תאילנד --לגלות את הקסם--
-
...לאחר כשמונה ימים שכבר היינו בתאילנד בעודנו יושבים בקוסומוי במקום הקבוע שלנו הצופה לים עם הנוף הזה:
הוא: תודי שזו היתה החלטה נכונה לשנות ולנסוע השנה לתאילנד…
אני : נראה לי שכן..אבל בוא נראה סופית בסוף הטיול…
הוא : יש לך משפט פתיחה לסיפור הטיול שלך…
אחרי כמה ימים בארץ יודעת שזו היתה החלטה נכונה, לראות חלק אחר של העולם ולגלות ולהתאהב בתאילנד
אז מה יש בה שתאילנד שכל כך הרבה נוסעים אליה ?
ואיך בכלל אפשר לנסוע למקום שהוא יותר חם מכאן???
חזרנו אחרי 19 ימים של טיול מהמם בתאילנד .בעלי היה זה שדחף לתאילנד, היה שם לפני יותר מ20 שנה.
אנחנו משפחה עם ילדים בגילאי 15,12 אחרי 4 טיולים באירופה, הולנד,אוסטריה ,איטליה,והיער השחור (3 אחרונים פרסמתי בפורום)
הילדים גם התלהבו ומכיוון שזו גם שנת בת מצווה החלטנו ללכת על תאילנד.
לטיול הצטרפו משפחה נוספת ,חברה של הבת שגם עשינו יחד בת מצווה.
לסגור את הטיול היה קצת מורכב ,מה עוד שלפני הסגירה של הטיסות החברים מהעבודה של בעלי הבהילו אותו שלא לנסוע בקיץ בגלל המונסונים ושאולי ניסע בפסח. דבר שגרם לעיכוב בהחלטה שלנו ורק במרץ התחלנו לסגור את הטיול
לאוגוסט ….
כרטיסים קנינו באלעל וטיסות פנים דרך פלייאיסט שהיה להם מבצע טוב וקיבלנו יחס מעולה
כאן רוצה להודות לחברי הפורום שעזרו לי לגבש את התכנית: לשרון המטיילת שהטיול שלה משנה שעברה עזר לי להחליט לנסוע ועזרתה בגיבוש הטיול לצפון עזרו לי מאוד,ליונה וקשת על העזרה בגיבוש המסלול בצפון וכן לסיפורי טיול של אלעד, סאנצו והבלוג של דוד.
תכף מתחילים….

-
קצת אווירה:

