ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סכנות בדרום אמריקה

פורום דרום אמריקה
    5
    5
    1663
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hilashav
      hilashav נערך לאחרונה על ידי

על אף ולמרות שקראתי את הכתבות באתר אני עדיין מנסה לעשות ניהול סיכונים. בעיקר בנושא שודים וגניבות. ממה כדאי להימנע ואיך למנוע. עד כמה מסוכן לשהות בזמן הקרנבל בריו דה גנרו? האם ישנם מקומות מומלצים פחות בעקבות זאת. 

אין דבר כזה ״לי זה לא יקרה״ .  מבחינתי עדיף לראות פחות ולחזור בשלום. אשמח מאוד לעזרה והמלצות , רוצה להזמין כרטיסים בקרוב מאוד. 

נ.ב.

הטיול הוא לא רק לברזיל ומתוכנן להיות כחצי שנה כך שהתשובות יכולות להיתפרס על כל דרום אמריקה

תודה רבה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ran222
        ran222 נערך לאחרונה על ידי

בכל עיר גדולה יש את האיזורים שלא רצוי להסתובב בהם בלילה, את כבר תשמעי עליהם לבד כשתגיעי זה לא משהו שיש איך להתכונן אליו מראש.

בשאר המקומות כדאי לשמור על אחריות בסיסית (בדיוק כמו בת"א , לא משהו מוגזם) למשל- לא לשים ארנק/סלולרי בכיס האחורי,שהתיק הקטן שתסתובבי איתו יהיה עם סגירה ולא פתוח. וכמובן להבין שככל שהאיזור יותר הומה יש יותר סיכוי לכייסים.

במטרו, בשווקים וכו'.

אבל שזה לא יפחיד אותך! 

בשורה התחתונה אחריות מינימלית תגרום לכך שב99% לא יקרה כלום.

לגבי הקרנבל,לא הייתי אז לא יכול לעזור

• chenchen1234
          chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

עוד טיפים לדוגמה שאני יכול לחשוב עליהם:

- להסתובב עם אנשים נוספים.

- בנסיעות להקפיד שכל הדברים החשובים יהיו צמודים אלייך. (למשל אל תשימי תיק עם מצלמה יקרה במדף מעל מושב האוטובוס).

- בהסתובבות בערים אני הייתי בגישה שיותר בטוח לי להשאיר דרכון, כסף, מצלמה וכו’ נעולים בחדר בהוסטל, מאשר להסתובב איתם עליי. הדבר אולי פחות נכון לחדרים משותפים (דורמיטוריס) שאי אפשר באמת לנעול, אבל בחדר פרטי אין בעיה.

- היזהרי מכל מיני “טריקים” של כייסים. למשל - פעם דובר על טכניקה שבה מישהו ברחוב שופך עלייך איזה נוזל/אבקה כאילו “במקרה” ואז מייד מציע לעזור לנקות. בזמן הסחת הדעת הזו חבר שלו לוקח לך דברים מהתיק, מהכיס וכו’… (אני אישית לא נתקלתי אבל שמעתי על זה).

וכמובן לבוא בגישה חיובית אך אחראית, וכמו שאמרו, ב-99% יהיה בסדר.

• Aore3222012
            Aore3222012 נערך לאחרונה על ידי

-לעקוב אחרי פירוט כרטיס האשראי!

- להוציא כסף רק בבנק מוכר ולבדוק שאין איזה מנגנון שמעתיק את הפרטים של האשראי<זה מאוד נפוץ בדרום אמריקה> לפני שאתה מכניס את האשראי למכונה תבדוק ביד שהמקום שאתה מכניס תאשראי לא נשלף.

-בהרבה בתי מלון,קאסות,הוסטלים יש כספת ,שם תוכל לשים את מה שאתה צריך..בכל מקרה לא לסמוך עליהם.

-כמו שאמרו,להסתובב בקבוצות בלילה יש מקומות שלא מומלץ להסתובב..לא לבלוט מדי,לא לצאת עם תכשיטים,דברים חשובים שים בכיס קדימה ותכניס יד לכיס שאתה במקומות הומים….במקומות הומים תנסה תמיד למצוא מקום שהוא פחות הומה כמו לדוגמא לעבור מדרכה..להתרחק מאנשים שנראים מוזר כמו אנשים עם כמה בגדים או חליפות מוזרות-בדכ אחרי שוד הגנב נוהג להיפטר מהחולצה ואז בלתי אפשרי לזהות אותו...יתר זהירות שאתה עם כל התיקים ובדיוק מגיע למקום חדש,זה המצב הכי רגיש כי אתה עם כל הדברים עליך לפני שמגיע למקום חדש תברר טוב טוב איפה המונית אמורה לעצור ואיפה ההוסטל-מלון-קאסה….במקומות מפוקפקים עדיף להגיע ביום ולא בלילה..וזהו לא חושב כרגע על עוד משהו

• חתול-רובוט
              חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

בקשר לברזיל בכלל

וריו דה ז’ניירו בפרט – המצב לא מאוד סימפטי שם לאחרונה, בעקבות המשבר הכלכלי והפוליטי. כמובן שאפשר ליהנות שם מאוד – ובעיקר בתקופת הקרנבל – אבל צריך לפקוח עיניים ולשים לב במיוחד. ולא להסס להוציא עוד כמה ריאלים בשביל מלון במיקום בטוח יותר או Uber או מונית במקום אוטובוס או הליכה ברגל לאחר רדת החשיכה.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון