יש לי שאלה..
-
נכנסתי לים בקוסמוי.. יחפה.. ובטעות דרכתי על קיפוד ים.. נכנסו לי שני קוצים ברגל.. בבוהן.. על החוף יש מקום שעושים מסז.. הלכתי אליה.. שמה לימונים ודפקה עם בקבקוק על המקום.. ואמרה שאסור להוציא אותם.. שהם יצאו או ימסו לבד.. תוך 24 שעות.. בנתיים עברו 24 שעות.. ועדיין הם שם.. וכואב המקום.. שלפעמים מקרין הכאב על הכף הרגל.. מה עושים במצב כזה..?
-
פונים לבדיקה רפואית.
מקווה שעשית ביטוח.
-
ראשי > שאלות ותשובות > הטיפול בעקיצות של קיפוד ים
שאלה - הטיפול בעקיצות של קיפוד ים
השאלה:
בתי נדקרה מקיפוד ים ויש לה חלקי קוצים בכף הרגל, אשר מתפוררים במגע. כף הרגל כואבת וקצת נפוחה זה 3 ימים. רופא המשפחה רשם לה אנטיביוטיקה והמליץ להוציא הקוצים. במוקד הרפואי אמרו שאי אפשר, ואמרו פשוט לחכות ולהשרות הרגל במים חמים. מה הטיפול היעיל וכמה זמן הוא ייקח?
תשובה:
הטיפול המקובל בעקיצת קיפוד ים הוא הוצאת הקוצים הניתנים להוצאה על ידי פינצטה; שפיכת חומץ על האזור הפצוע, ולאחר החיטוי - עטיפת הרגל במגבת עם חומץ; וטיפול אנטיביוטי למניעת זיהומים משניים. הקוצים שלא ניתן להוציאם מתפוררים לבדם תוך שבועיים.
תרגישו טוב.
ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד -
דרך אגב , בכל בית מרקחת ניתן לקנות אנטיביוטיקה גם ללא מרשם מרופא.
-
לי נכנס קוץ שכזה במפרק הבוהן. לא שלפתי אותו בזמן והוא גרם לי לבעיות רבות (עד כדי אי-אפשרות לנעול נעל) במשך שנתיים לפחות.
לאחר שנתיים, הלכתי לבצע הליך כרורגי שנועד לשלוף את שאריות הקוץ. רק שנה לאחר מכן, המצב חזר לקדמותו.
בדרך כלל, אם הקוץ ננעץ ברקמה רכה, בדרך כלל הוא נפלט לאחר שבועיים עד חודש.
‘המומחים’ יועצים לא לשלוף אותו מכוון שבדרך כלל, הפצע שנוצר כתוצאה מכך, הוא גדול וגורם יותר אי נוחות מאשר להשאיר אותו במקומו ולאפשר לו להפלט בעצמו. באופן עקרוני, אין שום מניעה לשלוף אותו כמו ששולפים קוץ רגיל. הבעייה היחידה היא שהוא מתפורר בזמן התהליך.