טיול אחרי החגים
-
הי.
אנחנו בעיצומו של תכנון טיול למערב ארה”ב לשלושה שבועת + גיחה קטנה למזרח לקראת סופו
אנחנו שומרי שבת- כך ששבתות אנחנו מעדיפים להיות במקומות בהם ניתן לקנות אוכל כשר ויש קהילה יהודית.
כך שמבחינת הטיול המסגרת שלנו היא הנקקודות עצירה בשבתות והטיסות. (מודגש)
במהלך השבוע – הכל ניתן לשינוי
כרגע הלוז בנוי בקווים כללים ומנק שאנחנו רוצים להגיע אליהם –
נשמח להערות/הארות לשיפור ויעול
שבוע ראשון:
15/10 יום ראשון בבוקר נחיתה בסן פרנסיסקו
15-16/10 יום ראשון+שני- סן פרנסיסקו
17/10 יום שלישי – אגם טאהו+ נסיעה ליוסימיטי
18/10 יום רביעי – יוסימיטי פארק
19/10 יום חמישי – יוסימיטי פארק, סקויה פארק+ נסיעה למונטרי
20-21/10 יום שישי-שבת: מונטרי
שבוע שני:
22-24/10 יום ראשון – שלישי ממנוטרי ללוס אנגלס
Seventeen Mile Drive, Point Lobos ,Big Sur,
Hearst Castle, Solvang,Los Angeles
25/10 יום רביעי – לוס אנג’לס
26/10 יום חמישי – לוס אנג’לס, יציאה ללאס ואגס
27-28/10 יום שישי-שבת: לאס ואגאס (שישי- טיול מעגלי לסכר הובר)
שבוע שלישי:
29-30/10 יום ראשון+שני- Grand Canyon
31/10 יום שלישי – Horseshoe Bend, Antelope Canyon,
01/11 יום רביעי – Lake Powell , Bryce Canyon
02/11 יום חמישי – Bryce Canyon
03-04/11 יום שישי-שבת: salt lake city
04/11 מוצ”ש – טיסה מסולט לייק סיטי לבפאלו ניו יורק
05/11 יום ראשון- Niagara Falls
06-08/11 שני-רביעי- פתוחים להצעות – שאיפה לטיול שלכת
כרגע בתכנון- Pontoosuc Lake, Kent, Litchfield Hills
עד כמה מציאותי להתחיל צפונה יותר ב Smugglers Notch, Stowe
והסביבה?
9-11/11 חמישי- שבת- ניו יורק (שנינו היינו כמה פעמים בעבר)
כל הערה והצעה – נשמח לשמוע
תודה רבה
-
אתם עם ילדים או רק בזוג ?
כמה הערות שלי:
הייתי מוסיפה עוד יום או לפחות חצי יום בסן פרנסיסקו.
למונטריי לדעתי אפשר לצאת בשישי בבוקר ולבלות בה את המעט שנשאר בשישי ואת השבת. שבת במונטריי מספיקה בהחלט ואפשר לטייל בה רגלית בהנחה שהמלון שלכם ממוקם במרכז.
פארק הסקויה ביוסמיטי כרגע סגור לשיפוצים, תבדקו מי אמור להיפתח (למיטב זכרוני בחודשים הקרובים אבל לא זוכרת אם באוקטובר או נובמבר).
כביש 1 – אתם יודעים שהוא סגור בחלקו ?
בסיבוב הפארקים שאתם עושים בשבוע השלישי הייתי מנסה להוסיף את זאיון. פארק מאד מרשים לטעמי, במיוחד אם רוצים לעשות מסלול הליכה. אולי על חשבון הורדת זמן בברייס.
מה אתם מתכננים לעשות בלייק פאוול? בהנחה ששיט מאורגן בסירה, ממליצה לקחת את השיט הקצר ביותר שיש כי האגם יפה אבל הנופים חוזרים על עצמם.
במידה וכך, מציעה שתגיעו כבר בשני אחה”צ לאזור, אולי תספיקו באותו יום את פרסת הסוס. בשלישי תעשו את קניון אנטילופ והשיט באגם (אפשר אם מתכננים נכון להספיק גם את פרסת הסוס באותו יום). ברביעי את ברייס ובחמישי את זאיון.
-
סן פרנסיסקו:
אני מניח שמדובר על הטיסה הישירה של יונייטד? אני מניח שעשיתם חישוב של שעת יציארת השבת אל מול שעת הטיסה.
בכל מקרה – אומנם הטיסה נוחתת לפנות בוקר, אבל בפועל זה ממש לא משאיר לכם יום שלם.
אם תשנו טוב בטיסה (וכדור שינה עשויה להיות אפשרות), אז אני מניח שיהיה לכם כח. אם לא תשנו טוב אני לא מתחייב על כלום
.בכל מקרה בגלל הפרש השעות הגדול אז 6 בערב למשל זה 4 לפנות בוקר שעון ישראל. לא משנה כמה ישנתם על המטוס – בתפקוד מלא כדי להנות מהיום לא תהיו.
