ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בניית מסלול לברזיל

פורום דרום אמריקה
    4
    12
    3837
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • talg100
      talg100 נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אני אשמח לקבל עזרה בתכנון של המסלול, באיזה סדר הכי נכון/ כדאי לעשות את היעדים הבאים. מתחילה מריו. 

אם יש משהו שממש מומלץ שפיספסתי, אשמח אם תכתבו: זה מסלול לחודש וחצי/ חודש ושלושה שבועות, כשבא לי לראות הרבה אבל גם לא להיות באווירת ריצה. 

Rio- week 
      העיירות דרומה מריו עד לפראטי. יומיים שלוש – 
      סאו פאולו- יומיים
      אורו פרטו והסביבה. 3 עד 4 ימים
      סלבדור והאזור ופארק צ'פדה דיאמנטינה- שבוע
      מנאוס ובלם כולל הפלגה ממנאוס לבלם- שבוע וחצי 
      קורטיבה, רכבת אקספרס, אילהה דה מול, -שלושה ימים
      איגוואסו-יומיים
      נשאר זמן- פורטו אלגרה

תודה! 

טל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chenchen1234
        chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

למתי מתוכננת הטיסה?
        והאם כבר קנית את הכרטיסים?

אני שואל, כי יש איזשהו היבט של מז”א שאולי כדאי להתחשב בו, בדרום ברזיל, ואולי יכול להשפיע על תיכנון רצוי של הטיול.

בכל מקרה, אם נשאר זמן בדרום ברזיל אני יכול להמליץ על פלוריאנופוליס. יותר אטרקטיבית מפורטו אלגרה. ביליתי כמה ימים מאוד נחמדים בחופים שם. 5 שעות נסיעה מקוריטיבה.
        בנוסף, בין ריו לפאראטי אני יכול להמליץ על איליה גראנדה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • talg100

היי חן,

תודה רבה על התשובה ועל ההמלצות. נוחתת בריו בראשון לספטמבר, ואני צריכה לקנות כרטיסים לטיסות פנים. מה דעתך על חלוקת הזמנים? הקטע עם הצורך בטיסות פנים ולתת זמנים מדוייקים קצת מקשה על התכנון… 

• gauntlet
            gauntlet נערך לאחרונה על ידי

אורו פרטו נחמדה, לא יודע אם שווה ביקור במיוחד – ועוד פחות אם מדובר בנסיעות בתחבורה ציבורית איטית.
            פורטו אלגרה לא שווה.
            3 ימים לקוריטיבה ואיליה דו מל זה ממש לילה לישון בכל מקום, מה גם שבספטמבר לדעתי המים עוד קרים באיליה דו מל.

תוסיפי עוד יום לאיגווסו כדי להינות משני הצדדים ולא להיות בלחץ של זמן.
            וגם לאזור של האמזונס, נשמע שהשיט הוא המטרה העיקרית – הוא לוקח לדעתי 3-5 ימים, כלומר יוותר לך בקושי יום בבלם או מנאוס. בנוסף, וידאת מה תנאי השיט? אם אין לך תא פרטי זה אומר להיתלות על ערסל בצפיפות בין עשרות אנשים, כשהנוף לא מחפה על החוויה הזאת. נראה לי שעדיף לבחון אפשרות של תיור רציני, באמזונס ואם לא, זו העונה גם לטיול בפנטנל (עם אפשרות לשילוב ביקור בבוניטו)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • talg100

תודה רבה! 

האם יש לדעתך מקומות שחבל מאוד לפספס שלא הכנסתי?

• gauntlet

בשבילי ברזיל היא יותר חופים, ולך אין הרבה מזה.
                מצד שני, זה לא טיול ארוך של להיתקע סתם במקומות בשביל האווירה, אז זה בסדר.
                 לא יודע מה מושך אותך בקוריטיבה, אדריכלות?
                אבל הייתי מחליף אותה ואת איליה דו מל באחד החופים בצפון, נטל ופראיה דה פיפה או ביקור בפארק לנסויש דו מראנו (דיונות חול אינסופיות, אבל לדעתי בספטמבר האגמים כבר מתייבשים שם) בשילוב עם סאו לואיש , או אולי ג’ריקואקוארה

או שתשקיעי עוד זמן בבהאיה ותבקרי באיטקרה (גלישה באווירת רגאיי) או מורו דה סאו פאולו (נטו בטן גב עם סיורי יום קלים)

• chenchen1234
                  chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

עכשיו כשאמרת את התאריכים, אז לדעתי:

1. הייתי דוחה את כל אזור ריו, פאראטי, סאו פאולו, אורו פרטו וכו’ – לסוף הטיול כלומר לאוקטובר, כדי שיהיה יותר חם (גם בחוץ וגם המים עצמם). זה די מבאס להסתובב ימים שלמים בריו ובעיירות החוף שם בלי אפשרות להיכנס למים…
                  במילים אחרות – הייתי לוקח מריו טיסת פנים לאיפשהו בצפון ישר עם ההגעה לשם, ומשאיר אותה לסוף.

2. הייתי מוותר לגמרי על דרום ברזיל (קוריטיבה, איליה דו מל, פורטו אלגרה), אלא אם באמת יש לך משהו ספציפי לראות בקוריטיבה. בכל מקרה די קר שם בתקופה הזו. המים באיליה דו מל בוודאי שקרים, אם לא קפואים (אני הייתי שם בנובמבר והם היו קרים מאוד). אבל אם את רוצה להגיע כסיור טבע ונוף – עדיין נחמד (למרות שבטח יהיה יחסית נטוש שם)

שוב, זו דעתי בלבד, לא רוצה לבלבל אותך אם כבר יש לך שלד מסלול מתוכנן בראש...

ובגדול הדברים שגאונטלט הציע נראים לי כמו הכיוון הנכון, מבחינת מה שיותר מתאים בעונה הזו.

אני מסכים שהקטע עם טיסות הפנים די מקשה על התיכנון… 

• talg100

תודה לכם. אני נראה לי אתפוס ישר טיסה למנאוס ומשם אתחיל לנוע מזרחה. מתלבטת בין פיפה לבין סאו לואיש, ג’רי והדיונות. ממה שראיתי, מיולי עד ספטמבר הן מלאות, אז אני אמורה עוד להספיק לתפוס את זה אם אני מתחילה מהצפון. מה לדעתכם עדיף? מה שפחות תיירותי יותר מוצלח מבחינתי. פחות מחפשת מסיבות. 

• gauntlet

פחות תיירותי אז פחות צפונה
                      למרות שגם בפיפה יש מקטעי חוף שאפשר ממש לרחוץ בהם ערומים,
                      אזור סאו לואיש הרבה פחות פופולרי. בדיונות של לנסויש לא הייתי, אבל אני מבין שרק סיורים מודרכים מגיעים אליהם והלוגיסטיקה לא הכי פשוטה. 
                      ג’ריקואקוארה מאוד פופולרית, אבל יש לה קסם יותר שקט ורגוע מפיפה (למרות שהחוף שלה לא הכי יפה)
                      תבחרי, רק תזכרי שמנהלות תנועה ממקום למקום מתישות ועלולות לקחת יום שלם בדרכים.

• talg100

תודה על  התשובה. מבאס אם זה חוף לא ככ יפה… דווקא ראיתי באיזו כתבה שזה נכנס לאיזו רשימה של 10 החופים הכי יפים בעולם… 

עוד שאלה לגבי פיפה, יש שם אזור עם מפרץ של דולפינים. זה לא מקביל ללהקות של פרננדו דה נורניה, נכון?

• gauntlet

בג’רי יש לגונה שנקראת לגונה פאראיסו שמאוד פופולרית (מצטלמים שם על ערסלים במים) – ג’רי זכתה לא בגלל החוף הישיר שלה, אלא בתור עיירת חוף, הסביבה יפהפייה והמקום נעים וכיפי
                          לא מכיר את פרננדו דה נרוניה, אבל בפיפה אכן יש חוף בו דולפינים מגיעים פעמיים ביום, משהו כמו 2-5 דולפינים. צריך להיות בכושר מינימלי כדי להגיע לחוף (דרך סלעית ובגאות די מאתגרת), אחרת יש סיורי סירות שיוצאים לשם.

• ניתאי א
                            ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

אם את מחפשת משהו שהוא לא רק חופים ואת מגיעה לסלבדור אני יכול להמליץ לך להגיע ללנסויש (באהיה), 6 שעות נסיעה מערבה מסלבדור. נמצאת באמצע הטבע, ניתן לצאת לטיולי יום מסביב. מקום שקט ומדהים.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון