דרום אמריקה מחודש פברואר
-
היי,
אני מתכננת בתחילת פברואר לטוס לדרום אמריקה,
לא כל כך ברור לי אם זה חודש טוב להתחיל את ארגנטינה וצ׳ילה ואז לרדת דרומה עד לאושווייה ומשם לבואנוס איירס ואז לברזיל..
או שכדאי להתחיל מדרום ולעלות לצפון… ואז ברזיל?
כנראה שלא משנה מה אני יעשה אני יפספס את הקרנבל בברזיל אבל אין אופציה אחרת.
מישהו? עזרה?

-
זו עונה מצוינת לארגנטינה – צ’ילה.
זה לא כל כך משנה, את יכולה להתחיל ישר בדרום (טיסה לאושוואיה) ואז לעלות צפונה, או להיפך – לרדת באיטיות מבואנוס איירס דרך פטגוניה עד אושוואיה – ואז לחזור לבואנוס בטיסה, ומשם צפונה לכיוון ברזיל.
אני לא חושב שזה משנה במקרה הזה.
(מלבד העובדה שאם את ישר טסה לאושוואיה, את אחר כך חופשיה וגמישה לקחת את הזמן בטיול שעולה צפונה, כמה שבא לך. ואילו אם תעשי ההיפך, את תצטרכי להזמין מתישהו טיסה מאושוואיה לבואנוס איירס וזה יגביל לך את הטיול במידה מסוימת) -
לא הבנתי למה זה יכול להגביל לי את הטיול?
בסופו של דבר הירידה לדרום זה אותו דבר כמו לעלות צפונה לא ? פשוט אולי מזג האוויר יכןל להגביל אותי אם אני יתחיל בפברואר בצפון ועד שאני יגיע לדרום המזג אוויר יהיה נורא קשה לא?
-
אם את מתכוונת להגיע לאושוואיה, תתחילי בה. כך לא תהיי בלחץ של זמן להגיע לדרום פטגוניה לפני שמזג האוויר מתקרר, כי באושוואיה יותר מהותי להגיע בקיץ (פברואר), בעוד שבבואנוס יהיה מזג אוויר נוח גם בסוף מרץ. בנוסף, אין ממש טעם לרדת יבשתית מבואנוס/סנטיאגו עד אושוואיה ואז לעלות את זה שוב יבשתית. יותר הגיוני לעשות כיוון אחד בטיסה כדי לא לחזור על המסלול.