4-5 ימים באמסטרדם
-
שלום לכולם,
הייתי רוצה לשמוע מכם לגבי המחשבה שלי להפתיע את בת הזוג שלי לכבוד יום ההולדת שלה, בטיול של 4 לילות ו5 ימים באמסטרדם ללא ילדים.
נולד לנו לנו בן שני במרץ ועברנו תקופה לחוצה ולמרות שההעדפה הטבעית שלנו היא לנסוע עם הילדים אך כרגע אני חושב שיעשה טוב לשנינו בילוי בבירה אירופית לבד ללא שום אחריות ומטלות ביתיות פשוט לבלות.
בהתאם לכך אני מעוניין להתמקם במרכז העיר באמסטרדם, ללכת ברגל כמה שיותר וליהנות מהזמן ללא לחץ בין אם לבלות בבתי קפה שונים, קצת שופינג והרבה מים ופארקים.
אני מקווה שהבהרתי את האווירה שאני מחפש, האם יש לכם המלצות מיוחדות? דברים שאסור לפספס? מוזיאון חובה? מסעדה חובה? בית קפה מיוחד? בילוי לילי? או סיור מומלץ?
תעזרו לי להפוך את ההפתעה לכיפית במיוחד!
תודה
שהאב
-
בעיני זה רעיון מצוין. אני הייתי מאוד מרוצה מהמלון שהייתי בו, Hotel Van Gogh שנמצא ממש דקה הליכה ממוזאון ואן גוך הנפלא ו-5 דקות מהרייקסמוזאום שגם הוא נהדר. אם אתם אוהבים מאכלי ים אני ממליצה מאוד על The Seafood Bar. אכלתי פעמיים בסניף שנמצא ליד המלון והמוזאונים. מציעה גם להגיע לאכול ב-Blue Amsterdam בזכות הקירות השקופים והנוף הנהדר. אנחנו רק שתינו שם אבל האוכל נראה לא רע בכלל.
-
מצרפת פוסט שרשמתי לפני כחודש אולי משהו יתאים לך.
פארקים מומלצים שאנחנו אהבנו:
Le Vondelpark
Sarphati Park
-
קודם כל – בחירה מצויינת! (בכלל, ולמטרתך בפרט).
כמה המלצות:
- לטייל ברובע יורדאן, ואם אפשר – גם ללון שם
- ההמלצות של שקד. קחו בחשבון שבseafood bar המנות גדולות מאוד. אפשר בשקט להתחלק ולסיים ארוחה זוגית בעלות סבירה.
- לשכור אופנים ולטייל מחוץ לאמסטרדם (בתוך אמסטרדם זה מטורף, אבל אפשר לשכור אופניים בעיר ולצאת החוצה – מהר מאוד תגיעו לאזורים כפריים מקסימים)
- לקחת יום טיול לארץ המים עם ארנון אבן צור ולבקר בכפרי הדייגים ובזאנסה סכאנס (אפשר גם עצמאית, אבל איתו זה יותר קל יותר כיף)
- באמסטרדם נהנים מאוד גם בלי תכנון מוקדם
- מאמסטרדם קל מאוד להגיע לערים אחרות בזכות תחבורת רכבות נהדרת, אם מתחשק לכם לגוון. אני ממליץ מאוד על ליידן. גם האג, אוטרכט, דלפט נחמדות. ויש עוד אופציות רבות כמובן…
- לוותר על שיט תעלות, אלא אם מצאתם שיט מיוחד. מה שמציעים בחברות השונות די משעמם ומיותר, בפרט אם תהיו חמישה ימים בעיר
- מוזיאון הסקס גם די משעמם. אבל הכניסה זולה והוא במיקום מרכזי, אז אפשר להיכנס אם בכל זאת מתחשק לכם, מקסימום תצאו.
- שוק אלברט קאופ – לטעמי נחמד ולא יותר
-
אכן אמסטרדם בחירה מצויינת. תוכלו להיעזר בשני בלוגים שכתבתי
גם אני ממליצה מאד על ארנון אבן צור לטיולים מחוץ לעיר

-
-
שלום חברים
תודה על כל ההמלצות, ממש שמח לשמוע מכם ולקבל את עזרתכם
עדיין לא סגרתי סופית את התכניות אבל כן הזמנתי כבר כרטיסי טיסה
29\8 – 2\9
4 לילות 5 ימים
הייתי רוצה לשמוע את עצתכם לגבי מיקום בתוך אמסטרדם, מקום לינה מועדף ובעיקר אזור מועדף שכדאי להיות בו, אני רוצה ומעדיף מקום עם אנרגיות לא בהכרח שקט דווקא וקרוב למקומות מרכזיים שנוכל להגיע לכל מקום או לרוב המקומות ברגל
מה השכונה הכי קרוב לכיכר דאם(שהבנתי שהוא המרכזי שם)
אשמח לשמעו מכם, שוב תודה על העזרה
-
אחד הדברים הכיפיים באמסטרדם הוא ששום דבר לא רחוק, גם בהליכה רגלית. לכן ממש לא קריטי לישון דווקא ליד כיכר דאם. כל עוד אתה מוצא משהו לטעמכם באזור הפרסה שיוצרות התעלות העיקריות סביב המרכז – אתה מסודר.