נורווגיה - ALESUND ?
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!איין לך מושג כמה את צודקת
.אבל מתוך זה היית כבר צריכה להגיע למסקנה לחסוך בזמן נסיעות, לותר על אוסלו ולהתחיל בטופ
.נניח טיסה לברגן וסיום בטרונדהיים ומשם הביתה ויהיו עוד כמה דברים שישארו למקצה השיפורים בעוד שלושים שנה.אבל מכיון שהכל כ'כ יפה(ויקר רצח)מה שלא תעשי יצליח לך
.האמת שגם לא מוכרחים לדעת הכל מראש ואז יש כל הזמן הפתעות.
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!אני מאד אוהבת טירות ולכן החלטנו להתחיל את המסלול בקופנהגן
(טירת המלט ועוד...) , בעלי מטורף על שייט וים(סקיפר) ומכיוון שלא רצינו שייט חופים ארוך(מעדיפים ניידות של רכב) אז החלטתי להוסיף בשבילו את השייט הלילי בין קופנהגן לאוסלו (עלות כמו טיסה ,אבל חוסך לילה במלון ) וזה מה שהביא אותנו לאוסלו , אבל באוסלו אנחנו רק יום וחצי ,אז זה לא ממש בזבוז ,במיוחד שאנחנו כולנו מאד אוהבים מוזיאונים .
טיול לטעמי צריך להיות מגוון, טבע מקסים - זה נפלא, וזה באמת רוב הטיול שלנו , אבל חייבים לדעתי להוסיף לזה אטרקציות תרבותיות
כמו מוזיאונים,הופעות,גני פסלים ,לונהפארקים (טיבולי).....
וככה מקבלים טיול מושלם ומעניין -זו דעתנו.
והפתעות בדרך ,כן ,בהחלט יכול להיות, שום דבר הוא לא חובה, יש נק' התחלה ויש נק' סיום - כל דבר בדרך- אפשרי. -
עמק המפלים?זה מה שיש לי על עמק המפלים (המקור לא זכור לי):
עמק המפלים (אודהדאלן)- העמק, משתרע מאודה (Odda) בצפון עד סקייר (Skare) בדרום. זהו עמק צר הכלוא בין שני רכסי הרים גבוהים .ניתן למצוא בעמק ריכוז גבוה של מפלים גדולים,תמצאו כאן חמישה מפלים גדולים המרוכזים לאורך כ-10 ק"מ של העמק.
מפל לאטפוסן (Latefossen) - מפל גדול ומרשים. המפל מחולק לשניים, ולכן נקרא גם מפל התאומים., ונופלים מגובה 165 מ', אז הם עוברים מתחת לגשר רומי יפיפה. חגיגה לצלמים. המפל הוא המפורסם מבין חמשת מהמפלים בעמק אודה. במקום חניה, קיוסק וחנות מזכרות.
מפל אספלנדס (Espelandsfossen) - ניתן להבחין בו ממזרח לכביש 13, מעט דרומית ללאטפוסן (אותו לא תוכלו לפספס). אפשר להחנות את הרכב לצידי הכביש וללכת לנקודת תצפית טובה, או לחלופין להחנות את הרכב בחניה המסודרת של לאטפוסן וללכת משם 400 מ' דרומה לאורך הכביש.
מפל וויד (Vidfoss) - מפל רחב וגבוה. ניתן לצפות עליו מכביש 13 באזור פתוח ונרחב, כך שקשה שלא להבחין בו. ניתן לחנות בצד הכביש ולצאת לתצפית על המפל.
מפל סטרונדס (Strondsfossen) - מפל נוסף הנשפך לאגם Sandvinvatnet, מתחת לקרחון בואר, מעט דרומית לעיר אודה (Odda). אם תתקלו בשם Strandsfossen, זו אינה טעות, מאחר ומפלים רבים בנורבגיה מאוייתים בצורות שונות או שיש להם מספר שמות. מכביש 13 תוכלו להבחין במפל סטרונדס אם תביטו מערבה מעבר לאגם Sandvinvatnet.
