אמסטרדם במרץ
-
בס”ד
היי לכולם
אנחנו זוג הנוסעים ב12-15/3/18 בע”ה לאמסטרדם
חובבים בעיקר טבע, פחות אקסטרים ואומנות, ומעוניינים לחוות את הולנד היפה כולל קצת קניות והנאה שלא תגזול מהכיס את כל החסכונות. נודה לטיפים על תחבורה, מלונות, מסלולים- כאלו הכוללים את האזורים המרכזיים והמאסט וכאלו רגועים יותר.
תודה מראש
-
שכחתי לציין מידע חשוב- אין לנו רכב
-
קודם כל כדאי להבהיר למה בדיוק אתם מתכוונים: טיול בהולנד או טיול באמסטרדם? אם אתם חובבי ״טבע״ אז יש יעדים עדיפים על הולנד, ואמסטרדם על אחת כמה וכמה. אמסטרדם במרץ היא אפורה ורטובה. אפילו ה״קצת טבע״ שיש בעיר לא ממש מתאים לעונה. בנוסף, באופן ריאלי יש לכם אולי 3.5 ימים לטיול וזה עוד פחות מתאים לטיול ב״הולנד״. זה אולי יום עד יום וחצי באמסטרדם עצמה ועוד יום או יומיים בסביבה.
בחודש מרץ השנה הייתי 5 ימים באמסטרדם ועוד 3 ימים בחרונינגן בצפון הולנד. זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי שאני מפספסת מזה שהטיול ״לא בעונה״. שבוע לפני זה הייתי בלונדון והיה סבבה, למרות הרוחות והגשם לפעמים.
אני מציעה לחשב מסלול מחדש.
-
אתם כבר עם כרטיסי טיסה ביד?
-
עדיין לא קנינו כרטיסים
יש לנו אפשרות לבחור ביעדע אירופה- ופשוט בהולנד לא היינו
זה או זה או מילאנו והאזור
מדובר על שבוע אחרי פורים
אמור להיות כזה רטוב וקר?
לפי ההמלצות אולי אפשר לקחת רק יום טיול אחד באמסטרדם והשאר מגיגול בלמטיילחשבנו על – ארץ המים, האג, חרונינגן וכו
מבחינת טבע- הכוונה לא רק לטיולי טבע הארדקור אלא הכרת תרבות ופולקלור וכו פחות אמנות ואקסטרים
תודה על תשובותיכם
-
יש לנו שובר באיזיגט ליעדי אירופה ואנחנו חייבים לממשו עד ה14/8
הכרטיסים יכולים להיות לתאריכים מאוחרים יותר
אז זה ממגוון היעדים האירופאיים שלהם
חשוב לנו שיסתדר לנו טיול של 4-5 ימים ולא לכל היעדים הטיסות מסתדרות
בלונדון כבר היינו
קיצור- נודה להמלצות
-
אנחנו היינו באמסטרדם בדצמבר והיא לא היתה אפורה ורטובה אבל היה קרח על משטחי וגשרי העץ.
מבחינת חיי לילה זו אחלה תקופה וגם לא נמנענו מטיולים בסביבה ובבלגיה הקרובה.
מה ששונה לעומת הקיץ זה שבחוץ יש פחות אנשים אבל כאמור זו תקופה נהדרת לביקור במועדונים ומוזיאונים
-
אמסטרדם סביב מאי ואפילו יוני נשמע לי הרבה יותר מתאים. אמסטרדם עדיין תהיה יעד עירוני אבל יהיה הרבה יותר נעים להיות בחוץ, וגם כבר תהיה פריחה של צבעונים, מה שיהיה עוד יותר מיוחד.
במרץ הייתי נוסעת רק ליעדים עירוניים ובמיוחד כאלה שבהם יש הרבה פעילות indoors שאפשר לעשות. לא מקומות שמבוססים על הרבה שיטוט בחוץ. טיול ״טבע״ במרץ אפשרי בעיקר סביב אזור הים התיכון שאז זה כמו בישראל – עדיין יכול להיות קר וגשום אבל גם יכול להתראות שלא.