ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה דחופה

פורום אירופה
    7
    13
    3959
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yana_3781957
      Yana_3781957 נערך לאחרונה על ידי

במרץ 2017 נכנסתי לאתונה והייתי שם חודשיים לאחר מכן טסתי לאמסטרדם לחודש נוסף וחזרתי אחרי 90 יום לארץ, אחרי 10 ימים בארץ טסתי לגרמניה ושהיתי 90 יום נוספים עד לאוגוסט האחרון שנכנסתי לארץ. האם כבר עברתי על החוק? לא הייתי מודעת עד טרם ממש שקיימים הפרשים מסוימים בין לבין שהות של 90 יום. האם כעת שאני רוצה לטוס יעשו לי בעיות במדינות שנגן?

אשמח למענה הכי קוהרנטי כי עד כה רק אמרו לי המון תשובות בנוסח ״נראה לי״

תודה רבה רבה מראש למגיבים!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

גם כאן תקסלי אוסף של תשובות סותרות.

הכנסי לאחת משגרירויות השנגן ובקשי שיראו לך בכתב מה הם החוקים בנוגע לישראלים

• Yana_3781957

להלן מידע מאתר שגרירות גרמניה :

״בעלי ויזת שנגן בתוקף רשאים לבקר בכל מרחב אזור שנגן עד 90 יום בכל מחצית שנה, במידה ותקופה זו כלולה בפרק הזמן המותר לניצול הויזה.״

איך שאני רואה את זה כבר עברתי על החוק, השאלה היא למה הכניסו אותי?הרי כתוב -בכל מחצית שנה- כנראה שהם טעו/התבלבלו. אך מה עליי לעשות כעת?

אשמח לתגובות

תודה רבה

• דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

נראה שלכאורה היית ב over stay

מה לעשות יוכל להגיד לך רק עו”ד עם התמחות בהגירה

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

אכן עברת על החוק. למה הכניסו אותך? גם כשעוברים באור אדום לא תמיד תופסים אותך… היה לך מזל.

מה עלול לקרות בעתיד זו לא שאלה שמישהו פה יכול לענות לך, אולי עורך דין שמתמחה בתחום יידע יותר. אבל אישית הייתי מחכה לפני עוד ביקור נוסף בשנגן ודוחה אותו הרחק ככל האפשר, ולמעשה כלל לא בשנה-שנתיים הקרובות, אבל זו רק הרגשתי האישית (לטעמי חזרה לאירופה שוב ושוב ל-90 יום יכולה להיראות כחשודה, כאילו לא מדובר בטיול בלבד).

ובכלל – תמיד לבדוק בכל נסיעה לכל מקום בעולם מה אומר החוק לגבי הויזה עוד לפני הזמנת הטיסות ותכנון הטיול.

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

גם לי אין נסיון בתחום, אבל כפי שקודמי כתב, בזמן הקרוב אל תסעי למדינות שנגן כי עלולים לא להכניס אותך. תשובה יותר טובה יכול לתת רק מי שמתמחי בתחום.

• Yana_3781957

תודה רבה, האם למישהו יש המלצות לעורך דין המתמחה בענייני הגירה? נא לצרף כאן.

תודה לכל המגיבים, אכן הנסיעות לשם הם כי יש לי שם בן זוג ואנחנו מאורסים, כך שלא אוכל להמנע מלהכנס שוב בשנתיים הקרובות לצערי… רק צריכה עורך דין טוב שידגיש את הטעות שנעשתה. 

• ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

תנסי ל ברר למה הכוונה בחצי שנה. ההגיון שלי אומר מרגע הכניסה אבל אולי עשו חישוב אחר לטובתך?

בקופת חולים רבעון הוא לפי חודשי השנה ולא מרגע הבקור אצל הרופא.

אולי עשו לך חישוב דומה? היית מרץ אפריל, נחשב חצי השנה הראשונה ב2017 והימים אחרים שייכים לחצי השנה השני?

• Yana_3781957

יש בזה משהו, אבל אני לא כל כך מבינה בחישוב כזה, נסעתי ב11.3, חזרתי לארץ ב1.5. ב17.5 נסעתי לגרמניה שוב וחזרתי ב14.8.

אז בעצם הם הכניסו אותו כשעוד לא עברו ה90 יום…. וכשחזרתי אז חישבתי את זה לא נכון ממאי, אז אני חייבת עורך דין במקרה הזה. 💥

• keves160

נדמה לי שיש מחשבונים באינטרנט לחישוב אם את עומדת בתנאי השנגן. ממה שאת מספרת, אכן הכניסו אותך כי עוד לא עברה המכסה בזמן הכניסה, אבל מאז הפרת את התנאים – ברצינות, אל תנסי להיכנס שוב לפני שיחה עם עורך דין. ובכלל, כדי לעבור לגור עם בן זוג בשנגן, או לשהות שם לזמן ארוך מ-3 חודשים ואז הפסקה של כמה חודשים, צריך לבדוק ברצינות איך משיגים ויזה חוקית לטווח ארוך יותר או אשרת שהייה, אפילו אם זה כרוך בהרשמה ללימודים או פתרון שכזה בחו”ל. זה לא קל בכלל להשיג כאלו, וזו עלולה להיות בעיה כשכבר יש הפרת תנאי ויזה ברקורד שלך.

כדאי לדבר עם עורך דין שמתמחה בויזות למדינה הספציפית באירופה אליה את רוצה לחזור (שגם מבין באשרות שהייה במדינה וכו’) – אולי השגרירות של אותה מדינה תוכל להמליץ לך על עו”ד שהם עובדים איתו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Yana_3781957

כן… לא יאומן שזה המצב. גם חתונה כרגע היא מצב בעייתי אם אני לא יכולה להכנס לאירופה... אתה חושב שאפשר לגשת עם העניין הזה לשגרירות גרמניה בישראל והם יעזרו?

• keves160

במצב רגיל, אם לא היתה לך שהיית יתר, היית הולכת לשגרירות ובודקת על אפשרויות לשהייה ארוכה כמו לימודים. אבל כרגע את אדם שעבר על החוק, וזה עלול פוטנציאלית ליצור בעיה בכל צעד וביקור ובקשת ויזה להבא, ולכן לדעתי דבר ראשון זה להשיג עורך דין שמתמחה בויזות ובאשרות שהייה לגרמניה ולהתייעץ איתו עד כמה זה בעייתי ומה לעשות הלאה.

אפשר להתחתן במדינה שאינה שנגן, אבל בשביל לגור ביחד דרוש בירור רציני על איך את יכולה חוקית לשהות בארץ המבוקשת עם בן זוגך. זה כבר לא כמו פעם שקל לקבל אשרות, ועבר בעייתי לא מועיל. צר לי לבאס, אבל זה המצב. העולם לא פשוט לצערנו...

• ריקי 5
                              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

תנסי לדבר עם עו”ד מיכאל פפה
                              https://www.pappelaw.com/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון