הולנד עם בת 12
-
הקדמה:
לפני שנים רבות, במהלך ההריון עם בני הבכור היינו אני ובן זוגי בטיול באמסטרדם וביום האחרון של יצאנו לטיול מחוץ לעיר. הטיול מחוץ לאמסטרדם היה מקסים והחלטתי שחייבים לחזור ששם יום אחד כמשפחה.
לפני כשש שנים הכנתי טיול משפחתי להולנד, חקרתי וביליתי המון, המון זמן בפורום הזה ממש. הטיול היה מתוכנן עד הפרט האחרון, אך לא יצא לפועל ואחרי כמה שנים של ניסיונות החלום נגנז. היו טיולים נפלאים אחרים אך חלום הטיול הזה לא נשכך.
כיום ביתי הקטנה בת 12 ואני מרגישה שיש לי עוד הזדמנות לעשות גרסה של הטיול ההוא איתה, לפני שאצטרך לחכות לעשות אותו עם הנכדים.
ועכשיו לעניין עצמו:קודם שאלות עקרונית:
- האם עדיף טיול להולנד בסוכות או בפסח?
- נחיתה בבריסל, מוזילה מאד את הטיסות אבל האם זה שווה מבחינת זמני נסיעה משם להולנד שבעצם מעניינת אותי?
בינתיים יש לי טיול מתוכנן לכמה ימים בסוכות, אשמח לשמוע את דעתכם, בהתחשב שמדובר על אמא וילדה בת 12.
יום 1 – מגיעות בסביבות 01:00 בלילה וישנות במלון citizenM בשדה התעופה
יום 2 – לוקחות רכב ונוסעות ל Zaanse Schans והדולפינריום
אני יודעת שיש אנשים שממש לא אוהבים את Zaanse Schans ואומרים שהוא מלכודת תיירים. אך בכל זאת אנחנו בהולנד ורוצות לראות תחנות רוח ונעליים מעץ. ראיתי שיש אלטרנטיבה לזה המוזיאון הפתוח הארנהיים אבל לא נראה לי שיהיה לנו סבלנות למרחבים ולזמן שזה מצריך.לגבי הסדר של היום, נראה לי שמבחינה גאוגרפית עדיף קודם Zaanse Schans ואז דולפינריום אבל אני חוששת שאולי נפספס משהו בדולפינריום אם לא נהיה שם בבוקר.
שינה בסביבה כפרית באזור אוטרכת עד בלילה האחרון. נשמח למקום עם ארוחת בוקר. המלצות יתקבלו בברכה.יום 3 – אפטלינג לשם אני חייבת אבל חייבת להגיע.
יום 4 – אוטרכת – אמור להיום יום יחסית רגוע אחרי אפטלינג
לטייל בעיר, שופינג, מוזיאון רכבת, תיבות נגינה... באיזי מה שיבואיום 5 – לעזוב את המלון באזור אוטרכת, החזרת רכב בבוקר, לשים את המזוודות במלון החדש ולצאת לאמסטרדם. חוץ מבית אנה פראנק ולראות פינות יפות וחמודות (תעלות) בעיר אין לי ממש תכנון.
בערב נחזור למלון, שוב citizen m כי הטיסה בשש בבוקר ואני רוצה שנהיה קרובות.
-
היי
סוכות או פסח מבחינת מזג האוויר די זהה.
אם אתן שוכרות רכב אין שום בעייה להגיע מבריסל בערך שעתיים נסיעה. בתחבורה ציבורית כמו רכבת מייקר מאוד.
-
בוקר טוב
איזה כיף לכן!
