טיול להולנד
-
אהלן ונעים מאוד . אשמח לעזרה כי אני ממש עובדת עיצות .
אנחנו משפחה זוג פלוס 3 שנוסעים בספטמבר להולנד – לינה באמסטרדם טיולים בתוכה ומחוצה לה.
אנחנו לא מתכוונים לשכור רכב אלא לטייל עם הרכבות והאוטובוסים.
אני לא מצליחה להבין איזה סוג כרטיס נסיעה כדאי לי ושווה לי , האם יומי ובכל יום כרטיס אחר , האם שבועי (אם יש כזה בכלל) האם להזמין בכלל כרטיס כניסה לאטרקציה משולב עם נסיעה …..האם כרטיס המתאים רק לסופ”ש… וכו’… אנא בבקשה אם מישהו מבין בזה אודה לו כל כך על העזרה , זו פעם ראשונה שלנו עם ילדים בסוג כזה של חופש ואני לא רוצה להתברבר ולבזבז כספים מיותרים מאי ידיעה.
להלן המסלול שלנו :
נחיתה יום חמישי בערב .
יום שישי – טיולים בתוך אמסטרדם בעזרת הטראם .
יום שבת – נסיעה לדולפינריום .
יום ראשון – זאנסה סחאנס ואחהצ אמסטרדם (טראם).
יום שני – אפטלינג.
יום שלישי – כפרי דייגים – וולנדם ואמסטרדם (טראם).
יום רביעי – חוזרים.
תודה רבה רבה .
-
איפה אתם לנים בתוך אמסטרדם?
זה משנה לגבי כמות השימוש בתחבורה הצבורית בתוך העיר.
יש לך שתי נסיעות ארוכות -לדולפינריום ולאפטלינג
ועוד 2 נסיעות קצרות לזנסה סכנס ולכפרי הדייגים.
אלו נסיעות בינעירוניות-משהו אחר.
לא רק זה אלא שכפרי הדייגים נחשבים ב”מעגל” של העיר-ומאפשר כרטיס יומי בעלות של (נדמה לי) 10€ לאדם.
למיטב ידיעתי אין כרטיס נסיעה משולב עם האטרקציות (דולפינריום ואפטלינג) מחייב מחיר כניסה לחוד ומחיר רכבת+אוטובוס לחוד.
זול זה לא יהיה -כי התחבורה הציבורית בהולנד יקרה וכי אתם 5 נפשות.
כלכלית- רכב עדיף
אבל אני מניחה שיש שיקולים אחרים?
-
קודם כל תודה רבה רבה על התשובה המהירה . אנחנו לנים בדירה שנמצאת בסביבה של בית אנה פרנק . לרוב מתכננים ללכת ברגל שהרי זו גם חוויה בני עצמה , אבל בימים בהם נצטרך להגיע לתחנה המרכזית נרצה לקחת את הטראם . לגבי רכב אנחנו פשוט חוששים. אף פעם לא לקחנו רכב בחו”ל . זו האמת הסיבה . השאלה האם רכב ליום אחד נאמר אכן יותר משתלם משמעותית מתחבורה ציבורית ?
-
מאזור בית אנה פרנק לתחנה המרכזית מרחק הליכה קצר. לא צריך טראם.
למעשה ברוב היעדים בעיר לא תצטרכו תחבורה ציבורית (אולי רק לאזור המוזיאונים אם אתם מתכננים להגיע לשם)
לגבי השכרת רכב ליום בודד- להבנתי לא כלכלי.
אבל היות וכבר שכרתם דירה (לא בר שינוי ?) אז-אין מה לדבר על טיול עם רכב.
אם הייתם יכולים לשנות את היבט הלינה- אפשר היה להציע הצעות אחרות.
-
מהמלצות של חברים דירה זו אופציה טובה מאוד כאשר מטיילים עם ילדים (אוכל ), לצערי זה לא בר שינוי . אז את אמסטרדם אפשר לעשות רגלית . מה לגבי הימים בהם נצא החוצה ? מה ההמלצה שלך ? איזה כרטיס לקנות ביום בו ניסע לאפטלינג (יום שני) ואיזה כרטיס ביום בו ניסע לדולפינריום (שבת) ועוד שאלה ברשותך , אם וכאשר נרצה בכל זאת לעלות על טראם במהלך יום הטיולים (עייפות הילדודס) ניתן לעלות ולקנות כרטיס על הטראם ? כמו באוטובוס רגיל אצלנו ? או שיש כרטיס אחר אותו צריך לרכוש מראש?
סליחה על כל השאלות , פשוט מנסה להבין את העניין הנ”ל
תודה רבה .
-
כרטיס יומי תאריך למיטב זכרוני 7.5 או 7.90 אירו. לילדים עד גיל 11 יש כרטיס יומי מוזל הי 2.50 אירו
-
השאלה לא הייתה לגבי עצם השהות בדירה (מסכימה עם החברים) אלא על המיקום בתוך העיר והעדר רכב-אבל זה כבר לא בר שינוי.
אין לכם שום ברירה אלא לקנות את כרטיסי התחבורה במחיר מלא- יש מחיר נפרד לילדים .
לגבי הכרטיסים העירוניים- זה סיפור אחר. אפשר לקנות כרטיס יומי- במיקום שלכם, בכלל לא בטוח שתנצלו אותו .עלות למבוגר 7.5€ לילד 2.5€
-
יש באמסטרדם שני כרטיסים
האחד רגיל והוא טוב לשעה במעבר בין הטרמים, חשוב להחתים במכונה גם בעליה וגם בירידה אחרת הוא בטל…
כרטיס יומי, גם אותו יש להחתים גם בעליה וגם בירידה.
כרטיסים קנינו בעליה לטראם. לעיתים יש מאחור עמדת כרטיסן ואם אין קונים מהנהג.
איך להגיע מאמסטרדם לאפטלינג בתחבורה ציבורית