נהיגה ביוון
-
איך נוהגים המקומיים?
האם מסוכן על הכבישים ביוון יותר (או פחות) ממדינות אחרות באירופה?
ממה במיוחד צריך להיזהר?
יש איזורים יותר/פחות מועדים לפורענות?
מה רמת השילוט?
האם קל להסתדר ללא ג’י.פי.אס?
כל טיפ על נהיגה ביוון יתקבל בברכה.
-
עוקב אחרי הפוסט הזה
אלי
-
מלבד הכבישים המהירים הבודדים הכביש צרים וצרים יותר. רובם עם נתיב אחד לכל כיוון. יש כבישים עם אינספור עקלתונים מה שמחייב נהיגה איטית . נפח התחבורה תלוי בעונה. סוף מאי תחילת יוני לאורך ק"מ רבים בפיליון, בירידה מזגורה לחוף המזרחי פגשנו מכונית אחת..
לג'יפיאס שלנו היתה מפה ולא זיהה את המקומות שהכנסנו לו. בשדה התעופה שמעתי שמסבירים לאחד השוכרים שהנווט מקבל את השמות ביוונית.
מפות גוגל, מפס.מי היו לנו לעזר ולפעעמים גם וייז. מעניין מה נסיונם של אחרים.
לפעמים השילוט רק ביוונית.
-
נהגתי ביוון , באוטוסטרדות , בכבישים צדדיים , ובכפרים שרוחב הדרך כרוחב הרכב . לי הנהיגה הייתה קלה , אתה מקבל זכות קדימה , בכללי שמתי לב שהתנועה הייתה דלילה יחסית .
והרכב היה עם גיר ידני .
לניווט השתמשתי בגוגל מאפס .
-
סליחה על ההתפרצות לשרשור של שוקי
אני בודק בגי פי אס שברשותי -עכשיו הכנסת שמות באנגלית
והוא מקבל את השמות
אלי
-
אין שום בעייה לנהוג ביוון. השיחוט ברור , אחרי שלט ביוונית מופיע שילוט באנגלית צריך לנהוג בזהירות, ובהתאם לתנאי הדרך. כמו שכתבו כבר יש כבישים צרים והמון עיקולים. קו לבן ביוון משמש כהמלצה , המקומים עוקפים חופשי. אין בעייה לנווט עם תוכנות ניווט באנגלית (גוגל מאפס וכד). סע ותהנה, יוון מדהימה.
-
ותמיד תהיה איתי מפת נייר ,,,,,
אלי
-
בינתיים, תוך כדי המתנה לתגובות הצצתי קצת בסטטיסטיקת תאונות דרכים וראיתי שהמצב ביוון יותר דומה למה שקורה במדינות מזרח אירופה מאשר למערב אירופה ובמיוחד סקנדינביה ששם נראה שדי בטוח על הכביש.
-
מדינות סקנדינביה מאד בטוחות.
סטטיסטית, על פי נתוני ה הOECD ביוון כמעט פי 2 הרוגים בתאונות דרכים (למיליון תושבים) לעומת ישראל.
-
אלי, הנווט שלנו תוצרת גארמין. ההזוי הוא שהשמות רשומים בו באנגלית. ראיתי אותם אבל לא קיבל אותם כשהקלדתי. אין לי הסבר לתופעה. זכרון במוח שלו?
אני מקווה שבטיול הקרוב הוא יתפקד.
חיים47, לא בכל מקום בו נסענו היה שילוט באנגלית. לפי מיטב זכרוני האנגלית לא מופיעה תמיד בשלט נפרד. לפעמים באותו שלט ולעיתים רחוקות בכלל לא . בכביש המהיר אין בעיה (והלוואי ואצלנו היו כל כך הרבה מפרצי עצירה לרענון.)
בכבישים צדדיים, מתויירים פחות, עזר לי מאוד שידעתי לזהות אותיות יווניות.
לפעמים היו הרבה שלטים זה אחרי זה ולא יכולתי לקלוט את כולם.
וכמו שקרה לי כבר במדינות אחרות, בצומת ציפיתי לשלט הפניה לישוב שאני רוצה להגיע אליו אבל הופיע שם אחר של ישוב קרוב יותר או רחוק יותר, או שלא הספקתי לקרוא את כל השמות ולא מצאתי את מבוקשי..
