פארקים באורלנדו
-
שלום,
מבקש המלצות לפארקים/אטרקציות באורלנדו.
אנחנו (זוג ו-4 ילדים בגילאי 14, 11, 8 ו-5) מגיעים לשם בתחילת ספטמבר ויש לנו שם 4 ימים מלאים.
חשבנו על 3 פארקים + יום נוסף ב-KSC. כרגע אנו מתכננים את ה-magic kingdom של דיסני ומתלבטים לגבי 2 הפארקים של יוניברסל (islands of advanture ו-universal studios). מצד אחד יש את הגדולים יותר שמחפשים קצת יותר אקסטרים (לא בהגזמה...), ומצד שני יש את הקטנים.
האם הפארקים של יוניברסל יתאימו גם לגילאי ה-5 וה-8?
הערה: את ה-Sea world פסלנו מטעמי צער בע"ח.
אשמח להמלצות וטיפים.
-
ההעדפות שלכם לא לגמרי ברורותנניח לדיסני יש 4 ממלכות (אני לא מתייחס לפרקי מים) ובחרתם רק באחת.
האם שאר ה 3 לא לטעמכם?
אני מנסה להבין את הקריטריונים שלכם לבחירה.
-
יש רצון ללכת לפחות לאחד מ-2 הפארקים של יוניברסל (בעיקר בגלל מתחמי הארי פוטר מה שמצריך כרטיס park 2 park).
ממה שקראתי הפארקים של דיסני מאכזבים מבחינת האקסטרים.
-
גיל 8 גבולי ליוניברסל , 5 ממש לא מתאים ( חוץ ממתחם הקטנטנים ).
אני הייתי שוקלת פיצול של יומיים
הורה אחד עם הגדולים ליוניברסל והורה שני עם הקטנים לדיסני. -
אקסטרים זה לא דיסנייש להם משהו אבל הפארק מסתובב סביב דיסני, לא סביב אקסטרים.
חבל על הזמן והכסף בארה”ב.
אם דיסני לא כוס התה שלכם הייתי מוותר, תקפצו פעם מישראל לפריס עם איזיג’ט עם חלק מהמשפחה שכן מתעניין (אם יש כאלה) ותחוו מגי’ק קינגדום של דיסני.
חלק המשפחה שרלוונטי שילך ליוניברסל, אני מניח שאתם מודעים למחירים של חווית הארי פוטר וחבל לשלם על כאלה שלא ייהנו ואולי יסבלו.
החלק השני עם הקטנים שיעשה משהו אחר, אולי דיסני ואולי טיול ביצות או משהו בסגנון..
-
לא להתפצל!אני מאד מאד נגד פיצול בפארקים.
נכון – דיסני זה לקטנים, יוניברסל לגדולים וכו’. יש הרבה דברים להגיד על הפארקים.
אבל:
בעיניי הפארקים זה אחד משיאי הטיול אם לא השיא. זה המקום שבו צוברים הכי הרבה חוויות (גם שליליות) ומשם יהיו הכי הרבה סיפורים שיכנסו לפולקלור המשפחתי.
זה המקום להיות כל המשפחה ביחד ולא להתפצל. אחרת כשירוצו הסיפורים תמיד אחד הילדים יגיד “אבל אני לא הייתי”.
זה בסדר להתפצל במהלך הטיול – לכמה דקות או אפילו לכמה שעות. זה אפילו בסדר ללכת עם הגדולים למופע של גדולים ועם הקטנים למופע של קטנים או לישון. זה לא רצוי, אבל במקרים האלה אין כלכך ברירה (לוותר כולם?).
אבל ליום שלם ובשיא הטיול – נראה לי מאד חבל.
-
פיצול הוא אופציה לא מועדפת עלי בכלל, ובפארקים בפרט גם לא רלוונטי:
אם יש ילד אחד שרוצה לעלות למתקן והשני לא, אז צריך לוותר על המתקן (אני לא אשאיר ילד להמתין או להסתובב לבד).
-
אם כך אני מאוד ממליץ לתכנן היטב את הטיול בפארקלהתחיל במיון אלו מתקנים בכלל רלוונטים לכם, כי בחלק לא קטן מהם יש מגבלת גובה שגיל 5 לא יצליח לעמוד בה.
