היכן אפשר לרכב על פיל.
                באפריל האחרון עם הילדה הגדולה שוב עשינו רכיבה וכשהמהוט ירד והעביר אותה לרכב על עורף הפיל, הילדה היתה באקסטזה.
                תדמיינו את עצמכם 50 ס"מ פחות, זאטוטים זבי חוטם,עומדים מול חיה עצומת מימדים שעד היום ראיתם מרחוק בגן החיות או בטלויזיה, מוקסמים מהפראיות שבה וממדינה מדהימה (על זה לא נתווכח Laughing ).
                ילדים עומדים נדהמים ומאכילים אותה מכף ידם. או מוצאים עצמם מול פילפילון "קטן" כמו בשיר הידוע, רק שכאן הוא כבר יודע לצעוד Laughing .
                ואם זו לא חוויה אמיתית,סוחפת ומטריפת חושים...קטונתי.

resized_P1000664.jpg resized_P1000675.jpg
                resized_P1000664.jpg(גודל:8.11KB)resized_P1000675.jpg(גודל:9.50KB)

resized_P1000664.jpgresized_P1000675.jpg
                • דר. דודו

ארז ..
                  מסכים עם כל מילה

כל שרציתי לומר הוא שלא להתפתות לרכיבות ממושכות של שעות. מה שאתה מתאר זה משהו אחר לגמרי לבטח שנהדר עבור ילדים.
                  • gilbardi
                    gilbardi נערך לאחרונה על ידי

רכיבה על פילים
                    מסכים בהחלט שרכיבה מעבר למס' דקות הופכת לסיוט .
                    יש להבדיל בין רכיבה על ספסל שהיא נוחה יחסית ( אבל הופכת למשעממת ) לבין רכיבה על עורפו של הפיל .
                    אגב לכל פיל יש את המהוט ( מאמן , בעל הפיל ) שלו שאלף אותו ונוהג אותו .
                    למרות שהבקור בחוות הפילים וצפייה במופע הפילים ( ציור , משחק כדורגל , סדור קורות ) מסווג כאטרקציה תירותית היא באמת נחמדה ומהנה , לא כל יום רואים פיל מצייר ציור שבהחלט הייתי מוכן לתלות על הקיר .
                    החוויה עליה דיברו - רחיצה עם הפיל ( אני בצעתי בקנצ'נבורי ) היא בהחלט מיוחדת ומומלצת .
                    P1000068.JPG רחצה מוקטן.jpg
                    P1000068.JPG(גודל:24.34KB)רחצה מוקטן.jpg(גודל:19.91KB)

רחצה מוקטן.jpgP1000068.JPG
                    • טלי מאילת
                      טלי מאילת נערך לאחרונה על ידי

רכיבה על פילים-סרטון קצרצר
                      חברים, האם מישהו יודע אם וכיצד ניתן להעלות כאן סרטוטון קצרצר לטובת אלו שרוצים לדעת רכיבת פילים מה משמעותה לחלק מסויים בגופנו, איך מעלים אותו, כי אז אוכל לשתף ובשמחה מאחת מחוויותי היותר כואבות שהיו לי בתאילנד(אם לא נחשיב את האקזוז של האופנוע שמצא לו מקום מנוחה על רגלי) Laughing
                      • נדב הרגיל
                        נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

טלי,
                        אפשר להעלות אותו לאתר כמו "יו טיוב", ולפרסם כאן לינק לסרטון.
                        אם אין לך חשבון אני אהיה מוכן לעזור ולהעלות אותו בעזרת החשבון שלי ברגע אזכר בסיסמא (אני אזכר) Smile . פשוט לכניסה רגילה ולצפייה בסרטים אין צורך להקיש סיסמא..
                        • avi
                          avi נערך לאחרונה על ידי

רבותי, השעה עכשיו 6 בבוקר, כרגע חזרתי משיחה ארוכה
                          Twisted Evil
                          עם הפסיכיאטור שלי.
                          קרה לי מקרה שאינו מובן לי.
                          אני מסכים למרבה תדהמתי עם הדר' דודו.
                          או יתר נכון (וזה ללא כל כוונה להעליב) ישבני הדווי מאז זוכר כל תזוזה של הפיל, כל רכינה לבננה ......
                          זה באמת סיוט מעבר ל10 דקות.
                          ונכון כל מה שאומרים על שימור הפילים ופרנסת המאהוטים.
                          אבל לא ע"ח ישבני....
                          ודרך אגב,אחרי הנסיון הראשון , יצאנו בביקור השני לטיול ג'יפים שכלל כמובן גם סיור רכוב על פילים בכפר של ע.מ"ת*, רק אלימות היתה מעלה אותי בשנית על פיל.
                          ולגבי התאכזרות לחיות,רק טבעונים רשאים לדבר , כל אוכל בשר(כמוני)שיאכל וישתוק.

עמ"ת* = מסחרה = כפר של עובדי מדינה תאילנדים מחופשים לבני שבט אבוד Shocked
                          • יוסי.ר
                            יוסי.ר נערך לאחרונה על ידי

רבותי, השעה עכשיו 6 בבוקר, כרגע חזרתי משיחה ארוכה
                            לפני 17 שנה, בפעם הראשונה שהגעתי לתאילנד נסעתי על גבי טנדר פתוח לחפש "שבטים אבודים" כאשר הגענו וראיתי את הקוקה קולה ודוכני הטי שירטים הבנתי שאין חיה כזו , לא קיימים שבטים אבודים בתאילנד וגם את ארוכות הצוואר הכאילו אמיתיות הצליחו לשכפל ולהקים להם "כפר" בפאטטאיה.
                            • דר. דודו

avi
                              לא ברור לי מדע אתה מתפלא ..... אני מסכים עם לא מעט דברים שאתה אומר.

יש לא מעט דברים שאתה בקיא בהם הרבה יותר ממני ... ואני מניח שישנם דברים שאני בקיא בהם יותר ממך ...... כל שנותר לעשות הוא רק לכבד אחד את השני.

בברכת שבת שלום !!
                              • amram2
                                amram2 נערך לאחרונה על ידי

טלי,
                                • טיול פילים קנצנאבורי
                                • samiso
                                  samiso נערך לאחרונה על ידי

לדודו ואבי באהבה...

ראיתי חבר קרוב . הוא שאל למה אני לא מתקשר אליו. אמרתי “אני לא יכול. אין בטלפון החדש שלי את הסיפרה 5.” הוא אמר “כמה זמן יש לך אותו?” אמרתי “אני לא יודע, בלוח שנה שלי אין 7″.

Laughing Laughing Laughing

אתם חמודים אתם...
                                  • טלי מאילת

דודו ואבי וamaram2
                                    קודם כל עמרם תודה , רק שאני רוצה להעלות סרט שממחיש שניה לשניה את חוויתי הקצרצה מהרכיבה על הפיל כשקני הנהג התאילנדי שהייתי איתו צילם ןאפילו לא ידעתי את זה אז
                                    אבי ודודו,כותבת לכם בהודעה חדשה כדי שהרוזן לא יכעס שלא מכבדים את הכללים אוהבת אתכם.
                                    • טלי מאילת

לנדב
                                      אתה תמיד נחמד אלי ובכלל אחד האנשים הנחמדים שהכרתי דרך הפורום, מקוה שנתראה אולי עוד שבועיים כשאגיע לת"א,
                                      בכל אופן , אשמח להעלות בעזרתך את הסרטון שלי, איך שולחים אותו אליך, לאן?
                                      תודה מותק Smile
                                      • arieav
                                        arieav נערך לאחרונה על ידי

רכיבה על פילים-סרטון קצרצר
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון