קייץ 2018 - לאן פנינו?
-
יעל,זאת בדיוק הייתה ההרגשה שלנו בסלובקיה..
הגענו לאגם סטרבסקו פלסו ולא היה שייט גם לא שלט..לא היו בתי קפה קרובים לקו המים,סוג של משהו קטן ובתוך קמפינסקי(לא על קו המים)..שייט בדנוייץ יוצא מתי שמתמלא..אז פיספסנו כמובן..רצו מחיר גבוהה רק עבור 4..אחרי חצי שעה,לאחר שהתיישבנו על קפה,פתאום יצא שייט.הגיעו כמה מכוניות והיו מספיק אנשים..עדיין נהנתי בכללי..
אלבום ראשון שהדפסתי היה אלבום של 3 טיולים.רומניה,היער השחור ודרך רומנטית עם בודנזי ואיטליה.השם על כריכת האלסום נבחר,,”נופים הם נופים,הם נופים” בחלק מתמונות אם לא היה רשום מהיכן צולמו,היה קשה לנחש.
-
תודה רבה אמה ויעל. גם התחושה שלי היא שכדאי לנצל את מזרח אירופה כל עוד המחירים עדיין זולים ונשארה אותנטיות.
לאחר הולנד, היער השחור, צפון איטליה וזלצבורגלנד - הייתי רוצה להוריד את הקצב של הטיול וכמובן את העלויות.
בכל זאת-(סליחה יעל שנדחפתי) עם ארבעה בגיל 8 עד 15, מתלבטת בין סלובניה לסלובקיה/בולגריה. מעוניינת בנסיעות קצרות ולא הרבה מעברי דירות. הבנתי שסלובניה כבר לא זול כל כך. האם זה נכון?
-
עוד יעד נהדר – שלא ראיתי שהוזכר – מונטנגרו – מדהימה בכל קנה מידה, זולה, יפה, קומפקטית עם המון אופציות, גם חופים, גם אגמים, גם הרים, גם מסלולים – מהממת ביותר. צריך רק להשיג כרטיסים במחיר סביר (בקיץ יש טיסות ישירות של ישראייר) ומשם השמיים הם הגבול – יש המון אפשרויות לינה, אוכל בזול, ויפה יפה יפה יפה.
-
אמה,
תודה על הפירוט, עושה סדר כי באמת קשה להחליט.
את בהחלט צודקת שכדאי לנצל את הנסיעות למזרח אירופה לפני שהן יתייקרו והן בוודאות יתייקרו, זה קרה וקורה כל הזמן.
במידה ואנו רוצים גם אטרקציות שיעניינו ילדים בוגרים (14, 17) מה יותר נכון לעשות?
אני חייבת לפחות פעילות אחת או שתיים שתתאים לגילאים שלהם ושלא יתבסס ברובו בטיולי טבע ומוזיאונים כי הם יתבאסו.
ושוב תודה על כל התשובות המלאות שכל אחד ואחת משיבים.
יעל
-
תוסיפי ליעדים במזרח אירופה את צפון צ’כיה…
כתבתי כבר כמה פעמים כאן: נופים מדהימים, מחיר מעולה.
וצ’כיה קצת יותר מערבית ומסודרת מפולין.
-
לגבי סלובניה
חזרנו השבוע מטיול של 10 ימים ,11 לילות בסלובניה המהממת.
נופים מדהימים בצבעים שלא ראיתי כאלה, מי טורקיז שופעים, מפלים יפים, אגמים מהממים אולם הטיול יצא כיקר לעומת טיולים קודמים שעשנו באוסטריה, היער השחור באותו ההרכב
הטיסות יקרות (אלא אם כן נוסעים דרך וינה או בודפשט)
לינות יקרות יחסית (הוזמנו דרך בבוקינג בפברואר לאוגוסט 2017- כ150 יורו ללילה באיזור בלד לדירת 3 חדרים ל6 נפשות, בקרואטיה יותר זול .
האטרקציות יקרות יחסית מאחר ומשלמים על כל אטרקציה בנפרד (אין כרטיס כדוגמת זלצבורגכארד)
האוכל זול יחסית וכן מחיר השכרת הרכב .
כמו כן הורגש עומס רב באתרים וכן במעברי הגבול בין קרואטיה לסלובניה.
אם מחפשים טיול זול יחסית יש לשקול שנית את היעד הזה…
-
הי nmz
תוכלי להרחיב קצת על צפון צ'כיה ?
אני ממש לא מכירה.
יעל
-
תודה רבה על התשובה לגבי סלובניה. באמת הטיסות יקרות ואם אין כרטיס הנחות ויש 4 ילדים הכל הופך להיות יקר.
נשארתי עם רומניה/בולגריה/סלובקיה...
-
אני מצרפת את תיאור הטיול שעשינו:
ואני מצרפת לינק גם לטיול באזור סקסוניה השוויצרית (אזור שניתן לחבר אותו לטיול לצפון צ’כיה, תלוי בכמה ימי טיול מדובר)
טיול לחבל סקסוניה ולצפון צ’כיה
-
אפשר לעשות טיול ג’יפים,טיול כרכרות סוסים או רכיבה על סוסים,טרקטורונים,בצפון רכבת נופים (קצת משעמם אולי)חוסכת נסיעה.מנוחה לנהג..שייט,פארק צמרות עצים,קניון טבע 7 סולומות,אגמים,קניונין=קניות..אוכ טעים וזול,ערים לא ענקיות וחמודות..טירות.
רומניה גדולה..אמה ג שבה עכשיו מקריובה,יעד נחיתה חדש.חופשה קצרה ומאוד הופתעו לטובה ונהנו.בפורום אירופה יש תכנון וסיכומון..נראה לי מקסים.ואם שילוב הקלאסי יהיה נהדר..אני בטוחה שיעזרו לך וגם במדיה יש היום אפשרויות רבות..
בבושטני למשל,חוץ מרכבל,אגן,טיול ג’יפים..
הדרך ל...והאגם האדום
לקחת פנסיון עם שעשועי מים,ברכה..בצפון או מרכז..תראי את הפנסיון “שלנו” בצפון למשל
-
צפון צ'כיהצפון צ’כיה.
בדיוק כותבת את סיכום היטיול שלנו. עלויות יחסית נמוכות יש הרבה טבע ואטרקציות.
היינו גם במערב התיכון של גרמניה- בחיבור שבין הריין למוזל- מאוד ממליצה.
פורטוגל- בא בחשבון? יש יותר ערים אבל אפשר להמנע ולהיות בטבע ובחופים.
-
הי מנדי
את יכולה לשים קישור לסיפור טיול? לא מצאתי ואשמח לקרוא.
יעל
-
מה לגבי בודפסט ואגם באלטון?באלטון כשעה וחצי מבודפסט ים אטרקציות מסביב היינו שם 5 ימים ואחר כך בבודספט
נהננו מאוד זה לא טיול נופי אבל כיף סביב האגם מאוד