חלק מהכיוון ההפוך, הגדולים אולי ירגישו שהם תינוקיים מידי.
ולצאת עם מפה של המתקנים שבאים בחשבון, שיכול להיות שבמקום תחליטו לותר על כמה.
אחרת יש סיכוי לא קטן שתבלו את היום בהתרוצצות בין המתקנים ותעשו מעט מאוד rides
-
אנשים טובים, הכל יחסי.
אצלנו הפארקים ממש לא היו שיא הטיול.
ואורלנדו זכורה כ”יותר מידי וחבל שלא נסענו במקום לניו יורק”
או “זה לא טוב פארקים יום אחרי יום”
כשיש ילד בן 5 ובן 16 אין להם מה לעשות ביחד.
לעמוד ולחכות שעות על שעות המליון מעלות בלחות 10000 אחוז, כי מישהו אחר ( אחי הגדול ) עומד בתור למתקן שלוקח בו שעה לעמוד בתור ( רגיל לגמרי ) זה חוויה משפחתית מפוקפקת.
לעשות את זה במשך מספר ימים יום אחרי יום, זה גהנום.
עם ילד בן 5 ובן 8 מסתדרים באותם מתקנים.
גדולים יותר יכולים לא לעלות על מתקן מסוים, או לעלות לבד. זה לא סיפור גדול.
AZRISI אני אמא יחידנית, הייתי עם 2 ילדים בכל פארק אפשרי ( פארק אירופה גרדהלנד, אורלנדו וכו ) ותאמיני לי מסתדרים בלי בעיה.
הבת הגדולה שלי שהיתה בעבר נועזת בהרבה מאחיה, פשוט עלתה לבד כמה פעמים. או ויתרה זה הרבה יתר טוב מלחכות שעות ארוכות לבני נוער במתקנים שלהם ( שבהם התורים ענקיים )
-
לגבי שיא הטיול או לא – מקובל עלי לחלוטין שכל אחד וכל משפחה ומה שעושה להם את היום.
לגבי פיצול – זה בסדר גמור בעיניי להתפצל בפארק. אבל לשעתיים ולא לכל היום.
בכל פארק (גם דיסני וגם יוניברסל) יש מתקנים ואיזורים שמתאימים יותר לקטנים ויש כאלה שמתאימים יותר לגדולים.
אז מתפצלים לשעתיים שבהם הגדולים יותר עושים שני מתקנים של גדולים, והקטנים יותר עושים כמה מתקנים באיזור של הקטנים. אבל אחר שעתיים נפגשים שוב ביחד. אוכלים ביחד, או הולכים להופעה ביחד. ואולי גם מחליפים הורים או ילדים (קודם אמא עם הקטנים ועכשיו אבא, או שעכשיו הילד האמצעי עובר מכובש של גדולים לקטנים ולהיפך).
כן, כל אחד מוותר טיפה, ואולי אם היינו מתפצלים לכל היום הינו מספיקים עוד שני מתקנים. אבל היינו הרבה יותר ביחד.
-
בפארקים של יוניברסל יש מעט מאוד דברים לקטנים.
גבולי לגמרי.
ובטח לא מחזיק יום שלם או שום דבר שקרוב ליום שלם
בדיסני יש מעט מאוד דברים לגדולים.
לא מחזיק יום שלם. ( בגיל 12 הבת שלי שלא מאוד נועזת די השתעממה – הקדם של דיסני לא דיבר אליה בכלל)
( יש פארקים שזה לא כך. פארק אירופה למשל מספק מספיק ריגושים לכל הגילאים )
פיצול בתוך הפארק לא מחזיק מיים למשפחות בהם יש הבדלי גילאים רציניים. באורלנדו.
בטיול בין 3 שבועות לא להיות ביחד יום-יומיים לא נשמע לי טרגדיה גדולה.
זה הרבה יותר מ 2 מתקנים...זה יום שלם.
לא מבינה את הצורך לא להיפרד בכלל.
אבל זה מאוד אישי.
צריך להציע את האופציה למי ששואל ( אולי לא חשב על זה) מעבר לשם זו החלטה של כל אחד מה מתאים לו.
-
מסכים מאד עם המשפט האחרון. כל אחד ומה שמתאים לו