המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?
-
כשטיילתי בתאילנד לפני 9 שנים אני זוכר שהמחאות נוסעים בדולרים של ויזה היו בלי עמלה בהחלפה,ואמריקן אקספרס היו עם עמלה.
אני מדבר על עמלה על כל שטר שאתה מחליף לבאטים.
מה המצב היום?
בתודה מראש
-
המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?כעיקרון ההמחאות של אמריקן אקספרס מקובלות מאוד בעולם, ואני לא יודע לגבי ויזה.
מה זאת אומרת בלי עמלות? אז ממה מרוויחים?
-
המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?על טראוולים של אמריקן אקספרס לוקחים 33 בהט עמלה.
כעיקרון יש כספומט (ATM) בכל חור בתאי, ככה שאפשר למשוך כסף (כמובן שתברר קודם מה העמלה מחברת האשראי).
טיפ קטן אם אתה לוקח מזומן תקח דולרים בשטרות של 50$ כי עם ה-100$ יש בעיה, במיוחד מחוץ לבנקוק. -
למה בעיה?לא נתקלתי בשום בעיה בשום CHANGE לגבי המרה של שטרות 100 US$.
למען האמת, עש שהגעתי לבנגקוק, כל שטרות ה100$ שלי כבר חוסלו כי המרתי אותם... -
למה בעיה?גם אני מעולם לא נתקלתי בבעיה.להיפך ,הם מעדיפים שטרות גדולים! -
אם היה לך בעיהאם השטרות של ה100 דולר,זה כניראה היו שטרות ישנים. -
למה בעיה?אני ניתקלתי בבעיה במספר בנקים בקון קן (שלא רצו להחליף וגם שיחה עם מנהל הבנק לא עזרה), גם בסורין ובורי רם הייתה לי בעיה.
יכול להיות מפני שזה היה שטר ישן למרות שהיה לי גם אחד חדש. -
המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?על טראוולים של ויזה לוקחים עמלה? -
המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?אף אחד לא יודע? -
הבנקים בתאילנד וגם הצ'יינג'ים אינם מלכר"ים !!!
הם אינם מחליפים או עושים כל פעולה שהיא בגלל עינהם היפות של התיירים בכלל והישראלים בפרט.
יש עמלה קטנה מאד על כל פריטה של כל סוג של טרוולס צ'ק.
שער החליפין של דולרים/יורו בפריטה מטרוול צ'קס לבאהטים גבוה יותר משל מזומן
שער החליפין של דולרים/יורו בפריטה מטרוול צ'קס בערכים של 50 -100 דולר/יורו גבוה משל טרוולס בערכים נמוכים יותר.
ולכן העמלה על פריטת הטרוול צ'ק בדרך כלל מתקזזת עם ההפרש בשער החליפין שתקבל עבור פריטה של טרוול בערך של 50/100$
ובכל מקרה זה סכומים קטנים מאד וב90% נמוכים מהעמלות של משיכת מזומן מכספומטים.
ובטוחים יותר ממזומן
-
ודרך אגב זכרונך מטעה אותך
מאז מעולם היתה עמלה על פריטת טרוולר'ס
אני הייתי בתאילנד לפני 8-9 שנים
פרטתי טרוולר צ'קס של ויזה
(שהם גם הם של אמריקאן אקספרס אבל נמכרים ע"י חברת האשראי ויזה/ישראכארד, יש עוד סוג שקשה להשיגו בארץ והוא תומס קוק וגם הוא אינו נמכר ע"י ויזה אלא רק ע"י ישראכארד)
ותמיד היתה עמלה -
המחאות נוסעים אמריקן אקספרס או ויזה ?אני זוכר שעל חלק מהשלטים של הCHANGE היה רשום "VISA NO FEE"