מפל טיורנאדאלס (Tjornadalsfossen) - בצידו השני של הכביש למפל סטרונדס, ממזרח. ניתן לראותו מהכביש, אך קל מאד לפספס אותו. ניתן להתקרב אליו בכביש לא סלול, המתפצל מזרחה מכביש 13, ומטפס בתלילות מעל העמק. אם הכביש סגור (וזה עלול לקרות), ניתן ללכת בו ברגל ולחפש נקודת תצפית טובה מעבר ליער.
את כל חמשת המפלים ניתן לראות מכביש 13, העובר לאורכו של העמק, או סמוך מאד אליו.
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!חבל שלא סיפרת את כל האהבות האלה בהתחלה.יכולתם להתחיל מטירת רוזנקרנץ בברגן(גם בההיא של האמלט היו רוזנקרנץ וגילדרשטיין) ולצאת לפחות לטיול פיורדים אחד ביאכטה. יש שם איין סוף יאכטות, לפעמים נדמה שכל נורבגי סקיפר ויש לו כלי שייט.
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!אנחנו בהחלט חושבים על האופציה הזו של שכירת יכטה ליום בפיורדים,
מהארץ אפשר לשכור רק לתקופה של שבוע וזה יותר מידי זמן על סירה מבחינתי ומבחינת הזוג השני שמצטרף אלינו (חוץ מהמחיר שהוא מטורף).
אבל אם תהיה אופציה במקום לשכור ליום - יש סיכוי גבוה שנעשה זאת
(תלוי גם במחיר), נבדוק במרינות במהלך הטיול.
לגבי הטירה בברגן :
מדובר בזה?? - מגדל רוזנקרנץ (Rosenkrantz)
מגדל שנבנה באמצע המאה ה-16 על ידי מושל טירת ברגן, אריק רוזנקרנץ. מראשו תצפית על האזור.
כתובת: Bergenhus. טלפון: 47-55314380.
או שזו טירה באותו שם, במקום אחר בברגן ?
-
עמק המפלים?שלום דנט ! גם אני לא ידעתי על השם למרות שנסעתי בכביש זה מהקפפינג באודדלאנד לאוסלו. השם ODDA הדליק לי נורה בזיכרון והלכתי לפתוח מפה ולאחר מכן את האלבום. כיוון שהיה בעידן הטרום דיגיטלי בצעתי SCAN לתמונה המצורפת. אני תקוה שחבריך לא שינו את מקום הלינה שמעניין אותי.
-
עמק המפלים?מערבית לאודה ישנו קרחון,מסלול הליכה אם אני זוכר נכון שעתיים
כל כיוון.
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!היי מירה אנחנו גרנו במלון ממש לידו וההאקון הול (אם איני טועה) ולמייטב ידיעתי זה אכן זה.קבלי אותו מהחלון שלנו:
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!יש כל כך הרבה מה לראות בברגן שלמבצר הזה היתי נותן עדיפות נמוכה.
-
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!מירה ואילן תודה.אילן,לא שכחתי.זו אחת המשימות של החבר'ה.
ואורי,די.תודה כבר שעשית כל הזמן פוטושופ וצירפת שמים כחולים לתמונות.אוכיח פה בפורום-בעזרת מחקרים-שלא יכול להיות כל כך הרבה זמן שמים כחולים בנורבגיה לזוג ישראלים אחד.....(סתם.אני מאחל לך,מכל הלב, עוד הרבה שמים כחולים בטיוליכם הבאים). -
נורווגיה מערב - בקטע מאסט!!הי דנט,
האם קיבלת את המדריך ללופוטן ששלחתי לך?
רבקה -
כביש 13
היי
אני נסעתי בכביש 13 בדרכי מסטאוונגאר צפונה לכוון לאוסלו.
חלפנו מתחת למפל שציינת בשם latefossen.
התאור כפי שרשמתי במסלול, הקישור נמצא לעיל :
נסיעה מ``פריקסטולן`` צפונה בכביש 13 ל-Jorpeland ואחר כך ל-
Hjelmeland ליד תחנת המעבורת ב- Hjelmeland יש מקום יפה למנוחה ולטבילה במימי הפיורד הקרירים. שייט של כ-10 דקות מ-Hjelmeland לעיירה Skiftun. המשך נסיעה בכביש 13 לכיוון Halansosen לאורך פיורד יפה בשם "Erfjordem", חוצים גשר יפה לעיירה Erfjord ומשם ל–Lovraeid ואחר כך ל-Sand.
ככל שמצפינים בנסיעה הנוף הופך יפה יותר, ירוק יותר, הרים מושלגים ומפלי מים יפים, כשלצד הכביש זורמים נחלים גועשים.
במהלך הנסיעה יש חולפים על פני גשר כשמעליו נופל מפל בשם latefosse המרטיב את כלי הרכב החולפים מתחתיו.
בשעה זו השמש זורחת במלואה וקרני השמש יוצרות קשת בצבעים יפים על פני אדי המים הניתזים מהמפל.
תהנו
-
כביש 13רבקה,קבלתי את החומר ועניתי לך אז.תודה בכל מקרה.הרבה חומר הגיע לי מלשכת התיירות של האיזור.האמת שכרגע החומר "נלקח" ממני(באכזריות,יש לומר.נקשרתי אליו.מה אעשה כעת בלעדיו?רק תמונות שמוצאים בגוגל מהאיזור או התמונות המודבקות של אורי-כן,כן-אלה עם השמים הכחולים...מעלים חיוכים...)לטובת הטיול-מחר בבוקר.
אל תהרגי אותי אבל לבסוף-בהסכמת כל הצדדים הוחלט לא להזמין מראש לינות בלופוטן אלא לחפש במקום לפי קצב ההתקדמות.אדווח האם היה זה צעד חכם או טפשי.כעת,אני מבין שכביש 13 לא רלוונטי למסלול "שלי"כי הוא דרומי מידי.בפעם הבאה... -
נסיעה טובהלחבריך, מקווה שיחזרו עם תובנות חדשות, ובינתיים, כדי שיהיה לך על מה להתמוגג, ושאולי בעקבותם, תנכנן גם לך מסלולון דומה, הנה כמה לינקים:
http://www.youtube.com/watch?v=LY2U9a2abos&feature=relat ed
http://www.youtube.com/watch?v=X-vRm5zjL5I&feature=relat ed
http://www.youtube.com/watch?v=72w3wc3Iif4&feature=relat ed
את המוסיקה של האחרון אני מתכוונת לקחת איתי, נראה לי שתשתלב מצויין עם הנוף... (secret garden)
תיהנה
רבקה -
נסיעה טובההיי רבקה
השמיים והצבעים בלופוטן צולמו בדצמבר.אצלך הם יהיו בהירים.
הצילומים של הטרול פיורד נעשו מההורטיגרוטן ממש כמו אצלי, באותה שעה
ובתנאי תאורה גרועים.
-אל תשכחי את הטיפ שלי ותביאי לנו תמונות מרהיבות גם משם.
קחי איתך לנורבגיה גם את גריג הישן והטוב. סולווג תתאים מאוד גם ללופוטן.
http://www.youtube.com/watch?v=rHNjdvqwgGY&feature=relat ed
שפע החומר שמנחיתים בזמן האחרון על דנט והסביבה, יהפוך אותו תוך זמן קצר למומחה התאורטי של למטייל לנורבגיה.מאחר שביקש "די" עם השמיים הכחולים. הנה בלוג של נערה שטיילה 12 ימים במסלול ההורטיגרוטן (בספטמבר) והשמיים שלה מתאימים לדימוי של דנט .בצד ימין רשימת בלוגים לפי ימים.תראו אייך אצל כל אחד אותו טיול(כמעט) נראה שונה ואחר.
http://www.travbuddy.com/travel-blogs/8828/MORE-OF-BERGEN-AN D-GETTING-ON-THE-BOAT-Bergen-3
קבלי את אמא סולווג
-
וגם סולווג של יום החוקה.
-
וגם סולווג של יום החוקה.הי אורי
תודה.
רשימת המוסיקה משתנה מיום ליום, היא בודאי תכלול את סיבליוס וגריג והתכנון שלי הוא להשתתף בקונצרט חצות בקתדרלה הארקטית בטרומסו, כנראה גריג.
ברור שאצטרך הרבה מוסיקה מעירה שתשמור אותנו עירנייםלאורך אלפי הקילומטרים.
רבקה -
וגם סולווג של יום החוקה.היי רבקה
אני לא הלכתי לקונצרט החצות.קיבלתי חוות דעת מחברים,קראתי תגובות מחו'ל ואח'כ שמעתי מאנשים באוניה.לרוב האנשים היתה אכזבה גדולה.אלו שעלו לתצפית בזמן שמש החצות-סיפרו שהיה מרהיב.אנחנו לא עלינו כי היה יפה בעיר ביום החוקה והיה חבל לעזוב.
כנראה שיהיה כדאי לך יותר לעלות להר לתצפית, אם תהיה מגבלת זמן.למיטב זכרוני תחנת המעלית, בסביבת קטדראלת שמש החצות שזה המבנה המשולש בקצה הגשר על רקע ההר המושלג.
מצטער דנט, איין לי חשק להדביק עננים לשמים.
למחרת היום שבו צולמו התמונות האלה הגענו כבר לסוף של ארופה ושם קיבלנו ליומיים מז'א נורבגי קפוא.
-
אורי,תבין...יש לי טראומה בנושא...בשלושת טיולינו עם הילדים בעבר הגשם לא הפסיק לרדוף אותנו(הולנד,אוסטריה,צפון אטליה).רק נגמר הטיול ואיתו הלך הגשם.אני מדבר על מאי ופעמיים ספטמבר.וזה כולל יום אחד סופת שלגים בין אראבה לקורטינה בדולומיטים שתקעה אותנו באמצע שומקום ורק ג'יפ אמיץ חילץ אותנו עם כבל מחובר לרכב....
ואז לפני שנתיים-הגרוסגלוקנר והדולומיטים עם שמיים כחולים!!!!פיצוי על הכל.אתה יכול להמשיך בכיף את התמונות ה"קייציות" בטבע הסקנדינבי.
החבר'ה בהמתנה בוינה בין הטיסה מהארץ לזו לקופנהגן.4 שעות המתנה בשד"ת.לא קיבלו את המלצתי לקפה(ועוגה ושניצל בפיגלמולר וארמון שיינברון ו...)בעיר כי פחדו שמשהו יתפספס.יונית מגבה אותם.אולי בדרך חזרה יהיה להם אומץ.מה אתם אומרים?אם יש טיסה מאוחר יותר בלילה(בחזרה)-אפשר להזיז את הטיסה?בטח צריך יהיה לשלם תוסת,הא?אשאל ביום שני ב"אוסטריאן",אך אם למישהו יש נסיון בענין אשמח לשמוע.
שבת שלום ומלאת תמונות סקנדינביות קייציות... -
אורי,תבין...יש לי טראומה בנושא...האמת דאנט בעניין הטיסה, שממש לא ברור כשרוצים לטייל בנורבגיה למה צריך לעשות את עם שתי חניות ביניים כשאפשר עם אחת.( אם הבנתי נכון),הדבר דומה לעניין מז'א.צריך תכנון נכון. קודם מסמנים מטרה ואח'כ יורים.אני שילמתי בעד הטיסות מתא' לברגן ומאוסלו לת'א עם חניית ביניים אחת, רק אחרי שהיה לי נתון גם על הטיסות שאני צריך ותדירותן וגם של תחזית מז'א עם עשרה ימים קדימה והתנהגות עקבית עד לאותו יום(עשרה ימי גשם בברגן מתוך 15 בחודש מאי והשתפרות מסודרת בצפון). כלומר בכל טיול צריך לנסות להקטין את סיכוני מז'א ובין השאר לכרטס מה שיותר מאוחר ולהשאיר אופציות שינוי ואפילו דחיה מלאה וביטול.מז'א הוא הפקטור הכי חשוב להצלחת טיול. אם אפשר צריך להשקיע הכי הרבה לענין זה
בתיכנון ובביצוע.אני מטייל כבר הרבה מאוד שנים וההצלחה עם השמיים היא כבר סטטיסטית ובהחלט לא מקרית.אל תבין מזה שאייןסטיות תקן.למשל כבר שלוש פעמים במשך השנים,שבגלל מז'א לא עליתי ליונג פראו.