ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    9
    3106
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמית איתיאל
      עמית איתיאל נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני מגיע לנפאל באוקטובר לבערך שלושה שבועות ומתוכנן ללכת את טרק הלאנג טאנג.

מה מזג האוויר הצפוי שם? טמפ' יום ולילה? על איזה ציוד אסור לי לוותר?

תודה מראש,

עמית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

עמית

תסתכל בשאלות נפוצות על נפאל מצד שמאל. 

בדכ ממליצים להגיע עם נעלי הליכה שכבר הלכת בהן ותרמיל נוח. גם רשימת הציוד שם די רלוונטית

תהנה, צלם ובמיוחד את ה״כפר״ לאנגטאנג המחודש וזה יהיה נחמד אם תשתף אחר כך רשמים וכמה תמונות

• עמית איתיאל
          עמית איתיאל נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובה.
          חיפשתי ומצאתי מידע כמו ״עלול להיות קר בהרים״. אדם אחד מתעטף ב 15 מעלות ואחר לובש ביגוד קצר ב 7 מעלות.
          קיים גם הבדל בציוד הדרוש (שקש וכאלה) אם הטמפ צפויה לרדת מתחת לאפס.

האם יש מידע מדוייק יותר? 
          אם כן, אשמח אם תפנו אותי בכיוון הנכון.
          תודה

• dregev03

עמית

במשך היום לא יהיה לך קר גם אם במקרה ירד עליך שלג מעל לאנגטאנג (עלי ירד)

יתכן ובלילה הגבוה בקיאנג׳ין גומפה הטמפרטורה תרד לאפס או פחות אבל אתה אז תהיה בגסטהאוס וצריך רק שק שינה או ציפה ושמיכות מקומיות. 

תהנה

• IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

עמית, ה”תופעה” שאתה מתאר (קצר מול טמפרטורות מתחת לאפס וכו’) נשמעת חסרת הגיון אבל בעצם… זה ממש בדיוק כך!

אני אסביר:

- הבדלים קצוניים בטמפרטורות מאפיינים מאוד (!) איזורים הרריים. יכול להיות חם מאוד ביום (די חם לבגוד קצר) וקר מאוד בלילה; שימשי ונעים יום אחד – ושלג קל למחרת!

- ישנם הבדלים די גדולים בין אנשים שונים (תחשוב על “מלחמות המזגן” במשרד; אם אתה צעיר מידי ועוד לא זכית – תזכור את זה ותחשוב עלי עוד כמה שנים ;~)

- יש הבדל גדול בביגוד (והציוד בכלל) בשעת מנוחה לעומת בעת ביצוע פעילות גופנית (במקרה זה – הליכה מאומצת).

==> לאור כל הנ”ל אתה יכול להבין שציוד של כל מי שמטרק בהרים גבוהים חייב להיות מגוון. להכיל גם ביגוד קל – וגם ביגוד חם.

אני יכולה להבטיח לך שלטרק מבוסס בקתות – זה עוד פחות משמעותי מאשר לטרק מבוסס אוהלים. 

אני יכולה להעיד על עצמי שבטרק בסיירה נבדה בקליפורניה למשל (רובו מעל 2500מ, אבל לא מתקרב לגבהים של נפאל) הלכתי בכל הימים בחולצה מנדפת קצרה (אולי פרט למוקדם בבוקר) – ובכל הערבים לבשתי כובע פליס, מכנס פליס ומעיל פוך (!! זה היה טרק מבוסס אוהל; ההליכה היתה מאמצע אוגוסט ואל תוך ספטמבר – כלומר קיץ לכל הדעות – ובעמקים אפילו ממש חם!)

