כמה כסף לצ'כיה?
-
נוסעים עם 2 ילדים.
כמה כסף צריך ליום לאוכל/ כניסות?
תודה
-
כמה כסף לישראל?
כמה תוציאי ביום טיול בישראל על אוכל וכניסות?
אפשר קנות אוכל בסופר לארוחת בוקר ערב חטיפים ושתייה (נניח 100 ש”ח) ועוד ארוחת צהריים של פלאפל או שניצל בפיתה (עוד 100 ש”ח למשפחה) 0ך הכל 200 ש”ח למשפחה
ואפשר ארוחת בוקר בבית קפה, ערב בארומה, 3 פעמים קפה ועוגה/גלידה, וארוחת צהריים במסעדה נחמדה (600 ש”ח למשפחה), ואפשר ארוחות ממש טובות במחיר שעובר את ה-1000 למשפחה
כניסות – אפשר לטייל על שפת הכינרת (שואף לחינם), ולשוט באחת מסירות התיירים (100 ש”ח למשפחה) ואפשר קייאקים בבוקר וצוק מנרה בערב (500-1000 ש”ח למשפחה)
אז אם בישראל הטווח שלנו נע בין 300 ש”ח ליום ל 2000 ש”ח ליום, למה שבצ’כיה זה יהיה אחרת?
-
תודה על התשובה שלך, למרות שמהיות פורום זה פורום למשפחות מטיילות, סביר להניח שההוצאות של משפחות יהיו דומות בשל האטרקציות הדומות שיכנסו אליהן.
אני חושבת שאם אין מה להגיד עדיף לא להגיד במקום סתם לעקוץ.
ובכל זאת אפרט קצת יותר, אנחנו מטיילים עם 2 ילדים, נתגורר בדירה, ארוחת בוקר וסנדויצים נכן בעצמנו. ארוחה נוספת מניחה שנאכל בחוץ בסגנון עממי או ששוב נכין לבד.
אז כן מעניין אותי עלויות בסופר, אפילו רק בשביל לדעת עלויות ביחס לישראל.
וכן מעניין אותי עלויות של כניסה לאטרקציות של משפחות: בסגנון פארק חבלים, קיאקים, בוטניקס, כניסות לשמורות וכו.
תודה מראש לכל מי שיכול לתת מידע בנושא מנסיון.
-
אבל זה נכון, לא כל המשפחות מטיילות בצורה זהה או ברמת הוצאות זהה, ולא כולן הולכות על "אטרקציות" שכאלו או על אותה כמות שלהן.אוכל לומר שעלויות האוכל זולות מישראל. גם באכילה בחוץ. לגבי אטרקציות יקרות, הכי טוב לדעתי לבדוק פר אטרקציה כמה זה עולה בחיפוש זריז בגוגל.
-
לא התכוונתי לעקוץ אלא להבהיר שפער המחירים בין אנשים שונים גדול בהרבה מפער המחירים בין מדינות שונות. אני חושב ששתי דוגמאות ה”קיצון” שנתתי הן לא באמת קיצוניות, ויש אנשים (מדיירי הפורום הזה) בשני הקצוות. יותר מזה, אותה משפחה יכולה להיות פעם כזאת ופעם כזאת. למשל בחורף כשאנחנו מטיילים מעט אני נוטה להיות יותר בזבזן בתקציב בטיול. לעומת הקיץ כשמטיילים הרבה וההוצאות רודפות אחת אחרי השניה ואז אני נוטה להיות יותר קמצן.
באופן גס אין מדינה שהמחירים בה פחות מחצי מישראל, ואין מדינה שהמחירים בה יותר מכפול (לא מתייחס לפריט מסויים אלא בגדול). לעומת זאת בדוגמאות שנתתי יש משפחות שמוציאות פי 3,5 ואפילו 10 אחת מהשנייה. ולכן אופי הטיול וההוצאות שלכם בישראל הרבה יותר רלוונטי מההוצאות שלי או של כל אחד אחר בצ’כיה.
בכל מקרה – אני מתנצל אם הייתי ציני. לא התכוונתי לפגוע, לצחוק או להעליב, והייתי צריך להתנסח אחרת.
-
אנחנו היינו בצ'כיה בקיץ שעבר.
אנחנו מאלו שעושים קניות בסופר ומכינים ארוחת בוקר וכריכים לדרך. לא זוכרת מחירים מדויקים אבל הקניות היו מאוד זולות.
בדכ אנחנו מכינים ארוחת ערב בדירה אבל הפעם המחירים במסעדות היו כל כך זולים שויתרנו על ההכנה בדירה ואכלנו בחוץ.
אכלנו בערב בעיירה הרכוב. זוג עם 3 ילדים גדולים ארוחה מלאה עם מנות ראשונות להורים ושתיה עלתה 200 שח . האוכל בעיקר דגים היה מצוין.
לגבי אטרקציות - את יכולה לבדוק באתרים באינטרנט כמה זה עולה. בכל מקרה היה יותר זול מאטרקציות מקבילות במה שמוגדר מערב אירופה.
תהנו.
טל
-
אנשיםטובים- אני מעריכה את התגובה שלך