אני לא בטוחה שלבד עם הבת הייתי לוקחת אוטו ומתחילה נסיעות ולא פשוט נשארת בעיר ואולי עושה גיחה לאפטלינג אבל אם אין לך בעיה לנהוג, סבבה
הנסיעה מבריסל קצרה ואין בעיה. אנחנו עושים את אותו הדבר
לא ברור לי למה הלינה ליד אוטרכטץ נראה לי מאריך את הנסיעות שלך
לענין המסלול
לא נראה לי נכון לשלב את זאנסה עם הדולפינריום. את יכולה אולי דולפינריום כמה שתרצו ואז להסתובב באוטרכט אחרהצ או באמסטרדאם
באמסטרדאם יש מוזיאון מדע, מוזיאון חידיקים, ריפלי, מאדאם טוסו
אולי תשני ליד אפטלינג לילה לקצר טווחים
תהנו!
-
באופן אישי אני לא מתלהב מטיול כלכך קצר, והייתי מנסה למצוא דרך להאריך אותו.
מה גם שהטיסות מאד בעייתיות. טיסה שנוחתת ב1 בלילה אומר הגעה למיטה לקראת 3 אפילו עם מלון בשדה. מה שבתורו אומר שלמחרת תהיו עייפות.
טיסה חזרה ב-6 בבוקר אומר השכמה ב-3 כך ששוב כנגד יום קודם תרצו לסיים אותו בשעה נורמאלית (מה גם שיש עניין של החלפת מלון). אז אני מניח שלא יאוחר מ-8 תתחילו לנסוע למלון.
כלוומר הטיול הוא אומנם ל-5 לילות, אבל בפועל פחות מ-4 ימים.
אם יש אפשרוצת להוסיף יום – עדיף.
לא בטוח שהייתי מחזיר את הרכב בבוקר. הלוגיסטיקה של החזרת הרכב + השארת המזוודות (סביר שלא תקבלו חדר) + נסיעה לעיר די מורכבים. ואם רוצים לחסוך יום אוטו תהיו חייבות להחזיר את הרכב ממש מוקדם בבוקר בשעה שתורמת את השעה של הלקיחה כמה ימים קודם. אם זה יגרור השכמה מוקדמת ויציאה לדרך לפני 6 בבוקר מהמלון באוטראכט זה מאד חבל.
-
אוקיי…
מודה מאד על ההערות.
בעצם כדאי אולי להוסיף עוד יום.
-
לגבי טיסות – ראיתי שרבים מעדיפים לטוס לבריסל. אבל כדאי לדעת שחברת גרמניה איירליינס טסים ישירות מת”א לדיסלדורף. המחירים זולים מאוד בהזמנה מוקדמת ומרחק הנסיעה מדיסלדורף למקום לינה בהולנד די קצר.
כדאי לבדוק.
-
לגבי טיסות
אם תקני במועד פתיחת הכרטיסים של איזיג׳ט תוכלי למצוא טיסות זולות לאמסטרדם. ההגעה בסביבות 18:20, החזרה ב 07:00.
אם את רוצה לפסח הבא, איזיג׳ט אמורים לפתוח בספטמבר את התאריכים של פסח. שווה בדיקה.
כך תצטרכי רק לילה אחד קרוב לשדה.
אם בכל זאת תגיעי דרך בריסל אז ממליצה לעשות לילה בקרבת אפטלינג כי זה על הדרך.
בהצלחה
-
ותבדקי גם את הטיסה של טרנסאוויה.
לגבי פסח או סוכות
תלוי איזה תאריכים
סוכות 2017? יוצא מאד מאוחר (אוקטובר)
פסח 2018 ? יוצא מאד מוקדם תחילת אפריל ויש לך גם את פסחא יומיים בתוך זה.
סוכות 2018?
שנית- תקבלי החלטה אם את רוצה טיול עם רכב או ללא רכב- ובהתאם לכך גם המסלול והלינה.
לא כל מה שחשוב לילד בן 6, משמעותי לנערה בת 12.
תבדקי איתה מה היא רוצה? אולי המיקוד שלה בגלל יסיט אותך לטיול הרבה יותר עירוני?
גם בהיבט הלינה אימא ובת זה לא משפחה עם 3 ילדים-גם בקלילות של ההתארגנות וגם סוג הלינה המבוקש (מלון גדול? חווה נידחת?)
יש לא מעט סיכומי טיולים של אימא ובת (אני זוכרת של זיוה, אבל יש אחרים) באמסטרדם והסביבה.
אם יש לך 5 ימים-הייתי מקצרת נסיעות ומתמקדת באמסטרדם והסביבה-אולי אפילו על בסיס תחבורה ציבורית.
אם יש לך 7 ימים -השיקול אחר, ויכול להיות שיותר נכון להתגלגל .
-
אפשר לשקול לעשות את הלילה האחרון באמסטרדם במקום בשדה. ואז אפשר יותר לבלות בערב.
ולפנות בוקר עם אוטובוס/רכבת/מונית
-
תודה על התגובה!
קודם חשבת על סוכות הקרוב אבל עכשיו חושבת לדחות לפסח הקרוב (2018).
האמת דיי צימצמתי למה שמעניין אותנו היום: אפטלינג שאני חייבת, זאנס סכאנס בשביל תחנות הרוח ונעלי העץ, דולפינריון כי זה מאד מעניין את הילדה, ואמסטרדם כי היא ציינה את בית אנה פראנק. אני לא מאד התלהבתי מאמסטרדם אבל להגיע להולנד בלי זה איכשהו לא מסתדר לי. מצידי לבקר בבית אנה פראנק ולעבור על הגשרים מעל התעלות כדי לקבל את האווירה זה מספיק.
את אטורכט הוספתי כי הבנתי שזאת עיר מאד חמודה וגם יש שם אזור של שופינג שלילדה אמור להיות כיף.
-
סוכות או פסח – בד”כ פסח חופף את מועד פריחת הסחלבים בגני קוקנהוף שזו חוויה שחבל להחמיץ. אבל כדאי לבדוק ספציפית לשנה בה את מתכננת.
-
שימי לב פסח יוצא אצלנו סופשבוע של סוף מרץ (שישי ליל סדר, שבת חג)
ומייד לאחר מכן ראשון של של פסחא 1-2 אפריל 2018 או 2-3 אפריל-אין לי לוח שנה בראש.
המשמעות שאם הכוונה לצאת בעיתוי זה- את בבעיה.
היבט נוסף הוא מזג אוויר- אפריל אינו קיץ, את עלולה למצוא את עצמך עם תוכנית קשיחה ומזג אוויר אפור מאד, קר וגם גשום.
באפריל בעיקרון-פריחה של הצבעונים--- ולכן מאד ממליצה להכניס את גני קאוקנהוף (מתאים ליום הראשון או האחרון, תלוי בימי השבוע)
החיבור של זנסה סכנס והדולפינריום אינו נכון גיאוגרפית ולא תספיקו.
אגב- לא חובה להיכנס לאמסטרדם אם לא מדברת אליכן.
שום דבר אינו “חובה”.
-
שלום
לדעתי המסלול בסדר גמור
אני מצרף לך כאן את המסלול שלנו
אטרקציות ואתרים באמסטרדם
היא לא גדולה כמון רומא או ברלין אך היא מלאה באטרקציות ואתרים מעניינים.
התחלbו את הטיול באמסטרדם בתחנת הרכבת שם נמצאת לשכת התיירות,התחנה המרכזית של אמסטרדם ממוקמת בליבה של העיר. התחנה עצמו היא אחד המבנים המרשימים ביותר באמסטרדם ובשימושם של למעלה מ 250,000 נוסעים מדי יום. בניין התחנה תוכנן על ידי פייר קוייפרס ואל אן גנדט ונפתח בשנת 1889.
הבניין ממוקם על שלושה איים מעשה ידי אדם אשר נתמכים על ידי 8,687 קורות עץ שנטעו עמוק לתוך אדמת החולית.
התחנה בימים אלה עוברת פרויקט שיפוץ גדול.
כיכר דאם
הכיכר המרכזית באמסטרדם ולמעשה ליבה הפועם של העיר,כאן נערכים טקסים אירועים ומופעי רחוב.בכיכר נמצאים מספר אתרים