מינכן או ברלין
-
שלום כולם
אנחנו זוג בני 26 , רוצים לנסוע לגרמניה ומתלבטים בין גרמניה למינכן.
התוכנית היא לטוס בסוף יולי לסופ"ש.
יש המלצות? -
מינכן או ברליןהתבלבלת. כוונתך היתה בין מינכן לברלין ולא בין גרמניה למינכן.
המלצתי ברלין!!!! -
מינכן או ברליןלא בת 26
,מינכן עצמה לדעתי רגועה יותר מברלין(עדיין לא ביקרתי,מתוכנן)ברלין נשמעת(מסיפורי חברים) חייה יותר ותוססת.ויש דילים טובים לטיסה+מלון.
גם למינכם כמובן הטיסה לא יקרה ואפשר לתפוס דיל טיסה+מלון,אבל בעיר עצמה לא הייתי נשארת יותר מיומיים.
הרג אותי למשל שבמינכן, ביוני, אוטובוס תיירים אחרון יוצא ב17.00
.עמדנו לחכות לו כמו ,לא רוצה להגיד מי
שעה!!!עד שהבנו שליום סיים
העיר יפה קומפקתית אם אתם לא מתכננים לצאת ולטייל בדרך הרומנטית,הייתי מוותרת על מינכן וטסה לברלין.אם אופי הטיול יותר רומנטי ורגוע כדאי לקחת רכב ולעלות ממינכן לדרך הרומנטית.סופש קצר לא יספיק לרומנטית 5-6 לילות לפחות(כולל מינכן).
בשנה שעברה בת של חברה(23) עשתה טיול זוגי של 6 ימים בברלין והמשיכו אומנם להולנד,אבל חזרה עם חוויות נעימות מברלין דווקא.
תציצו ל 1001 טיפים.
אמה
-
מינכן או ברליןביקרתי במינכן ובברלין.
לסופ"ש מעדיף את מינכן. יותר יפה ורגועה.
בכלל, ברלין לא דיברה אלי, ענקית ומפוזרת, ללא מרכז מוגדר ובעלת ארכיטקטורה מבנית ותשתיתית די פרועה בעיני. לדעתי אני במיעוט כניראה.
כן, בהחלט מינכן!
אריק -
מינכן או ברליןלסופ"ש ממליץ על מינכן.
לתקופה ארוכה יותר - ברלין כמובן.
-
מינכן או ברליןממליצה בחום על ברלין, במיוחד לצעירים, ברלין עיר מדהימה ! תיהנו -
מינכן או ברליןהייתי פעמים רבות במינכן ובברלין.
אני פחות אהבתי את ברלין, לטעמי עיר המונית שמזכירה קצת את
ניויורק ולא את גרמניה.
בברלין יש הרבה מוזאונים אני הכי אהבתי את מוזיאון המדע והטכנולוגיה.
כמו כן יש שם את גן החיות במרכז ברלין.
אם אתם בעיניין של מועדוני סקס אז זה ברלין ולא מינכן
יש שם מועדון בשם insomnia פתוח בימי שישי ושבת מ 12 בלילה
דרס קוד מינימום שחור.
במינכן יש יותר תרבות גרמנית , מסעדות גרמניות עם אוכל
גרמני מסורתי ולא כמו בברלין שיש המון מסעדות חורכיות וכד'
יש את שוק המזון במקום היפה של מינכן שנקרא בגרמנית :
מריןפלאץ .
ועוד
מקווה שעזרתי -
מינכן או ברליןבס"ד
מינכן אחלה לסוף שבוע - לדתיים - אפשר ללון במלון בלאואר בוק - צמוד לביכנ"ס, ולמסעדה הכשרה (ניתן להזמין ארוחת ערב שבת, בבוקר קידוש של הקהילה המקומית)
ביום - טיול רומנטי לגלים האנגליים (20 דקות הליכה), וסתם סביב המריןפלאצ (הכיכר המרכזית), הופברא - האוס (בית הבירה), בית האופרה, וכו'
יש את המוזיאון הטכני - די מעאפן, אבל חביב (קצת מטוסים, סירות, צוללות) -
מוזיאון המדע והטכנולוגיה.אין לי מושג על מה אתה מדבר.
המוזיאון למדע וטכנולוגיה הוא מוזיאון מדהים עם מטוסים וסירות אמיתיים בתוכו.
עם דגם בגודל של חדר של תא בגוף האדם.עם הסברים על פרמקולוגיה. אזור שמדגים עם מודלים סוגי בניה שונים. חלק על ההיסטוריה של המשחקים הטכניים (ההיסטוריה של הלגו הטכנו וכו') עם דגמים של גשרים, הדגמה של ניפוח זכוכית . חלק שלם על החלל, חלליות ואסטרונאוטים ועוד המון דברים. המוזיאון ענק (חמש קומות אם אני זוכרת נכון) צריך לההסתובב בו אולי שבוע כדי לראות את הכל.
המוזיאון הזה זה האטרציה של מינכן. הינו עם הילדים ובקושי הצלחנו לגרור אותם מישם.
כל מי שהיה במוזיאון הזה ממליץ עליו מאוד. שוה יותר ממוזיאון המדע של לונדון. -
מינכן או ברליןמה לעשות, ששתיהן מתאימות לסופ"ש... אפשר לבלות יפה מאוד כמה ימים בכל אחת. כיוון שאינכם יכולים לצאת ל- 2 סופי"ש, תתחילו לפי הא-ב. כלומר ברלין. תעשו שעורי בית, תקראו על האטרקציות עפ"י נושאים שמעניינים אתכם, ובסוף סופה"ש תגלו שלא היה לכם מספיק זמן. אל תתנו לגודל של ברלין להפחיד אתכם. התחבורה הציבורית מגמדת את המרחקים - רכבות עיליות, תחתיות, אוטובוסים (וחשמליות במשרח ברלין, שריד ל- DDR). מומלץ לקנות כרטיס נסיעה יומי לאיזורים A-B. מומלץ לא לדלג על הפרבר WANSEE - בו נמצאות הוילה המפורסמת מימי הרייך ה- III וכן הוילה של מקס ליברמן, 2 בתים על ידה. -
מינכן או ברלין? המבורג!!!הרשו לי להציע משהו אחר בכלל -
סעו להמבורג!!!
ביום ראשון, החל משעה מוקדמת בבוקר, האטרקציה המרכזית היא שוק הדגים
וכל מה שקורה בנמל. חוץ מזה עיר מיוחדת, עם הרבה עניין ויופי. אפשר גם לצאת לטיולים קצרים בסביבה.
-
קצת כבודמוזיאון מעפן??
מאחל לנו שיהיה כאן מוזיאון ברמה כזו!