דנגי וזיקה
-
שלום ד"ר אנט. אני מטיילת כבר חצי שנה בדרום אמריקה (ארגנטינה, צ'ילה, פרו, בוליביה ואקוודור). אחרי בדיקה אצל רופא מומחה למחלות טרופיות בקיטו, התברר שיש לי וירוס מיתוש, או דנגי או זיקה או צ'יקונגוואיה. הרופא אמר שאני צריכה לעשות עוד שבועיים בדיקת דם נוספת כדי לדעת איזה אחד יש לי. רציתי לדעת אם מסוכן לי להמשיך לטייל במרכז אמריקה (קובה, גווטאמלה, מקסיקו..) בלי לדעת בוודאות מה יש לי, ומה הסיכון בדיוק. תודה!
-
הכי חשוב לא להכנס להריון
רצוי לדעת יזה וירוס יש לך
הזיקה שורד בגוף חודשיים ועלול לגרום למום לעובר
המחלה עוברת גם ביחסי מין
תעדכני אותי
-
תודה!! אין לי תוכניות להיכנס להריון בשנתיים הקרובות.. יותר דואגת בעניין הדנגי ועקיצה חוזרת, במקרה שלא אספיק לעשות בדיקת דם שוב לפני שאטוס לקובה.. מודה שהרופא המליץ לא לטוס, אבל שמעתי גם על רופאים שאמרו שהחשש הזה לא מוצדק.. אני יודעת שזיקה יש בקובה, דנגי גם יש?
-
דנגי וזיקה מועברים בדרך כלל על ידי אותו יתוש.
-
סיכון קדחת הדנגי ,זיקה,ציקונגוניה קיים במרבית מדינות מרכז אמריקה כולל קובה
הסיכון קל יותר באזורים גבוהים.
הדבקה חוזרת בקדחת הדנגי עלולה לגרום למחלה קשה יותר.
במידה ואינך מרגישה טוב עדיף לוותר ואפילו לקצר את הטיול
-
-
תודה! אני מרגישה טוב, העקיצה הראשונה לא השפיעה עליי כמעט.. הייתה לי רק חולשה, כאבי עיניים ופריחה אדומה על כל הגוף. עכשיו כבר אין לי כלום.. חבר שלי שהיה איתי וכנראה נעקץ גם היה חולה ממש.. כאבי ראש וגם פריחה.. אני מבינה שלא כדאי לי לטוס למרכז בכלל כדי לא להסתכן..
-
אם את מרגישה טוב את לא חייבת לותר זה עניין של מזל והקפדה על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים
קחי בחשבון שאת עלולה לפתח מחלה כמו שהיה לחבר שלך
-
תודה רבה!
-
תשמרי על עצמך ותהני