מסלול בפארק קרוגר
-
שלום לכולם,
אנו מתכננים מסלול של 23 ימים לדרום אפריקה בתקופת חגי תשרי (סוף ספטמבר).
נגיע לפארק קרוגר בטיסה ממפלי ויקטוריה בשעות אחה"צ.
זה התכנון לביקור בפארק קרוגר:
- נגיע לפארק קרוגר בטיסה ממפלי ויקטוריה בשעות אחה"צ. לינה מחוץ לפארק.
- כניסה לפארק קרוגר מוקדם בבוקר. לינה במחנה Skukuza. מאיזה שער מומלץ להכנס?
- טיול זריחה דרך מחנה Skukuza. לינה במחנה Satara. האם יש להזמין את סיור הבוקר מראש?
- טיול זריחה דרך מחנה Statara. לינה במחנה Olifants Rest Camp.
- בבוקר, עזיבת הפארק מהשער הצפוני ונסיעה לאורך מסלול דרך הפנורמה. מאיזה שער מומלץ לצאת?
האם אני צריכה לתכנן את המסלול המדויק בפארק או שפשוט נוסעים עפ"י המפות שמקבלים בכניסה לפארק?
האם יש טעם לקחת סיור מודרך מכל מחנה?
האם צריך להזמין את הסיורים מראש או כשמגיעים למקום?
תודה מראש לכל העונים.
-
מה שלא בדיוק ‘מסתדר לי’ הוא סעיף 5.
המרחק בין השער ‘הצפוני’ לדרך הנופים, הוא מעל 150ק”מ. זאת במדה ואתם יוצאים בשער פלאבורה. השער הצפוני ביותר בפארק הוא שער ‘פאפורי’ שהמרחק ממנו עד לדרך הנופים הוא מעל 400ק”מ
אתם נכנסים בדרום הפארק, (נאמר שער ‘פאמבני’) עולים צפונה (הכוון הכללי) בתוך הפארק ו’יורדים’ שוב דרומה בכדי לטייל בדרך הנופים?
-
תודה.
התכוונתי לשער צפוני בגדול, לאו דווקא להכי צפוני. מאיזה שער כן סביר שאצא (או אכנס).
וכן, הכוונה היא להכנס בדרום הפארק לעלות צפונה בתוך הפארק, לצאת מהפארק ולרדת דרומה בכדי לטייל בדרך הנופים ומשם לכיוון שדה התעופה לטיסה הביתה (אחרי 2-3 לילות).
-
המסלול בגדול נראה לי.עשיתי דומה במאי השנה.
בלילה שלפני הכניסה לפארק תשנו קרוב לשער מאלאליין ובבוקר תכנסו דרכו לפארק לפי התוכנית שלכם.סאקאקוזה,סאטארה,אוליפנטס.
צאו משער פאלאבורה ושנו שם.למחרת הדרך הפנורמית שנו בחראסקופ או בסאבי ואחר כך ליוהנסבורג.
ממליץ מאוד לקחת סיור שקיעה מסאטארה.
טיול זריחה אחד מספיק לטעמי.
-
תוספת: אין צורך להזמין טיולי זריחה שקיעה מראש. ברגע שתגיעו למשרד המחנה תזמינו.
אין צורך להכין מסלול מראש.בכל כניסה/משרד מחנה יש שלט היכן נצפו חמשת הגדולים ביממה האחרונה.
והכל בידי שמיים או יום עסל יום באסל. גם כן מנסיון
-
תלוי באיזה שדה תנחתו ביום (ארב) שבו תגיעו מהמפלים.
אם זה שדה ‘קרוגר-מפומהלאנגה’, אתם יכולים או ללון בעיירה מלאלאני ובבוקר להכנס משער זה, או ללון בעיירה וויט-ריבר ולהכנס דרך שער נומבי (פחות מומלץ)
היציאה שלכם (בגלל המקום שבו תלונו את הלילה האחרון בקרוגר) תהייה לכל הנראה דרך שער פלאבורה. כ150 ויותר ק”מ, צפונית לדרך הנופים.
-
אנחנו נוחתים בשעות אחה"צ בשדה התעופה ליד Nelspruit. הזמנתי לינה סמוך לוויט ריבר וחשבתי להכנס דרך שער Phabeni. עכשיו אני חושבת שאולי עדיף לשנות את מקום הלינה כך שתהיה קרוב לשער הדרומי Malelaan (כך שהנסיעה שלי צפונה תהייה בתוך הפארק ולא מחוץ לו)? נכון?
לגבי היציאה מהפארק, הלינה האחרונה היא ב-Olifants. חשבתי לצאת דרך שער Phalaborwa.,כפי שגם חננצוק הציע (אלא שאנחנו נצא בשעות הבוקר ונמשיך עד ללינה ב-Graskop. למחרת נעשה השלמות ונמשיך ללינה ב-(Dulstroom. איזה אופציה אחרת יש לי לגבי שער היציאה? לפי גוגל זה פחות משעתיים נסיעה.
-
‘תכנית-השערים’ שלך (מללאני\פלאבורה) היא בסדר
אבדתם משהו חשוב מאוד בדולסטרום?
-
הלינה בדולסטרום היא רק כדי להתקרב לשדה התעופה. נישן בדולסטרום בלילה לפני הטיסה שיוצאת למחרת בשעה 14:10. מה אתה אומר?
-
אני אומר ‘נניח’
ותהייה לכם (אולי) הזדמנות לבקר בחוות ציפורי הטרף במקום…..
-
תשמעו בקול צפריר.מחראסקופ לכיוון פרטוריה ובדרך ליד פרטוריה תבקרו ב Voortrekker Monument ותלכו לישון לאחר הופעה בלאסידי.
-
אולי דעתי קצת שונה מהאחרים.
- נגיע לפארק קרוגר בטיסה ממפלי ויקטוריה בשעות אחה"צ. לינה מחוץ לפארק.
בניגוד לחברי הייתי ממליץ לך לישון מה שיותר קרוב לשער קרוקודייל ברידג' (הסבר בהמשך)
- כניסה לפארק קרוגר מוקדם בבוקר. לינה במחנה Skukuza. מאיזה שער מומלץ להכנס?
הדרך מקרוקודיל ברידג' דרך לואר-סאבי לאורך הנהר מרתקת ועשירה מאשר דרך שער מלאלאן.
- טיול זריחה דרך מחנה Skukuza. לינה במחנה Satara. האם יש להזמין את סיור הבוקר מראש?
לדעתי, בגלל איכות הסיור, אין צורך להתרגש ולהזמין מראש, גם מהסיבה שאי אפשר…
- טיול זריחה דרך מחנה Statara. לינה במחנה Olifants Rest Camp.
אין לי נסיון אישי בטיול זריחה, אבל המרחק בין סטארה לאוליפנט קמפ' קצר יחסית
האם אני צריכה לתכנן את המסלול המדויק בפארק או שפשוט נוסעים עפ"י המפות שמקבלים בכניסה לפארק?
מפה לא מקבלים בכניסה לפארק, אפשר רק לקנות במשרדי הכניסה.
מועתק מבלוג שפורסם במטייל
כמה מילים על הקרוגר כדי למתן ציפיות: רואים כאן הרבה חיות, אבל רק את אלו שקרובות לשבילים. חיות אחרות שמסתתרות עמוק בתוך השטח קשה לראות. בשביל זה צריך ספארי פרטי. אתם תראו בקרוגר הרבה פילים ובאפלו. גם היפופוטמים זה קל. לראות אריה קשה – אם ראיתם אתם ברי מזל. לראות נמר כמעט בלתי אפשרי, הם אלופי העולם בהסוואה. אם זכיתם לראות נמר – רוצו למלא לוטו.
-
באשר לתגובה מס.11התוכנית בלצ’די מתחילה ב-15:30 בסיור במתחם. לא ניראה לי שתספיקו גם להגיע לפרטוריה גם לבקר בפורטרקר מונומנט וגם להגיע בזמן ללצ’די.
-
אני עשיתי את היום הזה ללא ביקור בפרטוריה כמובן.במוניומנט היינו כ שעתיים וחצי. פשוט יוצאים מוקדם מחראסקופ,עוצרים לתצפית ב לונג טום ועוד תצפית אחת או שתיים. בקיצור אפשר בקלות ושווה.