ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול יום ברומא

פורום אירופה
    3
    5
    1525
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • or 007
      or 007 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם. בתאריך 12 לאוקטובר אני אהיה ברומא (במסגרת קרוז) מ - 6:00 בבוקר ועד 19:00 בערב. מה אפשר להספיק בזמן הזה ברומא. האם כדאי לוותיקן ומה כדאי לראות שם? (ראיתי באתר של הוותיקן כל מיני סיורים ולא נראה לי שאספיר את כולם וגם יתר אתרי רומא). אודה להמלצותיכם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • metayelet-i
        metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

ביום אחד אני לא הייתי מסתובבת ביותר מהקטע שבין מזרקת המשאלות, פנתיאון ופיאצה נבונה, אולי עם ירידה דרומה לקמפו די פיורי, פיאצה פרנזה ואז מעבר לגדת הנהר ואולי חציה לטרסטברה, אולי לא. זה הכל.

בוודאי לא ותיקן. רק התרשמות מהאתרים החיצוניים עם כניסה לאחת הכנסיות הנפלאות. מספיק בהחלט ליום אחד. ועם ארוחה טובה באמצע.

• dorongm
          dorongm נערך לאחרונה על ידי

היי

מסכים עם המטיילת, ביום אחד אין זמן למוזיאונים (ובייחוד עמידה בתורים) לכן הייתי מתמקד באיזור שמסביב לפנתיאון,

כמו כן מוסיף עוד שני אתרים על הנאמר באזור המדובר

1. קולוסאום - קניית כרטיסים מראש, סיור ללא מדריך, אפשר להיכנס לפורום
          2. הארמון הוונציאני – עם עליה לגג לתצפית על העיר.
          • or 007
            or 007 נערך לאחרונה על ידי

אודה לך אם תפרטי כי אני לא מכיר את האתרים שכתבת. הייתי ברומה שהייתי קטן. ומה בדיוק אני אספיק לראות בותיקן? מחירי כניסה וכו...

• metayelet-i
              metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

שמע, בוותיקן עומס לא מצוי בזמנים אלה. דווקא אותו לדחוס עכשיו? זה עונש. עשה לעצמך טובה, שוב לרומא בזמן כלשהו עדיף בעונה קרה, קרא היטב מה יש בוותיקן והזמן איזשהו סיור. יש לך יום לחוץ ודווקא לסיר הלחץ המעשן הזה להידחס? אוקטובר זה עדיין שיא עונת התיירות. אז בעיני לא, ממש לא. ואם אתה רוצה, התחל לקרוא על הוותיקן, אני לא יכולה לזכור מה עשיתי שם בדיוק לפני 11 שנה בסיור של 5 שעות, שהיה נפלא בעיני, אבל היו לי בעיר 7 ימים נטו וזה משנה הכל.

אז משהו כזה: Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Pantheon, Piazza Navona. אם אתה רוצה לראות אמנות יפה אז הכנס לכנסיה שליד הפנתיאון, Santa Maria Sopra Minerva ובדרך תראה את פסל הפיל הקטן של ברניני. אם יש לך עוד זמן ואתה רוצה להיות בפיאצה ענקית עם אופי, אז Piazza del Popolo ושם להיכנס לכנסיה שנקראת Santa Maria del Popolo ולקוות שתוכל לראות שני ציורים של קרוואג’ו וזה גם מקום יפהפה בפני עצמו. משם אפשר לעלות למעלה לתצפית על העיר, מהפארק וחוץ מזה הירוק הזה יתן לך קצת רוגע. משהו כזה.

באמת אפשר לרדת דרומה גם ל-Piazza Campidoglio ולעשות תצפית מהצד האחורי שלה לפורום. משם לרדת איכשהו ל-Via dei Fori Imperiali ולעבור ליד הקולוסיאום.

כאלה רעיונות. זה מסתדר פחות או יותר מבחינת מסלול הליכה סביר ואת השאר אתה פשוט תראה שם, כל המרכז ההיסטורי סביב האתרים הראשונים שהזכרתי זה פנינה. קרא לפני כן על מסעדות טובות ותיכנס לאכול איפשהו, בתקווה שזה לא יהיה מלכודת תיירים וזהו. ותנסה שלא להיבהל מהגודש והאינטנסיביות של העיר הזאת, לי היום הראשון ברומא הוא תמיד יום של הלם עד שאני מבינה מה קורה ואני מכירה את העיר הזאת לא רע מ-5 ביקורים. אז קח את הזמן, למד את המפה לפני כן וגם אם אתה רואה רק 3 אתרים ולא 6, זה גם בסדר. העיקר לחוות את האווירה. והיזהר בחציית כבישים עמוסים, עדיף להיצמד לאחרים במעברי חציה כי אתה תראה, עוצרים לך במטר האחרון, אתה צריך להכריח אותם לעצור.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון