עזרה במסלול
-
היי,
בטווח של דצמבר - פברואר (בערך) למדינות בוליביה, פרו וקולומביה, זה מתאים מבחינת מזג אוויר?
(אגיע מארגנטינה)
-
לא כל כך… זוהי התקופה הגשומה והלא אידאלית לטייל באיזור (בדגש על פרו ובוליביה, קולומביה פחות קריטי). אם זה אפשרי, עדיף להגיע בחודשי החורף ביבשת – מאי עד אוקטובר
-
אני מגיעה באוקטובר לאורוגוואי, ומשם מתחילה את המסלול עד קולומביה.
מה הצפי למזג האוויר בבוליביה ופרו בעונה הזאת? יהיו אתרים סגורים?
-
באוקטובר זה עוד עונת מעבר אז רוב הדברים יהיו פתוחים ברמה כזו או אחרת. עמוק יותר לתוך החורף (נובמבר ואילך)ת כבר מרבית הטרקים והאטרקציות השונות כבר נסגרים ובאופן כללי יש מעט תיירים, מה שגורר את זה שגם חלק מהסוכנויות והמלונות נסגרים גם הם.
לפחות לגבי בוליביה הייתי שוקל לוותר, או משתדל להגיע בתוך אוקטובר. לגבי פרו המצב גמיש יותר, ובמקומות כמו קוסקו ומאצ’ו פיצ’ו אפשר לבקר כל השנה, פשוט חם מאוד ויש סיכוי גבוה לגשם
-
אז מה לעשות? מה אתם ממליצים?
כרגע יש כרטיס באוקטובר לאורוגוואי... לשנות הכל?
-
מאיפה החזור של הכרטיס? מה הנקודות בדרך?
פרו-בוליביה חובה? יש ברזיל? טיול רק חודשיים? מה עלות שינוי? -
נקודת ההתחלה באורוגוואי, נקודת הסיום בקולומביה.
טיול של 5 חודשים (אוקטובר - פברואר כולל)
התוכנית הייתה:
מונטווידיאו > קולוניה > מעבורת לבואנוס > טיסה לאושוויאה > עלייה דרך היבשה עד לאיגואסו > ומעבר לאיזור צפון ארגנטינה כדי לעבור את הגבול לבוליביה.
משם התוכנית הייתה לעבור לפרו דרך אגם הטיטקה, ולהמשיך צפונה עד קולומביה, במעבר דרך אקוודור או טיסה מפרו לבוגוטה.
אני החלטתי לוותר על ברזיל.
מאוד רוצה לבקר בבוליביה ופרו, שמעתי לקראתי דברים מופלאים על הנופים לאווירה במדינות האלה.
כרגע זה לא עניין של עלות, אלא שנתקעתי עם התוכנית כמו שאתה רואה....
מה אתה מציע?
-
אין הרבה מה לעשות, איך שלא תשחקי עם זה,
בוליביה נמצאת מחוץ לעונה בכל החודשים שציינת.
יהיה טיפשי להמר ולתכנן את כל המסלול רק בשביל להגיע בסוף הטיול בסוף פברואר לבוליביה רק כדי אולי לזכות במזג אוויר סביר.
עכשיו, אני לא מומחה למזג אוויר בבוליביה, אבל אני יכול להבין איך מזג אוויר גרוע שם יכול להרוס טיול (תשתיות פרמטיביות). מצד שני, בטוח שיש שם משהו שהמדינה יכולה להציע בסביבות דצמבר… אולי כדאי שמישהו שמתמחה יותר במדינה יענה.
כך לגבי פרו, רק שהיא הרבה יותר גדולה ועם כמה אזורי מזג אוויר, אז בכלל בטוח שתוכלי לטייל שם.
תשאירי את המסלול כמו שהוא, השינוי היחיד שאולי תעשי אם תראי שהמצב זוועה בבוליביה הוא לנסוע דרך צפון צ’ילה לפרו. -
תודה רבה על התגובה המפורטת!
אתה יודע להגיד בערך באילו איזורים בפרו מזג האוויר יהיה יותר טוב?
(כשאתה כותב יותר טוב, לאיזה מזג אוויר אתה מתכוון?)
-
מבחינת מזג האוויר עדיף לך להפוך את הסדר - להתחיל בפרו+בוליביה (לוותר על קולומביה או להעביר לסוף), לרדת דרומה לפטגוניה (שבאוקטובר עוד יכולה להיות מעט בעייתית), ולסיים בבואנוס + איגואסו + אורוגוואי.
אם את בכל זאת נשארת עם הסדר המקורי , אם את לא בענייני טרקים אין בעיה לטייל בפרו גם בעונה הרטובה. אזור החוף ממילא מדברי, באתרים הארכאולוגיים סביב קוסקו אפשר לבקר גם בגשם (אם כי נדמה לי שמאצ'ו פיצ'ו סגור בפברואר), והג'ונגלים במיטבם. תצטרכי לוותר על הוארז ועל הטרקים באזור קוסקו.
בוליביה אני לא מכיר אבל מנחש שאם לא מדובר בטרקים אז ניתן לטייל עם עיכובים פה ושם.
-
תודה רבה לעונים!
אני כנראה אעשה כפי שייעצו לי כאן, אשאיר את המסלול כפי שהוא, ובמקרה הרע אוותר על בוליביה.