לבשל בתאילנד
-
בעלי ואני נוסעים בסוף יולי ל-7 שבועות, שבמהלכן נהיה גם בלאוס לשבוע/שבוע וחצי. העניין הוא שאנחנו דתיים ושומרים כשרות, כך שאת רוב האוכל נבשל בעצמנו.
1. הבנתי שבחלק מהמקומות יש בעיה עם גזיה והבלוני גז, ובנזיניה עולה כאן בארץ מעל אלף שקל, מה הנוהל בתאילנד? יש מצב לקנות גזיה/בנזיניה או תחליף אחר בתאילנד עצמה, בצ'אנג מאי? (אנחנו נוחתים בבנגקוק וטסים משם לצ'אנג מאי כמה שעות אחר כך)
2. להביא איתנו כלים לבשל בהם מהארץ או שנוכל לקנות בקלות בצ'אנג מאי יחסית בזול? (אנחנו מוגבלים עם המשקל של הציוד ועדיף לארוז מצרכי מזון מכאן ולא לבזבז מקום על סיר ומחבת למשל...)
תודה רבה לכולכם, הפורום אדיר!!! -
לבשל בתאילנדתקנו בתאילנד כירת גז מטלטלת .... עולה כ 60-70 ש"ח + בלונים חד פעמיים - ותוכלו לבשל בנוחיות וכאוות נפשכם. הכירה מגיעה בתוך מזוודה קטנה מפלסטיק ונוחה מאד לטילטול. ניתן למצוא בכל מקום, כולל סופרמרקטים.
לגבי יתר הכלים - מחבתות, סירים, סכו"ם וכדומה - אל תטרחו להביא דבר - יש בתאילנד הכל
אינני אדם דתי אך באחת מנסיעותי, התלווה אלי רופא חרדי מבית-חולים "שערי צדק". אני יכול רק לדווח לך מה הוא עשה בנוגע לאוכל:
לדבריו, אין בעיה לאכול אורז מכיוון שהוא מוכן במסעדות בכלי ייעודי שבו עושים אורז בלבד. ברוב המסעדות יש אפשרות ל take away ז"א -יש להם כלים חד-פעמיים. -
לבשל בתאילנדתודה רבה!
אתה יכול לומר לי איך קוראים לזה שם? מה לבקש בסופרמרקט? -
לבשל בתאילנדיש גם דגים "כשרים" למשל ה"red sneper" הוא מושט או אמנון,
ניתן לאכול אותו בכל מסעדה או דוכן ואני יודע שאפשר לבקש לעטוף אותו בנייר כסף ואז זה "כשר" (תצטיידו מראש בנייר כסף) -
לבשל בתאילנדאתם תראו את זה מיד, באזור בו מוכרים סירים ומחבתות. הכירה מגיעה בתוך מזוודת פלסטיק קטנה שחורה, עם ידית. שם גם מוכרים בלוני גז חד-פעמיים - זול מאד. הכירה היא מרובעת ושטוחה... מאד נוחה ובטיחותית ... הצתה אלקטרונית. היא נראית בדיוק כמו כירת הגז בבית - להבה אחת.
בזה פתרתם את בעיית הבישולים - אין צורך לסחוב דבר.
לגבי דגים - מעבר לכשרות הדג יש גם את כשרות הכלים. יש סוגי מאכלים שלא משתמשים כלל בכלים. אחד המאכלים הטעימים ביותר וגם כשר למהדרין נקרא:
Pla Kapong Pao Gli-a
זה דג ששמו באנגלית - Sea Bass - דג כשר לגמרי. דרך העשייה שלו במאכל הזה הוא כיסוי הדג עם כמות גדולה מאד של מלח, עטיפתו בנייר אלומיניום והנחתו על הגריל למשך כחצי שעה. -
תיקון שמות דגים"רד סנפר" = פרידה אדומה
מושט = פלא-נין בתאילנדית
יריב - סגול
סוכנות טיולים ישראלית בפוקט -
תודה על התיקון.צודק. -
לבשל בתאילנד - אפשרות נוספתלשומרי כשרות - מסעדות צמחוניות , כאלו שאין במטבח שלהן בשר / עוף ואפילו דגים . התפריט מבוסס על אורז , איטריות וירקות. אם מעניין אתכם
אוכל להמליץ לכם על מספר מסעדות כנ"ל בצ'אנג מאי. -
לבשל בתאילנד - אפשרות נוספתתודה רבה לכולם על העזרה!
אפשר לסמוך על זה שזאת מסעדה צמחונית ולהניח שהם לא משתמשים בג'לטין או דברים אחרים שאפשר להפיק מבע"ח?
או שצריך לחפש מסעדות טבעוניות? יש בכלל דבר כזה בתאילנד?
אשמח להמלצות על מסעדות צמחוניות/טבעוניות בצ'אנג מאי. -
לבשל בתאילנד - אפשרות נוספתבמסעדות הינדיות שפונות להינדים אפשר לסמוך על זה למרות שאם יש בביצה טיפת דם הם לא יתיחסו לזה וביהדות זה אסור. על מסעדות הינדיות שפונות לתיירים לא הייתי סומך בכלל.
מסעדות טיבעוניות יש מעט, יצא לי לראות, לא התעכבתי אז לא ממש יכול להמליץ.
הפיתרון שלכם הוא כנראה באמת לבשל לבד אם אתם שומרים כשרות ברמה שפעם אני שמרתי ז"א אי אפשר לדעת במה הכלי הזה נגע קודם וכו'. -
בית חב"דיש בית חב"ד ב- בנקוק,פוקט,צאנג מאי, קו סמוי- מאוד נוח ומומלץ לתכנן את המסלולים כך שתהיו בקרבת בתי חב"ד-בטח לקראת שבת.
מאוד יעזרו לכם ונדמה לי שהם גם מספקים מצרכים כשרים תמורת תשלום.
אתם גם יכולים לשלוח להם מייל והם בטח יוכלו להיות לכם לעזר.
תבלו.
מצ"ב לינק לאתר בית חב"ד תאילנד.
http://www.he.chabad.org/centers/default_cdo/aid/9431
http://www.jewishthailand.com/ -
בית חב"ד-לינק נוסף -
בית חב"ד-לינק נוסף