אלסקה - תקציב
-
היי חברים
אנחנו זוג צעיר, מעוניינים לעשות טיול למשך כשבועיים באלסקה, בחודשי הקיץ.
אנחנו מנסים לברר כרגע מהו התקציב הדרוש לטיול לפרק זמן כזה,
מעוניינים ללון בחדרים זוגיים ולא משותפים, לסוע ברכב עצמאית ולפעמים לבשל לבד ולפעמים לאכול במסעדות.
יש למישהו מידע עדכני בנוגע לתקציב הנדרש? -
הייתי בטיול באלסקה שבועיים, אבל ישנתי בחניוני לילה ולא במלונות.
ההוצאות הגדולות באלסקה:
א). טיסה ( גם יקרה וגם ארוכה ).
ב). אטרקציות- שייט/ טיסה לצפייה בדובים ועוד..
ג). דלק
קצת קשה להגיד מה התקציב לטיול כזה, כי יש הרבה משתנים.
-
לגבי לינה אתם פשוט יכולים לעשות בדיקה באתרי הזמנת מלונות, השכרת רכב לברר מול חברות השכרה. אלו ההוצאות העיקריות. בנוסף קחו בחשבון אטרקציות שונות שאינן זולות. שיט לקרחונים וכו'.
-
אנחנו טיילנו באלסקה בקיץ 2013 כחודש וחצי עם קראוון.
מבחינת תקציב, צריך לקחת בחשבון, שאמנם אלסקה נחשבת מדינה בארה”ב, אבל, כפועל יוצא מהאקלים ומעונת התיירות הקצרה בה, מבחינת מחירים, היא הרבה יותר יקרה מרוב מדינות ארה”ב.
הכל יותר יקר (מסעדות, דלק, לינה). ירקות ופירות, למשל, שהם (כמעט) כולם מיובאים, היו מאד מאד יקרים (ממה שאני זוכרת, עגבניות הגיעו ל5$ לפאונד לפעמים, תפוזים 10$ לשק קטן).
מעבר ללינה (שככל שתקדימו להזמין, תמצאו מחירים טובים יותר), החלק התקציבי הכבד ביותר, לדעתי, שצריך ממש לתכנן עבורו תקציב נפרד, הוא האטרקציות התיירותיות שיכולות להסתכם בהרבה מאות דולרים (אפילו אלפי, תלוי מה רוצים לעשות).
ויש המון - טיולים ברכבת, הפלגות לצפיה בקרחונים ובבעלי חיים (מחירן היה מעל 100, אפילו מעל 150$ לאדם) , טיסות מעל לקרחונים (בשקט עלה סביב 300$ לאדם), שיט או טיסה לצפיה בדובים (אפילו מעל 1000$ לאדם באזור קטמאי). אפילו סתם ביקור תיירותי במכרה זהב בפיירבנקס עלה 60$ לאדם.
אנחנו ויתרנו על מרביתן של האטרקציות, לא מעט בשל שיקולי תקציב.
האטרקציות היו כל כך יקרות בעיננו, שאחריהן, עלות של יום פארקים באורלנדו נראית לנו סבירה ביותר…
נכון שאנחנו היינו אז משפחה של שישה ולא זוג, אבל גם לזוג זו הוצאה משמעותית בתוך התקציב.
אפשר להוזיל במקצת את העלויות אם רוכשים את ספר הקופונים (אבל כדאי לבדוק קודם אם האטרקציות שבו מעניינות אתכם ואת ההגבלות בשימוש ותוקף ההטבות, כי הוא עולה 100$, למיטב זכרוני).
כמו כן, אם אתם מתכננים לטייל במעבר הפנימי עם אוטו, צריך לקחת בחשבון עלות לא זולה להעברת האוטו במעבורות (אפשר להתרשם מהמחירים באתר של חברת המעבורות, AMHS).
בכלל, אני מציעה לכם לעקוב אחרי הבלוג של ענת וצחי ושני ילדיהם, שנמצאים בתחילתו של רואד טריפ בדרכם לאלסקה, ולפחות כרגע, מדווחים ממש מהדרך.