חופשה בעקבה
-
היי חברים,
לראשונה בחיי עלתה אופציה לחופשה קצרה של 3 ימים בעקבה ויש לי כמה שאלות
- יש שדה תעופה עם טיסות ישיורת מנתב”ג או שצריך לעבור ברבת עמון או שעדיף כבר לטוס לאילת ולעבור יבשתית?
- שאלת הסיכון מה היחס מבחינת מתקני הנוםש והאוכלוסיה במקום לישראלים האם לא להזדהות כישראלי?
- האם יש אטרקציות מיוחדות שלא כדאי לפספס? פטרה?
- איך הצלילה שם?
-
בס”ד
שלום וברכה
לפני שאענה לך על שאלותיך אעיר שהתשובות הן לפי דעתי או נסיוני..
- לעניות דעתי עדיף להגיע לאילת ולעבור (אם אתה רחוק אז בטיסה ואם לא אז ברכב/ תחבורה ציבורית). המעבר מאילת הוא מאוד פשוט, מגיעים לגבול (כמה דקות נסיעה ברכב) ועוברים.. עקבה העיר מאוד קרובה לגבול, ואם סגרת מלון על קו החוף (טאלה ביי) אז זה עוד 15 ד’ נסיעה בערך..
- אני מניח שהמונח “מתקני הנופש” שכתבת מתייחס לבתי המלון.. אז ככה, באופן כללי עדיף לא להזדהות כישראלי אם יש אפשרו כזאת בלי שום קשר דווקא לעקבה, אבל, ברמה האישית אנשים (ואני בכללם) מספרים שכאשר הזדהנו כישראלים קבלנו יחס חם, גם בעקבה וגם בשאר ירדן.. בתי המלון בטאלא ביי מאוד טובים ואני באופן אישי אוהב את החוויה שם.
- אטקרקציות: בעקבה וסביבתה אין הרבה אטקרציות למעט צלילות/ שנורקלים וכד’, בגדול זה מקום ל”בטן גב”. פטרה ממוקמת כשעתיים נסיעה מעקבה ושווה את הביקור לפחות באופן חד פעמי אם לא היית שם עדיין, רק שים לב להגיע לפטרה מהיום השני שלך בירדן והלאה כי ביום ההגעה לירדן הכרטיס כניסה הוא 90 דינר ומהיום השני והלאה בירדן הוא 50 דינר ליום (או 55 ליומיים). ואדי רום ממוקם כשעה וחצי נסיעה מעקבה ושם ניתן לחוות טיול ג’יפים, אוירה ולינה בדואית ומסלולים.
- גילוי נאות: לא יצא לי עדיין באופן אישי לצלול בעקבה. מדיווחים שקבלתי ושקראתי נשמע שחווית הצלילה שם יותר טובה מזו שבאילת (מבחינת האלמוגים). יש כמה מועדוני צלילה על החוף (טאלא ביי) וניתן למצא עליהם ביקורת ברשת.
מקווה שעזר
בברכה
מאיר
-
תודה מאיר זה בהחלט עוזר, שאלה קטנה נוספת עד כמה שידוע לי אנחנו נדרשים להויאצ ויזה כדי להכנס לירדן האם את הויזה ניתן לקבל במקום במעבר הגבול או שעלי לדאוג לה מראש דרך השגרירות ברמת גן?
-
בס”ד
לא צריך להוציא ברמת גן בכלל.
בגדול, רק בשביל חופשה “בטן גב” בעקבה לא צריך להערך מראש אלא מוציאים ויזה בגבול.. רק תביאו אתכם את ההזמנות של המלון ותראו להם.
אם אתם מתכננים יותר מזה, אז צריך סוכן ירדני שיקבל אתכם בגבול וידאג להעביר אתכם (אתם תצטרכו להעביר לו את הפרטים שלכם מראש).
בברכה
מאיר
-
המטרה זה לנסוע לחופשה בעקבה מה שקרוי בטן גב ולצאת לסיור בפטרה שאארגן דרך המלון.