דרום איטליה בספטמבר
-
בן זוגי ואני טסים לרומא ומתכוונים לטייל דרומה לכיוון דרך אמלפי ואם יהיה זמן עוד דרומה (סה”כ 6 ימים. לא נכנסים לרומא). הכוונה היא לנסוע כל יום לאן שנרצה ושם למצוא מקום לינה. האם ה”פנטזיה” הזו של להיות ספונטניים הגיונית בסוף ספטמבר?
כמו כן האם יש מקומות מעניינים ליום הראשון טרם הגעתנו לאזור? (מקומות לא סטנדרטים כמו פומפיי וכד’)
תודה
-
לדעתי בסוף ספטמבר בהחלט אפשר להיות ספונטנים, ברמה של לפתוח בבוקר את Booking.com ולמצוא מקום לינה לערב, על פי התקדמות הטיול.
לגבי מקומות מעניינים בדרך, בטיול שלנו לחוף אמאלפי אנחנו אמנם נחתנו בנאפולי, אבל נסענו משם צפונה לראות את ארמון קאזרטה והתרשמנו מאוד, כך שאני ממליץ.
-
אנחנו בדרך מרומא לסורנטו עצרנו ב – Cassino
מאד אהבנו את המקום -
יש איזה עיירת חוף נחמדה ומעניינת ולא עמוסת תיירים בין רומא לנפולי?
-
לא הייתי אבל אהיה, ובשאיפה לא בסוף שבוע: ספרלונגה. Sperlonga. ראה למשל הרשומה של אליזבת מינקילי:
http://www.elizabethminchilliinrome.com/2013/08/sperlonga-be ach-getaway-from-rome/
-
אתה ממליץ שאת הלילה הראשון אזמין מהארץ? ואם כן אז איפה? (באזור סורנטו או בדרך)
-
בלי קשר להיכן בדיוק אני לנה, אני לא נוחתת בחוץ לארץ בלי לדעת איפה אני לנה. עם הנחיתה יש לי מספיק טרדות לטפל בהן. ולכן אני מתמקדת במה שחשוב לי, וזה לראות את המקום שבאתי לבקר בו, במקום לטפל בנושאי אדמיניסטרציה במדינה שאני מדברת את שפתה פחות טוב וכשאני עייפה ורעבה. אותו הדבר בימים אחרים, אין לי זמן להתחיל לדאוג ללינה ביום שבו אני מטיילת כי יש לי דברים הרבה יותר מעניינים לעשות.
אני לא יודעת איפה אתם מתכוונים ללון או איפה כדאי, נתתי רק תשובה לשאלה שלך, מחומרים שקראתי כי גם אני מחפשת לטיול עתידי כלשהו עיירת חוף לא רחוקה כל כך מרומא. אני כן חושבת שגם בסוף ספטמבר זה לא רעיון טוב שלא להזמין מראש מקום לינה על החוף, בעיקר לא בסוף שבוע איפה שזה לא יהיה, זכרי שספטמבר עדיין חם והמקומיים ישמחו לנסוע לסופ”ש בחוף כלשהו כדי להינפש מהעיר. שלא לדבר על תיירות חוץ, שאני חושבת שלגבי חוף אמלפי עדיין בשיאה. בשנה שעברה הייתי בעיירת חוף שמשרתת בעיקר אוכלוסיה מקומית, הזמנתי מלון מראש ואחר כך הוא נתפס כך שאי אפשר היה להזמין בספונטניות, לפחות לא משהו במחיר סביר. בעיני 6 ימים הם זמן קצר מדי להתחיל להתעסק בו בלינה מדי ערב. אבל...את יודעת, יש גם יתרונות להרפתקנות ולספונטניות.
-
אנחנו גם נוסעים בספטמבר ואזור פוזיטנו/אמלפי מפוצץ לחלוטין. יודעי דבר (גיליתי באיחור) מזמינים לינות באזור שנה מראש. גם לא כל הלינות אותו הדבר, בגלל הטופוגרפיה והכבישים הצרים יש לינות שקשה להגיע אליהן ו/או לחנות לידן, כדאי לתכנן ולבדוק מראש. באזורים אחרים (נאפולי, או בדרך מרומא...) יתכן שהמצב טוב יותר. תעשי שאילתות במנועי החיפוש השונים ותראי מה המצב.