מקווה שזה עוזר “לעשות לך שכל”

• chenchen1234
                chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

אם אתה שוקל לשלב גם את טרק ה”אגמים הקפואים”, אז שם בלילות בהחלט קר.
                מומלץ שק שינה, ביגוד תרמי, כובע צמר/פליז, כפפות וכו’.
                אני זוכר כמה גסטהאוסים שם עם קירות דקים מאוד, הקור חודר פנימה. לכן לטעמי בכל מקרה כדאי שק שינה אפילו שהלינה היא בגסטהאוסים.

• dregev03

שק”ש?

מניסיון של חמישה טרקים גבוהים בשנים האחרונות, כשיישנים בלילה בין קירות ועל מיטה לא חייבים שק”ש. משתמשים בשמיכות של הגסטהאוס וציפה או ליינר לבידוד.

לאשתי שפחדה מאוד מהקור והצטרפה לארבעת הטרקים האחרונים, קניתי לפני שנתיים וחצי שק שינה מדוגם וקל ויקר. היא השתמשה בו בלילה הגבוה והמושלג שהיה לה בטרק הראשון בלאנגטאנג ובלילה הגבוה ביותר ב-ABC שהיה גם כן קר.

בטרק השלישי באוורסט שהיה הגבוה והארוך משמעותית מהקודמים, סחבנו את השק”ש 22 יום והוא לא נפתח פעם אחת.

בטרק הרביעי לפני מספר שבועות ללאדאק, השקש”ים טסו כל הדרך ללה וחזרו לארץ אחר כבוד אבל לא יצאו לטרק אחרי שהמדריכה איתה יצאנו אמרה שלא נזדקק להם. לא הצטערנו לרגע אפילו שלנו בלילה הגבוה ביותר באוהל על הקרקע ובגובה 4800 מטר כי היו שמיכות ובידוד הולם מהאדמה הקרה.

מיותר לציין שבלמעלה מ-70 הלילות שלי בטרקים האלו לא ישנתי בשק"ש

ענבר 

אפרופו הסיירה נבאדה שלך, אני עוד חודש ב-CLOUDS REST עליו המלצת.

אני לוקח כמחמאה את ההמלצה שלך כי זה טיול יום לא קל ולא קצר בכלל ואפילו לא ברור שנעמוד בו ואם יהיה לנו אומץ ללכת את הקטע האחרון על הסכין.

בכל מקרה כל מי שעשה את זה מהלל את הנופים.

אני מבין שיש חציית נחל בהתחלה ושפע יתושים למרות שאנחנו כבר בסוף הקייץ וזה בטח משנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

דרור, זה באמת זכור לי כמסלול קשה! עשיתי אותו לפני מלא שנים הרחק בסוף העונה ולא היתה בעיה של חצייה, אבל השנה היו שיאי שלג בסיירה – אז גם מאוחר בעונה צפוי יחסית הרבה מים (אבל לא יודעת מה זה אומר… כלומר עד כמה “יותר”). לא זוכרת יתושים… אבל גם זה כנראה עניין עונתי.

בהצלחה!!! צאו מוקדם ותהנו.

לגבי שק”ש בטרקים בנפאל – אני לקחתי! והשתמשתי כל לילה, לעיתים בתוספת שמיכה שלקחתי ב tea house (אני אוהבת לישון עם השק”ש פתוח...).

לא יכולה להגיד שחייבים – להפך, אני יודעת בוודאות שאנשים שהלכו בלי שק”ש הסתדרו מצוין, וכשאני ביקשתי – תמיד היו שמיכות. אבל לא הצטערתי שהשק”ש איתי… לדעתי זו העדפה אישית – אבל בהחלט לא חיוני.

• Hava_3641249
                      Hava_3641249 נערך לאחרונה על ידי

מתארח אצלנו בימים אלה בחור נפאלי בשם קרקי שהדריך את הקבוצה שלנו בטרק בנפאל.היינו קבוצה של מבוגרים והוא היה מדריך נהדר ואדם נפלא. אם מישהו זקוק למדריך בנפאל לכל סוג של טרק יכול לפנות אלינו ובהזדמנות זו אף להפגש איתו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון