טיול זוג וילד ליפן 14 ימים
-
אנחנו זוג עם ילד בן שנתיים וחצי.
מתכננים מסלול טיול בנובמבר ליפן שמתחיל בטוקיו – האלפים היפנים- קיוטו ובחזרה לטוקיו.
אנחנו מחפשים גם טיול בעיר, אך בעיקר טבע ותרבות.
התכנית:
2 לילות בטוקיו
3 לילות באזור של Hakuba and Tateyama
2 לילות באזור של majome
2 לילות ב Kyoto
2 לילות ב Fuji - Hakone
2 לילות ב Tokyo
מה דעתכם ? איך התכנית ?
אנחנו מתכננים לשכור רכב מטוקיו . איך הנהיגה ביפן ? במיוחד שפעם ראשונה נוהגים מימין. מה יותר טוב לשכור ? מהעיר ? חברות מקומיות ? לא נצטרך רכב בטוקיו וקיוטו. אך באלפים אנו מעדיפים רכב.
מתכננים לינה בהוסטלים בעיקר ולא בתי מלון.
מבחינת תקציב : תכננו 200- 250 דולר ליום כולל לינה.
מה דעתכם ?
תודה רבה על העזרה
-
איפה זה majome
-
לא כל כך ברור לי המסלול של חמשת הימים באלפים ועמק קיסו.
בחרתם שלוש נקודות במשולש גדול מאד עם כבישים איטיים. אני מציע שתרדו לפרטים של תכנון הדרך כדי שתדעו שתעמדו בתכנית.
יחד עם זאת, מכיוון שתהיו עם רכב הרי הספונטניות והאילוצים בזמן הטיול יעשו את שלהם.
הנהיגה ביפן היא כמובן בצד שמאל של הדרך. דירבאלאק לא להתבלבל (ההגה ברכב ימני).
שכירת רכב די יקרה ועומדת על כ 80$ ליום + דלק +חניות (אסור לחנות ברחובות ביפן וכל החניות בחניונים של כ 10$ ללילה) יוצא מעל 100$ לרכב ליום.
הנהיגה למטייל (בניגוד לתושב שנוסע בכבישים מהירים) איטית במיוחד. לא רק מצלמות המהירות המרובות בכבישים (מוצבות על גישרונים מעל הכביש בצורה מאד בולטת) מאיטות את הנסיעה אלא הכבישים הצרים והעמוסים. לא תוכלו לנהוג המעל 80 קמ”ש וברוב המקרים לא יותר מהר מ 50 קמ”ש.
ואחרי כל זה מצאתי שהדרך הטובה להנות מארץ מדהימה זו היא דרך נהיגה עצמית והנאה ממראות הדרך והחיים.
אשר ליתר ההוצאות – לא כל כך ראיתי “הוסטלים” ביפן. כן ראיתי מלונות קפסולה בהן שוכרים בעצם מיטה באולם גדול וזה נע בסביבות 30-50$ ליללה למיטה. מלונות זולים מחוץ לערים יכולים להביע לסכום דומה (לזוג) כלומר הייתי מחשב 80$ ללילה בממוצע.
לכן הייתי עולה קצת ברמת התכנון ההוצאות ומחשב יותר בסביבות 250$ +/- ליום (לא כולל כל מה שמוציאים בארץ – כרטיסי טיסה, ביטוח והכנות אחרות).
-
לא נראה שלקחתם בחשבון את העובדה שאתם עם ילד בן שנתיים וחצי. הרבה החלפות לינה, הרבה נסיעות, הרבה עיר, הרבה שבירת שיגרה. בגילו זה לא יהיה לו קל ולכן גם לכם. אם תחכו שנה אחת בלבד זה יכול לעשות הבדל ענק בהנאה שלכם ובאפשרות שלכם באמת למצות את היעד המדהים שבחרתם.
-
-
דווקא בהחלט יש הוסטלים. לקראת טיול בנובמבר הזמנתי בכמה מקומות.
-
יש המון הוסטלים (אכסניות תרמילאים) בנפאל. אתר הוסטלוורלד למשל ישמח לדווח לכם שיש במאגר שלו למעלה מ-560 הוסטלים ב-90 ומשהו ערים ויישובים ברחבי יפן.
רק כדי לעמוד על ההבדל – במלון קפסולה מקבלים קפסולה פרטית בתוך חדר גדול, שבה המיטה. באכסניות שוכרים מיטה בחדר ובו כמה מיטות (לרוב 4 עד 10, פעמים רבות אלו מיטות קומותיים) כשאין בעצם מרחב פרטי בחדר ואתם חולקים אותו עם שותפים זרים, לפעמים החדר לבני אותו מין בלבד, ולפעמים מעורב נשים/גברים, תלוי באכסניה ובחדר. אבל ברוב האכסניות כיום יש גם חדרים לזוג, לפעמים גם לשלושה. שימו לב שלא כל אכסניה תסכים לקבל פעוט, וגם צריך לברר איך הוא מוגדר בתשלום, אם כאדם שלישי, או לא.
-
רוני סופר, התובנות שלי בנושא טיול עם ילדים קטנים הן מנסיון אישי. טיילתי עם אותו ילד בגיל שנה, שנתיים, שלוש וכו'.