תכנון מסלול לבולגריה
-
היי לחברי הפורום המועילים!

נשמח לעזרה בתכנון הטיול…
אז הוחלט שאת הטיול באוקטובר נעשה לבולגריה.
הבעיה - יש לנו ״רק״ 8 ימים! כך שבאופן לא מפתיע אנחנו מתלבטים מה לעשות ועל מה לוותר….
אחרי הרבה שיטוטים וקריאת פחות או יותר כל החומר שיש על בולגריה באתר (ובאתרים נוספים), התחלנו לבנות שלד, רק שהוא מתאים לאיזה שבועיים

קצת רקע - אנחנו זוג צעיר, מתכננים טיול רכוב, מתגלגל. לא חובה להזמין הכל מראש (אין לנו בעיה לשנות במהלך הטיול), אבל מין הסתם אנחנו רוצים לייצר איזשהו שלד.
בעיקרון, הטיול מתוכנן להתחיל מהרי רילה (7 האגמים, המנזר, הדובים המרקדים), לכיוון הרי פירין (פופוב, 5 האגמים, בנסקו, עם/בלי מלניק והפירמידות), הרי הרודופי (טריגרד, המערות, הגשרים, עם אופציות למפלי סמוליאן, דבין), דרך מבצר אסנ׳ס לפלובדיב… ואז הבנו שכדאי לעלות לכיוון וליקו.
בעצם פה מגיעה השאלה - האם להוריד קצת דברים מאיזור מרכז-דרום בולגריה, כדי להצליח להגיע גם להרי הבלקן ולווליקו טרנובו וכל האיזור?
נשמח לשמוע ממי שהיה בכל רחבי בולגריה - על מה אפשר לוותר, ועל מה כדאי להתעקש?
זה היה התכנון המקורי, עד שהגעתי להכין את איזור צפון הבלקן וגיליתי שיש שם עוד המון מה לראות:
רביעי - נחיתה ב-12, אחה״צ בנחת בסופיה, לינה בסופיה
חמישי - בוקר רגוע, נסיעה לכיוון רילה, מנזר רילה (עם/בלי הפירמידות, תלוי בזמנים), לינה באיזור ספרבה בניה/פנצ׳יסטה וכו׳
שישי - יציאה מוקדם ל-7 האגמים, אולי עם הדובים אם ישאר זמן. נסיעה ללינה בבנסקו.
שבת וראשון - 3 האגמים / פופובו (כל אחד ביום אחר), שיטוט בבנסקו, דובים, מלניק ורוזן. בראשון נסיעה ללינה באיזור טריגרד (דבין או אחת העיירות באיזור).
שני - איזור טריגרד (מערות וקניונים), אולי עם סמוליאן ו/או דבין ו/או שרוקה לוקה.
שלישי - מה שלא הספקנו מאתמול, גשרים, בצ׳קובו. לינה בפלובדיב.
רביעי - אולי קפיצה למנזר אסנ׳ס (אמור להיות סגור בשלישי).
מכאן אנחנו לא בטוחים - דרך מעבר שיפקה לוליקו (עם שיפקה, בוזלודז׳ה ו״מוזיאון״ אטארה), ואז בחמישי נסיעה לסופיה דרך טרויאן?
או לא לעלות לשם בכלל ולרווח את הימים הקודמים?
או שיש משהו בימים הקודמים לוותר עליו, כי איזור הצפון שווה את זה? (כי יש שם עוד המון דברים שבכלל לא כתבתי - הוטניצה, הנהר הלבן, קרושונה, מערת דבטשקה, קופריבשטיצה…..)
הטיסה חזור בשישי ב-6 בבוקר, כך שבחמישי נצטרך להיות במלון ליד הנמל (עצות לגבי טיסת בוקר כזו מוקדמת? האם חשוב שנהיה ליד הנמל במלון עם שאטלים, או שעדיף לנצל את הערב עד הסוף וללון בעיר, ופשוט להזמין מונית? ומתי להחזיר את הרכב?)
מצרפת מפה שהכנתי עם איזורי העניין (כחול - ״חובה״, ירוק - כנראה חובה, כתום - אופציה) – https://www.google.com/maps/d/edit?hl=iw&mid=1FcsTUBignz gGotw2kLAGT3Y2h-k&ll=43.4112133330685%2C25.2395144753541 &z=9
וכדי להוכיח סופית שאני משוגעת, קובץ עם מה שסיכמתי לעצמי לגבי הטיול (בקובץ יש מידע על המקומות + היסטוריה + שעות וכו׳, שנאספו מכל רחבי הרשת, בין היתר למטייל, gotravel ופורטל התיירות של בולגריה. השתדלתי להוריד את הציטוטים, לכן אני מקווה שזה עומד בתקני זכויות היוצרים. את תמונות האתרים (שהוספנו כדי לזכור אותם) מחקתי, כיוון שהבנתי שזו הפרת זכויות יוצרים. בכל זאת, אם יש איזשהי בעיית זכויות יוצרים, אשמח שתגידו לי ואוכל להסיר את הקובץ, כך שהוא לא יהיה נגיש יותר מהקישור המצורף):
https://docs.google.com/document/d/1aHbk2hzmERAqzU53soBcdLgb Sh1XdMlXAP6Lrq52saY/edit?usp=sharing
טוב חפרתי מאד, פשוט ככל שאני קוראת יותר, ככה אני פחות מצליחה להחליט.
אשמח אם יש לכם איזשהן תובנות/עצות/רעיונות…
סופ״ש נעים!
-
לא הייתי בבולגריה (מתכנן להיות בשבוע האחרון של אוקטובר), אבל ממה שאני מבין מדובר מחוץ לעונת התיירות ויש את השיקול של מזג האויר שיכול להיות קר וגשום, תלוי במזל. מה לעשות, אצלנו עוד הולכים לים באוקטובר, באירופה מזג האויר כבר סתווי. אני הייתי ממתין מספר ימים לפני הנסיעה שלכם ואז סוגר את המסלול כולל מלונות, הכל לפי תחזית מזג האויר. לא נראה שתהיה בעייה למצוא מקומות לינה יומיים 3-4 ימים מראש.
-
היי,
תודה

הבעיה היא שאני עד יום לפני במבחנים, ולא אתפנה לכלום. לכן אני מנסה לארגן כמה שיותר עכשיו….
בכל מקרה, ברור שנהיה מוכנים לשינויים עקב מזג האוויר – לכן אני מכינה הרבה יותר ״אטרקציות״ וטיולים משנספיק, ככה שתהיה לנו גמישות תוך כדי הטיול.