-
חלוקת הטיול : עשינו את הטיול ה”סטנדרטי “: צפון ,איים -במקרה שלנו קוסומוי (בגלל העונה )ובנגקוק .לגבי החלוקה ,הרבה התלבטויות ,לבסוף הוחלט על 5 לילות צאנג מאי, 9 לילות איים ו3 לילות בנגקוק .
.לא הייתי בטוחה לגמרי לגבי חלוקה. בהתחלה חשבנו שנפצל לקוסומוי , קופנגן ולכן הלכנו על 9 לילות באיים. אחכ התברר שנפלנו על פול מון או קצת אחרי והמלונות שרצינו בקופנגן היו מלאים ונשארנו רק בקוסומוי (עם פיצול,אספר בהמשך).לגבי תובנות של חלוקת הימים אתייחס בסוף כסיכום.
את הטיול בצפון התחלתי לבנות מסיפורי טיול כאמור של החברים בפורום.
בעיקרון יש 2 אופציות עיקריות טיול לאזור צאנג ראי או טיול לאזור פאי. אנחנו בחרנו את אזור צאנג ראי גם בגלל שרציתי לראות את המקדש הלבן ,אך גם בגלל שחששתי מהנסיעות המפותלות לפאי שבתי לא תאהב בכלל,רגישה מאוד .
גיבשתי לי כמה מקומות שאהבתי מהסיפורים והתחלתי להתכתב עם כמה חברות טיולים כדי לבנות טיול פרטי .כאמור היינו 8 כך שבדיוק התאמנו לואן אחד גדול.
לקראת סוף גיבוש המסלול נשארתי בקשר עם ללה מקוסמוס ועם פוקי שאיתה נסעו כמה חברים מהעבודה של בעלי .
לאחר התלבטויות בחרנו בפוקי .ידענו שהיא לא תדריך אותנו וזה המקום להמליץ עליה ועל המדריכה שלנו לילי
.לפוקי היתה סבלנות לענות לי על כל השאלות במייל גם לאחר שסגרנו מסלול ,היא גם סגרה לנו את המלונות בצפון כך שזה היה אוד נוח
מלונות אחרים סגרנו עם למטייל תאילנד.
-
חמישי בערב -טיסת לילה של אלעל , סליחה ואמוס החכירה הספרדית , שאגב היינו מאוד מרוצים,ואנחנו נוחתים בבנגקוק בצהרים !! 3 שעות עד לטיסה לצאנג מאי ואנחנו מספיקים לאכול ,אך לא לקנות סים. אגב בשדה בארץ ביקשנו שיעבירו לנו את המזוודות ישירות לצאנג מאי וזה היה המזל שלנו כי בשדה בבנגקוק היו תורים ארוכים בדרכונים ובגלל המדבקה הפנו אותנו לתור אחר קצר הרבה יותר.
שעה ומשהו בטיסת בנגקוק-איירוויז ואנחנו בצאנג מאי.
הספקנו לקנות סים עד שהגיעו המזוודות ולילי המדריכה כבר מחכה לנו !
שני וואנים גדולים לוקחים אותנו עם שלל המזוודות למלון IMPERIAL MAE PING
בחרנו אותו כי הוא קרוב לשוק לילה וכי נתנו לנו חדרים עם דלת מקשרת .מלון טיפה מיושן ,אך המיקום שלו מנצח 5 דקות משוק הלילה המפורסם של צאנג מאי. אנחנו מתארגנים במהירות בחדרים ויוצאים לשוק הלילה !!
דוכנים על דוכנים ,ועוד דוכנים ,אנחנו נשאבים לאווירה הזאת ומשוטטים לנו עד שמתעייפים.
מחר קימה מוקדמת מתחילים 4 ימים עמוסים של טיול בצפון
ב630 מוכנים ליציאה ,הולכים לראות את הנזירים !
זאת הפתעה שהכינה לי פוקי שלא היתה כלולה במסלול ,אך היא ידעה שאני רוצה מתישהוא לראות את הנזירים וכך יצא שכולם התעוררו לראות -ומאוד נהנו.
לילה טוב
אני עדין עם ג’ט לג מתאילנד….יש דבר כזה...
-
גם אנחנו חזרנו לפני כשבועיים מתאילנד, במוקדים דומים. גם לנו פוקי הנפלאה ארגנה את הטיול הפרטי.
עוקבת אחרייך. מקווה לכתוב מתישהו את סיפורנו.
אורנה
-
ברוכים השבים דפנה, איזה כיף לכם! נשמע שהיה מעולה. והתמונות מדהימות.

אנחנו מתכננים טיול לתאילנד, אז אשמח אם תפרטי קצת על עלויות. תודה

-
ברוכים השבים!!
עוקבת בעניין היות וגם אנחנו שוקלים לשנה הבאה.
האם לא שקלתם להתחיל את הטיול בצאנג ריי?
אשמח להמשך
איריס
-
איריס
הלילה יהיה ‘הלילה בלבן’ מס’ 2?
-
אוי תאילנד. געגועיי העזים.
טיול קסום ומופלא ושונה כל-כך מכל טיולי אירופה הקודמים שלנו – אם לא היה עולה גם כפול מהם כנראה שהיינו חוזרים לשם במהרה לסיבוב שני.
יש קווי דימיון רבים, לפחות ממה שכתבת עד עתה, בטיולים שלנו – מבחינת ההרכב (גילאי הילדים, בערך...), אורך הטיול והמבנה שלו.
מכינה לי שייק אננס-פטאיה-קוקוס (וירטואלי. אני לא מסוגלת להתחרות באלה של שוק הלילה, או כמו שהמדריכה הנהדרת שלנו טו קראה לו – צ’וק לילה) – ומצפה להמשך!

-
רק מחר.…
לא נגמר הטיול הזה. נהנים ממנוחה בסאן סיטי
תודה

-
הי דפנה,
שמחה ממש לשמוע שנהניתם, תכלס אי אפשר שלא להנות בתאילנד.
התמונות הדי דומות לשלנו העלו געגועים, מחכה לקטע של קוסמוי שלא מיציתי אותו, וכמו יסמין אם לא היה עולה ככ הרבה גם אני כבר הייתי חוזרת...
-
דפנה,
התחברתי מיד מהפתיחה ... באמת הכי קסם שיש !
גרמת לי להתגעגע לקוסמוי רק מהתיאור הזה של המקום הצופה אל הנוף של הים..
וכן, יש כזה דבר ג'ט לג מתאילנד -
מדובר בתופעה ידועה שנקראת "דיכאון חזרה " והיא תוקפת בחריפות בנחיתה מבנגקוק…
או בעצם עוד לפני... כשאת מגלה שאי אפשר לארוז איתך במזוודה את המסאז'יסטית....
מחכה להמשך עם שייק אננס- קוקוס ביד,
כיף שתאילנד בפורום,
ושמישהו ישרוק לאיילת...
עדי
-
אה עדי, אז זה זה?
אז יש לי ג’ט לג כזה מכל יעד שחזרתי ממנו
כמובן שהקטע של המסג’יסטית השפיע יותר חזק.
-
דפנה חיכיתי לך
כמה שיותר יותר טוב
-
הי לכולם
איזה כייף שיש תגובות !
אורנה: מחכה לשמוע את הסיפור שלך גם ושמחה שאת גם היית מרוצה מפוקי. היא הדריכה אתכם?
יונה: כייף לך שאת לפני ,תאילנד מגוונת ונהדרת !
איריס : שמחה שעוקבת ...תסעי ! וכן התלבטנו אם לנסוע לצאנג ראי .דוקא שרון שכנעה אותי מסיפורי המזוודה שלא ממשיכה ישירות שלא לנסוע לצאנג ראי.זה חוסך נסיעה של 3 שעות .זה לא נורא לעשות אותה,הנופים יפים והדרך מהירה.תשקלי אולי לפי המסלול שלך אם יש הרבה דברים באזור הצפוני.
יונה וקשת :שמחה שאת איתי גם להזכר וגם לראות כמה עזרת לי בתכנון
כנ”ל שרון המטיילת,יש הרבה חפיפה אך כל אחד מוצא לו את התאילנד שלו. ושוב תודה !
וכן השייקים..לזה כבר מתגעגעת…
עדי: הג’ט לק עדין לא חלף כבר עוד מעט שבוע …ואין זכר למסאגיסטית...
איילת :ברוכה הבאה!
ממשיכה….
-
בוקר אנחנו ביום הראשון לטיול בצפון שאליו חיכיתי הכי הרבה
630 אחרי ארוחת בוקר ולילי מתייצבת לקחת אותנו למנחת הנזירים.
הנזירים לא עובדים ולכן תלויים בציבור שייתן לו אוכל. הם מגיעים מהמנזרים והמקדשים שלהם בבוקר ומקבלים את המנחה שמספיקה להם לכל היום. מעורר מחשבה. לילי קנתה לנו את המנחות ואנחנו התייצבנו בשורה כדי לתת לנזירים אותה. אפשר לראות הרבה נערים צעירים,בעיקרון כל אחד אמור להיות נזיר כ 3 חודשים ,אך משפחות עניות שולחות כבר בגיל מוקדם את הילדים כדי שיתחנכו שם ,יש מסלול של לימודים ואוניברסיטה לנזירים האלו.
כבר נכנסנו לאווירה ,לילי יודעת הרבה והאנגלית שלה מצויינת, אנחנו בדרך למקדש דוי סוטפ , המקדש החשוב של צאנג מאי,מטפסים עם הרכב על ההר, הגענו מוקדם כמעט ריק. יש לעלות כ200 מדרגות אולי יותר, בבוקר זה ממש לא נורא. במדרגות מחכות לנו בנות מאחד השבטים הן באות בסופש להצטלם עם התיירים וכמובן לגבות כסף עבור התמונה מגיעים למעלה אל נקודת תצפית יפה על כל האזור ואז נכנסים למקדש .מורידים נעלים,לובשים שרוולים ארוכים (הבנות) ואז מתגלה המקדש
שילוב של אדום וזהב ,אלמנט אופייני לכל המקדשים (בצפון לפחות),קישוטים ומבנים נהדרים.
אנחנו מסיירים ,הבנות מדליקות קטורת, ואנחנו נכנסים לחדר של נזיר חשוב שנותן לנו ברכה : קושר חוט לבן על היד (צמיד) ומטפטף עלינו מים.
מקדש מקסים -אתר חובה !
בהמשך אנחנו נוסעים לאומגות ! מראש לא ידענו כמה מאיתנו יעשו ופוקי זרמה איתנו .לבסוף עשו כל הילדים ובעלי . אני והזוג השני חיכינו בקפיטריה והלכנו לראות מפל מים ליד ( לפספס מפל??)
את האומגות עשינו בEAGLE TRACK,מסלול של שעה, זה מה שבחרנו, לשמחתי כולם שבו בשלום, אגב גם המפל נחמד.
לאחר מכן המשכנו לארוחת צהרים בחממה של הסחלבים והפרפרים ,כך שהרווחנו על הדרך גם את הסחלבים וגם את הארוחה הכי טובה בצפון.
משם ממשיכים לכפר האומנים,האמת זה היה רעיון של פוקי ואני זרמתי ,חשבתי שזה בטח תיירותי אבל אולי הבנות יאהבו,,זה אכן מאוד תיירותי .היינו במתחם שבו מייצרים משי וכמובן יש חנות ומתחם שמכינים מטריות,מניפות וציורים אחרים .היה מאוד חם כבר בשעה הזאת .הילדים הכי נהנו שציירו להם על הכיסוי של הטלפון- מזכרת .לילי הציעה שנקצר את הביקור ונספיק לבקר במוזיאון התלת מימד, אנחנו ממשיכים למוזיאון -אוירה אחרת מכל היום-מיזוג (!!) מצטלמים מתמונה לתמונה -התוצאה מקסימה -.בקיצור אפשרי ולא חובה. למי שאוהב להצטלם.
מגיעים למלון גמורים,יש לנו פגישה עם פוקי ,שבאה לבקר אותנו .הילדים נרדמים בחדר ואנחנו יוצאים לקנות להם טייק איי להביא למלון. דייט זוגי בצאנג מאי, גם יורד לנו פתאם גשם. הצלחנו לחזור עם הפיצה יבשים. בהמשך עוד צריך לארוז תיק ,למחרת נוסעים ללילה אחד לצאנג ראי.
איזה יום ארוך…..
-

-
היום השני :
יוצאים רק ב730,לפחות אין השכמה ככ מוקדם ונוסעים ל-פילים !!!
בחרתי את חוות השיקום שהמליצו יונה וקשת, דוד ושרון המטיילת והתעקשתי לקבל אותה. מאילוצי זמן רק חצי יום (כמובן התלבטויות על זה גם...)
BAAN CHANG PARADISE
פוקי הכניסה זאת ליום הטיול ואנחנו כבר ב800 שם מחכים לאנשי הצוות .
קיבלנו את המדים המפורסמים,הצטלמנו איתם .מיקום החווה מהמם ,נוף של יערות טרופיים ,הכל ירוק ויפה ,אנחנו מכירים את הפילים,מקבלים סלסלת בננות ולומדים את הפקודות כדי שנאכיל אותם. לאחר שלומדים לעשות זאת נכון ,למשל אסור להרים בננה שנפלה כחי הפיל נעלב...מטפסים על הפילים וורוכבים איתם (ללא אוכף כמובן) איתם לכיוון הבריכות. לאחר מכן בבריכות רוחצים אותם .
כך עבר לו בוקר קסום במיוחד התחברנו לפילים ,לחווה ולאנשים שעובדים שם. בסיום הרחצה כשהתחלנו לחזור התחיל לטפטף,,ואז התחיל גשם חזק שלא הפסיק שעתיים. מזל שלנו שסיימנו (וההתלבטויות הסתיימו אם חצי יום או לא..)הלכנו להתקלח במקלחות הבסיסיות מים קרים ,מחיצות פח .אחת המקלחות השוות !!
הצוות מכבד אותנו בפירות טרופיים שווים ואנחנו ממשיכים אל היעד הבא. בגלל הגשם שינינו תכניות והמשכנו לשבט ארוכות הצוואר במקום שייט על רפסודות במבוק שנעשה בהמשך היום.
הגענו למקום של השבט בגשם שוטף,וזו היתה האטרקציה היחידה כמעט שהתאכזבנו כי היתה מאוד תיירותית ולא נשאר שום אותנטיות בביקור,למרות שניסיתי לברר מקודם עם פוקי באיזה מידה השבט הזה תיירותי ..כנראה שיש שבטים קצת יותר נידחים שהם יותר אותנטים.
משם ממשיכים לשייט על סירות במבוק. שטים בנהר בין היערות שייט פסטורלי של כשעה. ושם גם אוכלים צהרים. שם הנהר MAE TAENG . באותו אזור יש גם רכיבות על פילים על אוכף כך שראינו את ההבדל בין מה שעשינו לבין מה שאנשים אחרים עושים.
הפילים והשייט בינתיים האטרקציות המנצחות !
נפרדים מהמקום ומתחילים בנסיעה לכיוון צאנג ראי כ 3 שעות -בדרך עוצרים בגייזר -בעצם תחנת חנויות להתרעננות .מגיעים לצאנג ראי לקראת השעה 1900 ומבקשים לעצור לקנות דוחה יתושים. היא נותנת לנו זמן חופשי של כשעה בקניון מקומי. מגיעים מאוחר למלון לאחר שכבר אכלנו. את שוק הלילה של צאנג ראי פספסנו…
יום מקסים ואי אפשר לשכוח את הפילים….
-

-