15 ימים בשווייץ - מעודכן
-
שלום לכולם,
בהמשך להודעה הקודמת שלי בנושא (http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4451380), להלן מסלול מעודכן ל-15 ימים בשווייץ בחודש הבא. אשמח למשוב.
כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, נוחת בציריך וממריא מציריך, מעדיף עיירות על פני ערים גדולות, כמה שיותר נופים וטבע, פה ושם הרים. מטייל לבד ומתבסס על תחבורה ציבורית.
חשוב לי לצד מיצוי משך הטיול הארוך יחסית לא להיות במירוץ להספיק עוד ועוד מקומות. אשמח לדעת אם ישנם ימים עמוסים מדי או לחלופין ימים מבוזבזים. כמו כן, האם כדאי לשנות משהו בסדר המסלול?
עיקר הטיול הוא באלפים הברניים, וכן אזור Luzern, טעימה מהדרום בסמוך לאיטליה וטעימה מצפון מזרח בסמוך לגרמניה. ביטלתי את שני הלילות ב-Zermatt, אך לא פוסל יום טיול באזור זה.
יום 1 (שישי, 8/9)
נחיתה אחה"צ בציריך ונסיעה ל-Luzern
התארגנות וטיול ערב בעיר
לינה: Luzernיום 2 (שבת, 9/9)
Luzern לאורכה ולרוחבה או Titlisו-Engelberg (בהתאם למזג האוויר)
לינה: Luzernיום 3 (ראשון, 10/9)
Luzern לאורכה ולרוחבה או Titlisו-Engelberg (בהתאם למזג האוויר)
לינה: Luzernיום 4 (שני, 11/9)
נסיעה ל-Grindelwald דרך Interlaken באמצעות רכבת פנורמית GoldenPass
טיול בעיירה
לינה: Grindelwaldיום 5 (שלישי, 12/9)
עלייה ל-First ובהמשך לאגם Bachalpsee
לינה: Grindelwaldיום 6 (רביעי, 13/9)
עלייה ל-Jungfraujoch (בהתאם למזג האוויר)
לינה: Grindelwaldיום 7 (חמישי, 14/9)
נסיעה לעמק Lauterbrunnen
סיור בעיירה, במפל Staubbach ובמפלי Trummelbach
עלייה ל-Wengen ותצפית על העמק, משם רכבל ל-Mannlichen והליכה ל-Klein Scheidgg.
לינה: Grindelwaldיום 8 (שישי, 15/9)
נסיעה ל-Murren, טיול בעיירה, עלייה בפוניקולר ל-Allemendhubel, ובהמשך סיור ב-Gimmelwald
לינה: Grindelwaldיום 9 (שבת, 16/9)
יום טיול ב-Bern
לינה: Grindelwaldיום 10 (ראשון, 17/9)
יום חופשי או Zermatt
לינה: Grindelwaldיום 11 (שני, 18/9)
נסיעה ל-Lugano
טיול בעיר וב-Morcote
לינה: Luganoיום 12 (שלישי, 19/9)
Locarno
Bellinzona
לינה: Luganoיום 13 (רביעי, 20/9)
נסיעה ל-Stein am Rhein
טיול בעיירה
לינה: Stein am Rheinיום 14 (חמישי, 21/9)
Appenzell
לינה: Stein am Rheinיום 15 (שישי, 22/9)
Rheinfall
Schaffhausen
ערב - נסיעה לשדה התעופה וטיסה חזרהתודה
-
מישהו?
-
אז ככה:
קודם כל שאלה- הכל אתה עושה בתחבורה ציבורית?
יום 4- לא ימלא לך יום מלא.
יום 7- אולי לא תספיק הכל ביום אחד
יום 10- מה ז”א יום חופשי? ולמה לנסוע עד צרמט הרחוקה מאוד הלוך חזור באותו יום?
יום 13- גם לא ימלא לך יום מלא
תהנה, סה”כ טיול מקסים, המיטב של שוויץ. ממליצה להוסיף גם את אגם בריאנץ המקסים ואת אגם לאנגרסי העוד יותר מקסים- אם אתה עם רכב תוכל לעצור בו בדרך מלוצרן לגרינדלוואלד (אבל נראה לי שאתה לא עם רכב..)
בטיול הקרוב שלנו לשוויץ נהיה גגם באגם תון- אספר חוויות כשנחזור (תעקוב בפורום טיולי משפחות).
-
תודה.
אכן, הכול בתחבורה ציבורית.
יום 4 – יש לך הצעות להרחיב אותו? חשבתי על יום רגוע בעיירה.
יום 7 – תיארתי לעצמי שהוא עמוס במקצת, ועוד פיצלתי אותו גם ליום 8 (אותו אזור). איך היית מתכננת את ימים 7-8?
יום 10 – מאחר וקיבלתי המלצות על כמה שיותר זמן באלפים הברניים, הוספתי יום נוסף שאני מתלבט בין להפוך אותו ליום בצרמט לבין יום חופשי באזור שיורכב תוך כדי הטיול. אפשרות נוספת היא לבטל את היום הזה לטובת יום נוסף בטיצ’ינו.
יום 13 – הצעות?
לגבי האגמים – תודה. לגבי אגם לאנגרסי, יש לך איות שלו באנגלית? לא מצאתי עליו פרטים.
תהנו בטיול!
-
lungersee
את לאוטרברונן תעביר ליום 4- שיטוט בעיירה ומפלי הטרומבלאך. ומפל שטובאך (שהוא לא טיול בפני עצמו, אלא מתצפתים עליו וזהו, ענין לא ארוך)
תאחד את יום 13 עם זה שאחריו, והנה קיבלת עוד יום. הייתי משקיעה אותו באגמים שהצעתי לך. כמובן שאפשר לא לראות את כל האגמים ביום אחד כי זה עלול לשעמם 2-3 אגמים ביום אחד, אלא למשל ביום 4 להיות באחד האגמים ואז בעיירה.
-
לגבי Lauterbrunnen, באותו יום אני גם ב-Wengen הסמוכה, אז את ממליצה יום ל-Lauterbrunnen והמפלים, יום ל-Wengen והאזור ויום ל-Murren והאזור?
לגבי איחוד ימים 13 ו-14, הבנתי שמומלץ לייחד יום נפרד ל-Appenzell. אם אאחד אותם ליום 13, ובהנחה שאני מגיע באותו יום מהדרום לצפון (עניין של כמה שעות טובות), לא נראה לי שאספיק את הכול.
את האגמים אני יכול להעביר ליום 10, מה דעתך?
-
אגם לונגרן: LUNGERN
מדהים ביותר.