לקראת הטיול הבא החלטתי “לנסוע במפת גוגל” לעבור בצמתים הרלוונטיים ולנסות לקרוא שמות ישובים בשלט.

שוקי. למה לחפש סטטיסטיקות מפחידות. לא נראה לי שהיוונים יותר מסוכנים מהמזגזגים והחותכים במהירויות מופרזות בכבישי הארץ , או המתעסקים בטלפונים וסוטים מהמסלול שלהם. אני לא יודעת לאן אתה מתכוון לנסוע. אני יודעת שהיו ימים שבהם עברנו אינספור עקלתונים . שדה ראיה שאף לפעמים לאפס ונסענו לאט שאם במקרה יגיח רכב ממול ולא בדיוק בנתיב שלו נוכל לבלום.
כשיש שוליים רחבים מספיק לרכב נוסעים על השוליים כך שרכב מהיר יכול לעקוף בנתיב. בכבישים צרים בהם רק נתיב אחד יש לרוב הרבה מפרצים שמאפשרים עצירה כך שהרכב המגיע ממול יוכל לעבור.
נכון שעוקפים גם על קו לבן, עברנו כבישים שההפרדה סומנה לבן והיה שדה ראיה מצוין. ראינו שעוקפים אז גם אנחנו עקפנו רכב (שהיה איטי ביותר) שהזדחלנו אחריו די הרבה זמן.., ראיתי גם שמבצעים פניה שמאלה על קו לבן. אבל ראיתי זאת גם בארצות הברית כשלא הופיע שלט אין פניה.
-
אני מתכנן להסתובב עם רכב 3 ימים בפיליון ועוד 3 ימים בפלופונז. לוקח את הרכב באתונה ומחזיר אותו שם כעבור שבוע.
-
ח.ג וכולם בוקר טוב
הנווט שלי הוא נובוגו ותפקד טוב ביוון אצל הבת שלי וחתני לפני שנה
לגבי שילוט ביוונית קיטרתי על מפת הנייר שקניתי שהיא מראה לי את
המקומות גם ביוונית ועכשיו אני מאמין שזה יכול לעזור לי חחחחחח
קצת ניבהלתי מסטטיסטיקת תאונות הדרכים שהעלה שוקי ננהג בזהירות יתר
אלי
-
חזרנו עכשיו ממסלול שכלל לא מעט נסיעות.
- ניווטתי *רק* עם גוגל מפס ! רוב הזמן יש גלישה ואין בעיה. הכנתי מראש OFFLINE MAPS לכל האיזורים הרלוונטיים.
מבחינתי – אין שום צורך במכשיר יעודי - גוגל מצא את כל המקומות, כולל שמות בתי מלון וכו.
איפה “פספוס” שכותבים שם של חוף, וזה לוקח אותך בסוף הדרך, דרך איזה כביש עפר בעייתי. צריך לשים לב איפה כולם חונים ולא לחפש “להמשיך יותר קרוב” - חישוב הזמנים של גוגל – אמרו לי להוסיף 30% בגלל הפיתולים בהרים. עבורי הזמנים היו די מדוייקים
- בעיקולים החדים בהרי פליון, לעיתים ה GPS איבד כיוון ופספס איפה אני נוסע וחשב שאני בכביש בכיוון השני וכו. זה בכלל הקליטה של ה GPS ולא קשור לתוכנה.
- יש הרבה דרכים בתשלום בדרך מ/ל אתונה. וכל הזמן לשלם שוב ושוב ושוב בכסף קטן. מעצבן !!!
- ההמלצה שלי למי שנוסע לפליון וגם לזגוריה – קחו אוטו אוטומטי !!! אחרת זה כל הזמן החלפת הילוכים.
הזמנתי מראש אוטומט (קבוצה של טויוטה קורולה) , קיבלתי בסוף וולוו t40, (בנזין) יכולתי גם לקחת BWM סדרה 1 (דיזל)
- ניווטתי *רק* עם גוגל מפס ! רוב הזמן יש גלישה ואין בעיה. הכנתי מראש OFFLINE MAPS לכל האיזורים הרלוונטיים.