ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גואה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    13
    4701
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

שלום למומחי הודו

התעוררה בי תמיהה מסויימת לגבי חוסר האיזכור הבולט של גואה בפורום הזה מאז שאני התחלתי לפקוד אותו. 

מדברים המון על הפיליפינים וסרי לנקה וקמבודיה ותאילנד שלא שייכת לכאן עדיין עולה המון. 

האם זה עניין של חתך גיל?

האם גואה נשחקה כאן עד דק בעבר ?

או שפשוט זה לא משהו ?

מקריאות שעשיתי לפני כמה חודשים בעפתי דווקא נולד בי החשק לבקר שם ואני תוהה אם אני מפספס משהו. 

אני לא ממחפשי הסיגריה המושלמת ובכלל לא מעשן אבל לא הבנתי שזו דרישת קדם?

תודה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimon amar
        shimon amar נערך לאחרונה על ידי

כל אחד והטעם שלו.

• ran222
          ran222 נערך לאחרונה על ידי

להערכתי מדובר בכמה סיבות, שחלקן הן:

1. זה לא יעד “חם” כמו שהיה עד לפני 10-15 שנה. זה לא אומר שפחות כיף שם , אבל אם לפני 10 שנים היו בודדים שטסים לפיליפינים או ויטנאם למשל, אז היום מדובר בכמויות רבות של מטיילים שמגיעים לשם. ואני מניח שזה בא גם על חשבון היעדים ה”ישנים”.
          2. הסטיגמה על גואה אכן יכולה לעשות את שלה, עובדה שגם אתה ציינת בהודעתך את הקטע של העישונים. (גילוי נאות: הייתי שם לאחרונה מזמן, ב2006, אך יש לי חברים שכמעט כל שנה-שנתיים טסים לשם). הסטיגמה הזו כבר לא נכונה, עישונים יש בכל הודו אבל זה לא ה”קטע” של גואה. מסיבות- בכלל לא דומה ללפני עשור.
          3. לי היה ממש כיף שם אבל החופים לא מדהימים, אלא רק “בסדר”. לצורך העניין , גם בארץ יש חופים יותר יפים מבגואה.
          4. אכן גואה התמסחרה אבל זה קורה בכל יעד כיום, זה רק שאלה של זמן.

מניח שיש עוד סיבות כמובן...

• dregev03

תודה רן

אם החופים רק ״בסדר״ אז זה יכול להסביר הרבה. 

לי היה הרושם שאלו חופים מדהימים. 

אגב בארץ יש חופים מאוד יפים אבל הים עכור בגלל שאנחנו קרובים למניפת הנילוס. 

אז מה, סוד הקסם הישן של גואה טמון בעלויות הנמוכות ובמסיבות טראנס?

• ran222
              ran222 נערך לאחרונה על ידי

לשם השוואה- אני גר באיזור חוף הכרמל, ממש ליד הים, ואין מה לדבר- רצועת החוף הזו הרבה יותר יפה מחופי גואה.

דווקא בקיץ יש לא מעט ימים של מים טורקיז וצלולים כאן אצלנו.

לגבי סוד הקסם הישן- יש מצב שזה מה שרשמת , בתוספת אווירה שונה לחלוטין שהיתה בשנות ה90 בגואה. אני גם מניח שהרבה מהרומנטיקה והקסם נוצרו  בזמנו לאו דווקא על בסיס אובייקטיבי אלא רק על בסיס חווייתי של מי שהיה שם, כי אז לא היה אינטרנט ומידע שנגיש לכולם הן ברמת המלל ,הן ברמת התמונות, והן ברמת כמות “סיפורי המסע” ששמעת על מקום כלשהו (היום אפשר לקרוא המון כאלו על כל מקום ולהתרשם מחוויות של אנשים שונים, פעם היה צריך להסתפק בחבר שהיה שם או בשכנה שהבן שלה חזר משם וסיפר שהיה מדהים).

נ.ב סיפור אמיתי:

כמה ימים לפני שטסתי להודו ב2006 קניתי מצלמה דיגיטלית (לא היו סמארטפונים...) ,התחנה הראשונה היתה גואה, נדמה לי פלולים.  

כשפיתחתי את התמונות בארץ בסוף הטיול – ובאתי לאסוף אותן , בעל הסטודיו שאל אותי “תגיד, איפה החוף המדהים הזה שרואים בתמונות הראשונות???הייתי בהודו וחוץ מבאנדמן לא ראיתי חוף כזה יפהפה!” 

הסתכלתי על מה הוא מדבר- מיותר לציין שזה היה אחד מחופי חוף הכרמל שהספקתי לצלם כמה ימים לפני שטסתי...laugh

• dregev03

אני גר לא רחוק ממך רן…………………

מודה שבשנים האחרונות אני הולך מעט לים, אבל הייתי לא מעט ובעיני זה לא נקרא צלול למרות שזה בהחלט יפיפה.

צלול בעיני זה יוון 

בכל מקרה אתה כנראה מוריד לי נקודה שחשבתי פעם לבקר מהמפה.

יש בכלל בתת היבשת ההודית העצומה חופים מדהימים? 

• ranamitai
                  ranamitai נערך לאחרונה על ידי

דעה שליsmiley:

א) גואה מוזכרת בהחלט, אם כי אכן פחות בהקשר של אתרי טיול ומסלולים ודברים דומים – עיקר השאלות לגבי גואה קשורות להגעה/עזיבה, ואיזה חוף לבחור. מה לעשות ובגואה אין הרבה אטרקציות של מסלולי טיול ועיקר הפעילות היא החופים. (אמנם יש בהחלט אתרים מעניינים בגואה – כנסיות עתיקות ומבצרים עתיקים לאורך החופים – אבל מי שמגיע אליהם הם טיילנים “מתקדמים” יותר ורוב המטיילים נשארים לשכב בחופים). וד.א: אם היו פה חברה שכותבים על ההימאלאיה כמו שאתה וצילה כותבים בכל פתיל – המצב היה נראה אחרת…

ב) לגבי המקומות האחרים: שוב – מדובר בסגנון אחר – טיול מול רביצה בחופים. בסרי לנקה יש הרבה מה לראות מעבר לחופים וכך גם משווקים את הטיולים בה. בנוסף, ולדעתי, החופים בסרי לנקה הרבה יותר יפים מבגואה. לגבי וייטנאם וקמבודיה – מדובר בטיול ובאתרים בשתיהם מול חופים בגואה (אם כי גם בוייטנאם ובקמבודיה יש חופים). לגבי הפיליפינים – מדובר בעולם שונה לחלוטין – אלפי איים עם חופים מהיפים בעולם שהם כלל לא ברי השוואה לגואה. (ואני הייתי בכל היעדים שציינתי ויכול להשוות!)

ג) לגבי האווירה בגואה וכדומה: חופי גואה מעולם לא היו ברי השוואה לחופים במדינות אסיה האחרות. מדובר בסגנונות שונים לחלוטין. בגואה הייחוד הוא באווירה הזרוקה משהו וגם קצת במסיבות ובעישונים (שישנם גם בשאר אסיה) אבל במדינות של מזרח אסיה (תאילנד, פיליפינים וגם סרי לנקה) מדובר בחויפ הרבה יותר יפים עם תשתיות ברמה גבוהה יותר. ובכללי– גואה מושכת קהל מעט אחר מהקהל שנוהר לחופי תאילנד וגם הפיליפינים. ועוד משהו בעניין זה: הרבה מאד תרמילאים צעירים מגיעים לגואה אבל הם לא כותבים כאן… לעיתים אפשר לראות משפחות שנוסעות לחופשה בגואה ושואלים שאלות.

לסיכום: גואה זה מקום עם חופים נחמדים, אבל בוודאי שלא ברמה של תאילנד והפיליפינים. ולמרות זאת, למי שמטייל בהודו ויש לו זמן – הייתי בהחלט ממליץ לו לקפוץ לאיזה שבוע בגואה, אם ירצה. ועוד נקודה: בדרום הודו – בקראלה וסביבתה – יש חופים הרבה יותר יפים משבגואה והם גם פחות עמוסים ופחות ממוסחרים, אבל כמעט ולא שומעים עליהם! הסיבה לכך – פחות פירסום של החופים הללו ופחות יחסי ציבור. מטיילים מנוסים כמוני מכירים את המקומות הללו וימליצו עליהם בחום, אבל אנחנו המיעוט שכותב כאן...indecision   ונקודה אחרונה בעניין: גואה נמצאת על מסלול המטיילים בדיוק כמו ההימלאיה, אבל מדובר בעונה אחרת. בעונת החורף המטיילים נוהרים בהמוניהם לגואה בזמן שאתרי ההימלאיה שוממים…

אני יכול להעיד: הייתי לאחרונה בגואה (במרץ האחרון) לאחר 24 שנה שלא ביקרתי שם (וכמובן ביקרתי רבות בכל שאר הודו, כולל דרומה וגם בחופים אחרים). להתרשמותי האישית: אמנם חל פיתוח רב בגואה, אבל האווירה נותרה כפי שהייתה. החופים התחלפו מעט ויש הרבה פחות מסיבות, ועדיין תרבות העישונים נפוצה והאווירה היא אותה אווירהwink

• nzvia1
                    nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

חוץ מהפרות שרובצות על החול – לא התלהבתי מגואה.

קבלו את חוף פולג היפה כאן בארץ ישראל.

חוף פולג ישראל
                    • dregev03

תודה גם לרן אמיתי וצביה על ההתיחסות

אז אני מסכם את מה שהבנתי במילים שלי:

“חופי גואה לא עומדים בשורה אחת עם החופים היפים באסיה……..

שווים ביקור עבור מי שנמצא ב”איזור” בטיול ארוך להוציא כמובן את “אוהבי הראש המיוחד”

ישנם חופים יפים יותר בדרום הודו / קראלה וגם הם כנראה לא בשורה אחת עם סרילנקה (אני יודע שהיא עצמאית) ו/או איי אנדמן שהם כבר הרבה פחות נגישים.

פיליפינים (ותאילנד)  זה סיפור אחר 

למדתי עוד קצת היום

• ranamitai
                        ranamitai נערך לאחרונה על ידי

אז רק אוסיף מספר דברים קטנים:wink

ראשית דרור אתה יכול לקרוא לי פשוט “רן”wink. שנית – גם אני, מה לעשות, חיפאי וגר לא רחוק מהים ונמצא בו מעת לעת (אני מעדיף בעיקר את חוף הגליל המערבי, באזור נהריה) אבל אני חושב שאם מנסים להשוות את החופים שלנו בארץ לחופי גואה – אין מה להשוות: החופים בגואה יפים בהרבה עם דקלי קוקוס מסביב ובוודאי שלא ניתנים להשוואה לחופי הים התיכון שלנו. ולגבי צלילות: החופים בגואה אמנם לא הכי צלולים, אבל גם בסרי לנקה ובחלק גדול מחופי תאילנד הים אינו צלול במיוחד (הפיליפינים זה סיפור אחר – לפחות ברוב המקומות בהם הייתי). לדעתי דווקא האווירה הטרופית בגואה היא בהחלט נעימה. (וד.א: אני גם עוסק בצלילה ספורטיבית – כך שמקומות כמו תאילנד, הפיליפינים וגם סרי לנקה, מהווים עבורי אטרקציה ימית מסיבות אחרות. בכל המקומות הללו  וכן באיי אנדמאן והמאלדיבים צללתי ובתאילנד וסרי לנקה גם הדרכתי צלילה. גואה היא לא המקום האידיאלי לצלילה, אם כי גם שם הדבר אפשרי בהחלט!)

ודבר אחרון: לכל אחד יש את האזור המסויים שהוא אוהב במיוחד בהודו. אצל דרור זה כנראה בעיקר ההימלאיה ואצל אחרים דווקא החופים. אני מחלק את האהבה בין כל האזורים וחושב שההימלאיה זה מקום מדהים (ואם ישאלו אותי לגבי המקום הכי יפה בהימלאיה – אני אציין את קשמיר, וזאת למרות שהמקום לא ממש בטוח!) אבל בהחלט נהנה גם בטיול במישורים ובמרכז הודו וכן בחופי הדרוםlaugh

• dregev03

תודה רן

היה עוד רן לפניך ורציתי פשוט להודות גם לך😀 

אני לא מחיפה וגר בשנים האחרונות בזכרון. לא גדלתי ליד הים אבל אני מאוד אוהב אותו במיוחד מצד החוף. 

יפה לך שאתה עוסק בצלילה ספורטיבית, נשמע תחביב/ספורט מקסים. אני אומנם עשיתי לפני למעלה מעשור כוכב ראשון ושני בקיסריה והספקתי לעשות שבוע ספארי מדהים בשארם א-שייך ממש לפני הפיגוע שם אבל מאז עשיתי רק פעם אחת חידוש ואני ממש לא צולל. גם כשצללתי קצת הייתי מאוד לא יעיל עם בלוני החמצן כיאה לירושלמי שכמוני. 

בסוף הצלחת קצת לבלבל אותי לגבי גואה וכמה יפים החופים שם אבל אני מניח שאם אהיה באיזור ויהיה לי זמן אז אנסה ממילא לבדוק ואם לא אז בטח גם אתה לא חושב שזה שווה נסיעה בפני עצמה. 

זה לא זנזיבר ולא סרילנקה וכו כמו שכתבת. 

• עופר21
                            עופר21 נערך לאחרונה על ידי

השוואה בין חופי גואה לחופי הארץ מגוחכת. 

יש בארץ אחלה חופים, אבל לא כאלה נקיים, זהובים, עם עצי קוקוס ודקל טרופיים, אי בתוך הים שיש עליו ג׳ונגל טרופי מטורף ועמוס מלא בקופים וחיות בר אחרות, נהר מים נקיים ומתוקים שנשפך לים בתוך החוף, טקסים של הודים עם אש על החוף בלילות, ויופי באמת בלתי נתפס (לדעתי). 

זה נכון ל פאלולים, אגונדה, קוקה קולה ביץ׳ ועוד רבים אחרים, אם כי יש גם כמה חופים פופולריים פחות יפים. המדינה עצמה ג'ונגל עמוס של צמחייה טרופית ומפלים ומדהים להסתובב קצת. 

זה עוד לפני שאני מדבר על האווירה- צ׳אי ריחני שנמכר בעגלות בבוקר, משחקי כדור וכדורעף בשקיעה מדהימה שאפשר להצטרף, נינוחות ואוגע אינסופיים ומלא מסעדות שמחות יפות וטעימות. מבחינת כיף – לדעתי יותר מאשר אל נידו למשל, שכדי להנות באמת מהחוף אתה צריך את האיילנד דרופינג המתיש הזה, אחרי שעברת דרך ארוכהההההה כדי להגיע לשם.

זה בטח לא חופי הארץ עם המשפחות הנודניקיות הזבל והפקקים היציאה מהחוף. מה יש להשוות בכלל. 

אני לא מצאתי שיש פחות סמים בתאילנד סרי לנקה ושאר המדינות מאשר בהודו ואפילו יותר. 

מקומות טרופים – יש מעשנים. גם באבן גבירול יש מלא סמים.  וגם בטרקים בנפאל. וגם בלאוס, ואיפה לא ? 

הדבר היחיד שבולט בהעדרו זה מים טורקיז כמו של תאילנד והפיליפינים, אחרת זה היה החוף המושלם. בכיף לקפוץ מהארץ בטיסת לילה למומביי ועוד לפני הצהריים אתם שם, גם לשבוע בלבד. 

מומלץ בחום

הסיבה שלא כותבים לה זה כי זה מטיילי הודו הזורמים בדרך כלל ולא מטיילי הפיליפינים שצריכים להבין עונות דרכי הגעה וכדומה 

פשוט כי זה הרבה יותר קל ופשוט אז לא צריך את הפורום !  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • dregev03

איזה כייף עופר

ציפיתי גם לתגובות כאלו וטוב שזה הגיע…………

כן אני חולם על טיול ארוך ארוך ורגוע בהודו שבו אשלב גם את גואה אבל לא יודע מתי זה יתאפשר וגם אם כן אני עוד לא בטוח שאני ואשתי נאהב את הודו לאורך זמן (חזרתי לפני פחות משבועיים אבל לא באמת הייתי בהודו) 

מצד שני אנחנו מאוד אוהבים את “הראש התרמילאי” וחוף בהודו יושב לי בדימיון יותר טוב מאשר חוף בתאילנד (הייתי רק בבנגקוק מספר פעמים) או בפיליפינים ש”מחליפה” אותה בשנים האחרונות (לא הייתי) שמצטיירות לי כיעדים לתיירים יותר עשירים ואולי יותר מבוגרים?

תיאור החופים שלך מזכיר לי חופים מקסימים בברזיל שהכרנו בעבר שגם שם אין מי טורקיז צלולים אבל מאוד אהבנו (עם הקוקוסים עד למיים והחול).

חזרתי וקראתי שוב ב”עפתי” והאמת שזה נשמע מאוד מפתה.

נראה לי שאני מחזיר את גואה ל”רשימה” במקום גבוה ואולי אפילו לחורף הקרוב עם ההבנה שיש טיסות ישירות ממומבאי ואני לא צריך “לעבור דרך הודו”

תודה רבה

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון