תאילנד --לגלות את הקסם--
-
-
YYY
היום הראשון שלכם בטיול הרג אותי. מתתי מעייפות רק מלקרוא מה הספקתם.
.לי מסלול כזה לוקח שבוע. אין ספק שלפוקי יגיע טיפ גדול בסוף המסלול.
קראתי את היום השני וזה היה קלי קלות
.ממתינים להמשך

-
דפנה,
ברוכים השבים.
גם אני הצטרפתי ונהנה מאוד לקרוא את הסיפור המתהווה אשר השמחה קורנת ממנו.
שמוליק
-
ממשיכה
יוסי הי כייף שמצטרף :אכן היום הראשון היה ארוך אך נראה לי שבטיול מאורגן קצת יותר קל , בכל זאת לא צריך לנהוג או לנווט וגם לא תמיד יודעים מה מצפה לך,
אל תדאג נחנו בקוסומוי…
שמוליק : כייף שהצטרפת ,עוד לא הגעתי לקרוא את כל חוויותיך בהולנד…יש למה לחכות
איפה היינו...
את הלילה בצאנג מאי בילינו במלון שהמליצה פוקי
NAK NAKARA RESORT.קטן וחמוד.האמת הגענו בערב ובבוקר כבר יצאנו..
אנחנו בסביבות צאנג ראי,נוסעים לכיוון צפון מזרח ל
DOI TUNG ROYAL GARDEN ארמון מלכת אם המלך. הארמון ממוקם בראש הר גבוה באזור של יערות כאשר יש שם גנים מרהיבים ומאוד מטופחים ואת ארמון המלכת אם שהוא בית יחסית מודרני בסגנון שוויצרי ,לא משהו שאתה מצפה בצפון תאילנד,אך זה מה שהיא בחרה…
איך שסיימנו בארמון ועלינו לרכב התחיל לרדת גשם..שוב מזל...נקווה שימשיך. בהמשך היום אנחנו אמורים לעשות את המקדש הלבן,מפל KHUN KORN שחיכיתי לו ולחזור לצאנג מאי. לילי הציעה שנוותר על המפל כי זה הליכה בעלייה ,ולבסוף עם פוקי החלטנו להמיר את המפל בקטיף אננסים. אני קצת הייתי מאוכזבת מהמפל שהפסדתי ,אך אח”כ הבנתי שלא היינו מספיקים ושמאוד חם אחהצ...
-
ממשיכים לקטיף האננסים, נוסעים לחווה השייכת למשפחת בעלה של פוקי ,שם מחכים לנו שנעזור בקטיף...האננסים באזור הזה הם מאוד קטנים ומאודדד טעימים!!, מוכרים אותם בגרושים לאורך צידי הדרכים…
כל ילד מקבל קאטר וכפפות יש לנו דליים למלות את האננס ואנחנו קוטפים ,די קוצנ יים השיחים. בסוף הקטיף המארחת שלנו חותכת לנו במיומנות את האננסים ואנחנו אוכלים ..ואוכלים.
לאחר ארוחת צהרים אנחנו ממשיכים לפנינת היום המקדש הלבן.
זהו מקדש שכולו צבוע בלבן ,שלא כמו כל המקדשים האחרים.בנה ועיצב אותו אומן/צייר שאפילו יצא לנו לראות אותו, מאחר וירד שוב גשם איך שהגענו חיכינו על הספסלים ליד הגלריה שלו שממוקמת ממול למקדש. שכהתפנה מקום ,סימנה לנו לילי לבוא מהר לשבת ולהצטלם,הילדים התיישבו ואז הבנו שלידם יושב האומן ומחלק חתימות עם תמונות של המקדש. כך ישבנו ממש ליד סלב מקומי…
המקדש באמת מיוחד ומאוד מתוייר .שווה להגיע ! משם נוסעים ישירות לצאנג מאי, שם ועוד רוצים להספיק לשוק לילה ...
זה לא שנראה את אותם הדברים בהמשך הטיול ,אך שם יש ריכוז גדול וזול יותר של אותם הדברים.
-

-
וגם להספיק לעשות כביסה !! ,עוד חוויה שחייבים לעבור בתאילנד. מצאנו מכבסה ממש מול המלון .הבטיח שתוך יום הכל יהיה מוכן…
בדרכנו לשוק לילה התחיל שוב לרדת גשם, לעומת היומיים האחרונים שהפסיק די מהר ,הפעם הגשם לא הפסיק לבסוף מצאנו שוק מקורה ענק בו בילינו עד שהגשם חלף. עוד נקודה :זה שיורד גשם לא אומר שקר , הרבה פעמים לאחר הגשם נהיה עוד יותר חם ולח. כך קרה לנו במקדש הלבן חום אימים לאחר הגשם.
כך הסתיים לו היום השלישי ומחר יום שאני מחכה לו מאוד-שמורת הטבע דוי אינתנון-יום שלם בטבע !

-
ממשיכה עוד הערה על צאנג מאי.הפתיע אותי שצאנג מאי היא עיר גדולה .לפעמים מרחקי נסיעה לוקחים זמן בין קצה לקצה .דמיינתי עיירה קטנה..בכל אופן המרכז חמוד עם כל השוק מסביבו. יש הרגשה שכולם לפני או אחרי טרק \טיול ,גם הרבה צעירים,אוירה בין לאומית טובה.
יום 4 לטיול בצפון אנחנו נוסעים לשמורה DOI INTANON בגובה של 2565 מטר כחצי שעה מצאנג מאי. בתחילת השמורה אנחנו עוצרים במפלי WACHIRATHAN המרשימים. מצטלמים וממשיכים לטפס עם הוואן עד הפסגה ,סוף סוף מזג אויר נעים, צריך משהו ארוך אך לא סווטשרים וכו. מצטלמים בפסגה וממשיכים לשביל הליכה של כ שעה בתוך יער גשם ,קרוי ע”ש מיכאל שהיה צפר וגילה את השביל. אחד המקומות הקסומים שהיינו בהם. צמחייה עבותה ועצים וצמחים קצת שונים מהמוכר לנו.
לאחר מכן המשכנו לפגודה של המלך והמלכה שנמצאים בגן נחמד. כל ההר בערפל.מה שנותן הרגשה מסתורית .את הנוף משם לא ככ ראינו...לאחר מכן המשכנו לשוק של שבט הקארן שמתגוררים באזור ומוכרים את תוצרתם.
אי אפשר שלא לקנות משהו.השבטים האלה מגיעים מאזור לאוס, בורמה ,הם שבטים נודדים והממשלה בתאילנד מנסה ליישב אותם.אנחנו עוד נפגוש אותם בהמשך היום.
לאחר ארוחת צהרים שם נוסעים לטרק שלנו בגו’נגל. !!!! הליכה של כ 3 שעות .
מלווה אותנו מדריך משבט הקארן ,הוא ידריך אותנו בטיול הזה.מקבלים מקלות מעץ במבוק
איזה התרגשות !!
במהלך הטיול עצרנו להסברים שנתן לנו המדריך על כל מיני צמחים מיוחדים שהם משתמשים בהם,תרגמה לנו לילי לאנגלית.הליכה נחמדה ופסטורלית בשביל ,מגיעים לעוד מפל מאוד גדול וממשיכים, השמיים מתקדרים ומתחיל לרדת גשם.. תפנית מפתיעה...מוציאים את מעילי הגשם שלנו שהביאה לנו פוקי וממשיכים.
ואני חושבת לעצמי איך סחבתי את כולם לטרק הזה כאן בגשם.. אנחנו תקועים כאן באמצע המסלול….
המדריך שלנו היה אופטימי והמשיך כרגיל,עוברים בגשר עשוי מבמבוקים את הנהר ונזהרים שלא להחליק. למזלנו הגשם נפסק בשלב מסויים.
אנחנו נשרוד את המסע כנראה….
בסוף היער שאגב די דומה ליערות באירופה למעט עצי הבמבוק ..(בשונה מיער הגשם שהיינו קודם ) הגענו למרחבים פתוחים של שדות האורז שמגדלים שבט הקארן והמראה נפלא. !!!את השדות גם ראינו מהדרך לצאנג ראי,אך כאן ראינו אותם בטרסות וזה מקסים.מקבלים הסברים על גידול האורז וממשיכים לכפר שלהם ,שם יקבלו אותנו לקפה. הם גם מגדלים קפה ותה כחלק מהנסיון שלא יגדלו אופיום.
עייפים אך מרוצים מגיעים לבתי השבט ,רואים איך הם גרים,גגות הבתים מכוסים בעלי במבוק אך נראה שכבר יש להם חשמל …
זהו מסתיים לו אחד הימים המקסימים שלנו בטיול
אנחנו חוזרים לצאנג מאי לא לפני שעוברים לראות מקדש עתיק בדרך (בקשה שלי עשוי מעץ) בן כ 900 שנה.
ערב אחרון בצאנג מאי מבלים במסעדת הבית שלנו DUKES
מחר נוסעים לקוסומוי ….
-
דפנה אני קוראת ומאוד נהנית לחזור לתאילנד שלנו (פתאום זה מכה בי, כמה אני מתגעגעת ורוצה לחזור..). כל מקום שלכם בו היינו גם אנו כמו דוי סוטפ, גני אם המלך, המקדש הלבן וכמובן הפילים מעלה זכרונות, וכל מקום שבו לא היינו כמו דוי אינתנון נותן סיבה טובה לחזור שוב.
שתי נקודות חשובות שהעלית, שאני מהדהדת ומרחיבה למען הדורות הבאים:
- נסיעות בצפון: לכל בוגרי טיולי אירופה המורגלים, כמונו, בנהיגה עצמית, ראוי לציין והלדגיש שהמבנה המקובל בצפון תאילנד של טיול עם מדריכה+נהג זו חוויה אחרת לגמרי, קלה ומפנקת בצורה שהפתיעה אותנו. מי שמכיר קצת אותי ואת סיפוריי יודע ששונאת נהיגת-הרים אנוכי, ובטיולי אירופה עושה כל מאמץ לתכנן אותם כך שיכללו מינימום זמן אספלט, במיוחד במעברי הרים מפותלים. לכן הנושא הזה הדאיג אותי בתאילנד, וחששתי שעשיתי טעות שלא לקחתי טיסה לצ’יאנג ראי במקום לצ’יאנג מאי, כדי שהטיול שלנו ביניהן יהיה קווי ולא מעגלי ויחסוך לנו זמן-אספלט. בפועל לא היתה כל סיבה לדאגה. הוואן שלנו היה חדיש ונוח, והצוות דאג לנקות ולזווד אותו בבקבוקי מים קרים בצידנית כמה פעמים ביום, בין כל תחנה לתחנה כמעט! ברמה מביכה של היינו משאירים בקבוק מים חצי-מלא באוטו כשיורדים באתר כלשהו, וכשחוזרים לאוטו מגלים שכל הבקבוקים הפתוחים נעלמו ובמקומם הצידנית שוב התמלאה בבקבוקים חדשים וצוננים. והכי חשוב: כשלא נוהגים ולא מנווטים הייאוש נעשה יותר נוח… והנסיעות הפכו לתענוג של ממש: נופים קסומים, מוסיקה באוזניות (רוב בני המשפחה ישנו בקטעי הנסיעה הארוכים יותר), עצירות מזדמנות שבהן המדריכה קנתה עבורנו מרוכלי הדרכים פירות אקזוטיים קלופים וחתוכים והסברים מעניינים שלה – מה עוד צריך הבנאדם? ולמען הסר ספק – ממה שהבנתי, התאור שלי מייצג סטנדרט די קבוע שם, כלומר זה לא שאנחנו קיבלנו שירות VIP יוצא דופן.
- כביסה: מעולם לא חשבתי עליה במונחים של אושר קיומי, אבל בתאילנד הגעתי אפילו לזה. הכל התחיל אחרי יום הפילים שלנו. אתם לא רוצים לדעת איך נראו הבגדים שלנו בסוף אותו יום. לנסות להתמודד עם הזוועה הזאת גם בבית היה מעורר מחשבות על לזרוק את הכל לפח ולקנות בגדים חדשים, אבל בטיול אין מכונת כביסה, תודה לאל, אז סרנו למכבסה הקרובה ביותר לגסטהאוס שלנו, שהיתה במרחק שני מטר בדיוק, ובתאילנד יש מכבסות כאלה בכל מקום. בעלות של כ-30 ש”ח קיבלנו למחרת ערימה נקיה כפי שהבגדים מעולם לא היו מיום ייצורם במפעל, מקופלים כמו חיילים ומדיפים ניחוחות רעננים נפלאים שדבקו בהם במשך ימים (איך הם עושים את זה?). מזל שעד סוף הטיול הבנתי את גודל התענוג ופשוט דאגתי להעביר את כ-ל הבגדים שלנו למכבסה מבעוד מועד, כך שחזרנו ארצה עם מזוודות מלאות בגדים נקיים ומקופלים כמו חדשים – ישר לארון. אל תפספסו, זאת האטרקציה הכי גדולה (כמעט) בתאילנד...
-
יסמין , את ככ צודקת ,
כל מה שכתבת זה חלק מהפינוקים שהופכים את תאילנד לטיול מסוג לגמרי אחר ממה שאנחנו מורגלים לו במקומות אחרים.
זה משהו באווירה שקשה להסביר למישהו שעוד לא היה שם.
ובדיוק באותה מידה קשה לי להסביר לאנשים שמתלבטים לאן ומה יהיה המסלול שזה לא ככ חשוב לאן הם יבחרו להגיע בתאילנד - כי זה יהיה טוב בכל מקום שיבחרו.
דפנה - לא הגעתי לצאנג ראי ולא הייתי במקדש הלבן והוא יפיפיה !
ככ שונה משאר המקדשים , בזכות צבעו הלבן. בהחלט ייחודי.
ממשיכה לעקוב בהנאה
עדי
-
הי יונה וקשת ,מסכימה איתך הטיול בצפון בעיקר ,אבל גם טיולים אחרים שלקחנו,רמת השירות היא מאוד גבוהה ותמיד יש מים קרים,פירות ,בטיול בצפון זה באמת היה בולט .ומסכימה עם עדי שיש שם סוג של פינוק בטיול לא מוסבר…
בינתיים אוסיף כמה תמונות מהיום היפה ביותר לטעמי בצפון
בסופו הבנתי שהטיול נגמר ואנחנו נפרדים מהואן שלנו,מלילי המדריכה המדהימה שלנו ומהנהגת המקסימה שלנו אה

-

-

-

-

-
קוסומוי
בוקר ,אנחנו כבר מאורגנים לצאת לילי מלווה אותנו לשדה התעופה,תמונה קבוצתית אחרונה שהיא מצלמת אותנו ואנחנו נפרדים ,לא לפני שהיא מראה לנו איפה הלאונז של אייר בנגקוק בו נבלה שעה עד היציאה לטיסה,קפה טוב,שתייה, WIFI עוגיות וחטיפים לילדים. לילי הקפידה לצלם אותנו גם בתמונות קבוצתיות, משפחתיות, סופסוף יש לנו תמונות משפחתיות בטיול,ננסה גם בהמשך להצטלם.
הטיסה לקוסומוי כשעה ואנחנו נוחתים,שדה תעופה קטן ללא מיזוג..מקבלים את המזוודות ולוקחים ואן למלון.
בקשר למלונות סיפרתי בהתחלה שארגון הטיול היה מסובך? גם ההתלבטויות ,מתי לנסוע והתמהמהות בזמנים,אך גם עצם תכנון הטיול שכולל טיסות פנימיות כ4-5 מלונות ,ותכנון הטיול בצפון.
החלק של קוסומוי אצלי היה הקשה יותר בעיקר התלבטויות איפה להזמין מלון והאם לחלק.. חלק מהמלונות שכבר רצינו לא היו פנויים ל2 משפחות -4 חדרים.אמנם אוגוסט לא נחשב העונה בתאילנד אך מאוד מתוייר.בסופו של דבר הזמנו 2 מלונות במקומות שונים
1. NORA BEACH
6 לילות.כ15 דקות נסיעה מהצוואנג
2. BANDARA RESORT AND SPA
בחוף בופוט ליד כפר הדייגים3 לילות .
הנורה ביץ הפתיע אותנו לטובה ,שקט חוף ים יפה בריכה שצמודה לחוף ושקט מההמולה של הצוואנג, הרחוב הראשי והרועש בקוסומוי שבו החנויות והמסעדות .
ביומיים הראשונים בעיקר נחנו והתרגלנו לשגרה שכללה ארוחת בוקר,תפיסת מקום -כסאות על החוף ,הילדים בינתיים בבריכה ,בהמשך מתחילים להגיע מוכרי האננס על הסירה ואח”כ מוכרי השמלות והתכשיטים ואח”כ HAPPY HOUR במלון שעת השייקים ,התירס והשיפודים ,זוהי ארוחת הצהרים שחלנו,לאחר מכן מנוחה ואחכ נסיעה לצוואנג ,הסתובבות וארוחת ערב..
-

-
לאחר כיום מנוחה החלטנו לברר על טיולים באזור -יש סיור באי שיש 2 אפשרויות : 1 טיול עם נהג לאורך החופים והאתרים העיקריים .2 טיול גיפים שכולל גם את האתרים העיקריים וגם עלייה לראש ההר ,שקשה לרכב רגיל לעשות .
בחרנו בטיול הגיפים וכאן גם יש שתי אפשרויות :1 עם אטרקציות של חיות ,פילים קופים והשנייה ללא. ילדי המשפחה השנייה רצו עם החיות ולבסוף החלטנו עם.
זה המקום לספר שקוסומוי הוא אי מתוייר ביותר עם כמויות גדולות מאוד של תיירים ועם תיירות מאוד מפותחת .גם הטיול הזה וגם טיול לאיים שעשינו מאורגנים למופת ,יש הרבה חברות שמוציאות את הטיולים האלה וגם באותה החברה הם מסונכרנים ביניהם כך שלא יהיה עומס על אתר מסויים .
כל קבוצה מתחילה ממקום אחר. הטיול שלנו כלל עוד כמה ג’יפים,שנסעו בשיירה :נסיעה לחוף עם עם סלעי הסבא והסבתא,נסיעה למעלה ההר ובו רכיבה על הפילים כולל המופע שבעיני היה נורא ,גם הילדים שלי לא נהנו .למזלנו זה לא היה ארוך. וראינו את ההבדל בין החוות שיקום לבין רכיבה רגילה על פילים .
לאחר מכן נסיעה במעלה הגונגל לנקודת תצפית מרהיבה על האי,ארוחת צהריים ,הגן הנעלם ,ולאחר מכן שיא האטרקציה מלחמת מים בין המכוניות .ציידו אותנו באקדחי מים אותם מילאנו עם הקרח שנמס בצידניות של המים, והתחלנו ל”רסס”את כל הג’יפים שעברו לידנו. באזור ההרים הם פותחים את הגגון עליו ישבו הילדים. מה שסייע במאמץ המלחמתי,כך נלחמנו נגד הסינים,היפנים,וכולנו רטובים וצוחקיםגם הילדים וגם המבוגרים ,דבר שסייע להפיג את החום הכבד. לאחר ירידה מההר נסענו לכיוון הביג בודהה ,פסל בודהה ענק שנמצא בצד הצפוני של ההר. ואז ביקשנו מהנהג שלנו שיוריד אותנו בכפר הדייגים .היום יום ששי וזהו היום של השוק בכפר הדייגים.
האוירה בכפר שונה מאוד מאשר בצוואנג ,אך מוכרים שם את אותם הדברים. בכפר הדייגים יש גם שוק אוכל בנוסף .כך יכולנו להכיר את החוף הצפוני אליו נגיע עוד כמה ימים.
-

-
לאחר יום הטיול העמוס שעברנו היינו חייבים לנוח… כן שוב שגרת כסא הנוח ליד בשורה הראשונה או השנייה על הים ....לחכות לאננסים , אך גם הוספנו טיול בוקר לאורך החוף לפני שנהיה חם ושיט קיאקים לשעה ,הכנה ליום הטיול שיהיה לנו למחרת...החום הכבד מחייב אותך לנוח וגם טיול כזה צריך להזמין יום לפני .
הטיול הבא שלנו היה 42 האיים. אותו החלטנו לעשות בספיד בואט רחפת קטנה
לכ 40 איש שיותר מהירה מהסירה הרגילה. את הטיול הזמנו דרך למטייל תאילנד כך שלא הופתענו שכ60% מהסירה היו משפחות ישראליות, לפחות אמרתי שכל מה שנוגע לים ישראלים ערבים זה לזה. ...
היה לנו מדריך חמוד ונמרץ .מזל של ים רגוע ומזג אויר נהדר כך שהחששות על בחילות והקאות עברו להנאה מעצם הנסיעה .
לאחר כ40 דקות הגענו לשמורת טבע של האיים .מתוכם היינו ב 3 איים . גם בטיול הזה לא היינו לבד על האיים .יוצאות הרבה סירות לטיול הזה , אך הסדר הוא מופתי והארגון מעולה .האי הראשון שלנו היה האי עם הלגונה,טיפסנו במדרגות במעלה ההר עד שנגלה לנו הנוף המדהים הזה