וזה בלי שהזכרנו שביום הראשון יש כל מיני סידורים, ואולי הלם מסויים. החל מההגירה, שכירת רכב ונסיעה לעיר, דרך סופר וכנראה שגם סופר עם מחלקה כשרה טובה במקרה שלכם (אני מניח שיש כאלה, אבל זה דורש יותר מאמץ וזמן) וכו’. לפעמים יש צורך בסים לסלולרי או בטלפונים לארץ להבין למה הסים לא עובד, לפעמים דברים אחרים.
אז בתסריט האופטימי – ביום הראשון יש לכם 5 שעות לטייל.
בקיצור – אין מספיק זמן בסן פרנסיסקו.
בלוס אנג’לס – תכננתם גם פארק שעשועים כזה או אחר? יוניברסל/דיסני? כי אם כן לא נראה שיש לכם מספיק זמן. במקרה כזה הייתי שוקל לעשות את השבת באיזור הוליווד שככל הידוע לי יש שם קהילה יהודית (לא יודע אם אורתודוכסית) וגם תוכלו לשוטט בשדירה. ואז אפשר פשוט לקחת טיסה לוגאס/פיניקס או כל יעד אחר במוצ”ש.
סולט לייק סיטי – סליחה על השאלה אבל מה איבדתם שם? רק כי יש קהילה יהודית? או שיש משהו שהייתם רוצים? למרות שהמרחק מברייס לסולט ליייק סיטי דומה למרחק ללאס וגאס
-
עניתי תשובה ארוכה שהתעופפה.
כל החלק הראשון לא הגיוני. תפתחו מפה ותחשבו זמני נסיעה בתוספת 20% למה שגוגל אומר.
תוסיפו יום בסאן פרנסיסקו, תורידו את טאהו וסקויה. ואז זה יהיה הגיוני.
לדוגמא יש לכם בתוכנית יוסמיטי-סקויה-מונטריי
כל מקטע נהיגה זה 4-5 שעות. בלי לחשב את הטיול בפארק סקויה עצמו. לא הגיוני.
-
בלוס אנגלס יש קהילה אורתודוכסית באיזור רחוב פיקו ואוכל כשר.
יש גם אך פחות מזה בסנטה מוניקה די קרוב לחוף.שם יש חבד אולי “משיחיים” וקונסרבטיבים ואולי יש בית כנסת אורתודוכסי ולקנות אוכל לשבת בסופר ברחוב הראשי.
במקום סאלט לייק סיטי עיר המורמונים מציע לשקול ילוסטון ושבת בג’קסון הול.יש שם בית חבד נחמד עם ארוחות ומלונות דירות מומלצות ומוזלות על ידי חבד וגם ברכישה ישירה.
-
שלום לכם,
פארק ברייס, בשבוע השלישי שלכם, הוא מקסים ושווה, אבל מספיקות לו כמה שעות. אז או שתעשו יותר בנינוחות את החלקים הקודמים במסלול או שבאמת תשלבו גם את פארק ציון. מדובר בפארק נחמד מאוד שאפשר לתת גם לו כמה שעות.
בסולט לייק סיטי לא הייתי. אישי היקר כן ביקר ולדבריו לא התרשם שיש משהו מיוחד בה. מן הסתם יש לכם סיבות שלכם לבחור בה כיעד עצירה לשבת אבל אם תרשו לי להציע הצעה אחרת.
אני רואה שהחלטתם על הניאגרה ביום ראשון, אחרי הטיסה לבאפלו. במידת האפשר אולי דווקא כדאי לטוס לבאפלו ביום חמישי בלילה/שישי בבוקר מוקדם מאוד.
כך תגיעו לניאגרה ביום שישי ותישארו שם לשבת. שישי אולי תספיקו משהו מהאטרקציות של המקום כמו ספינת עלמת הערפל השטה אל תוך המפלים. גם טיול רגוע בהליכה בשבת בלי שום אטרקציות ממונעות יספק לכם את החוויה הנהדרת של המפלים.
ואז ליום ראשון, השלמות אם רוצים ויציאה הלאה.זאת אם מה שחשוב לכם זה לא לנהוג.
לגבי כשרות, בתי כנסת, קהילה יהודית – לשיקוליכם.
שיהיה בהנאה רבה!
-
הערות שלי:
15/10 יום ראשון בבוקר נחיתה בסן פרנסיסקו
15-16/10 יום ראשון+שני- סן פרנסיסקו
17/10 יום שלישי – אגם טאהו+ נסיעה ליוסימיטי
18/10 יום רביעי – יוסימיטי פארק
19/10 יום חמישי – יוסימיטי פארק, סקויה פארק+ נסיעה למונטרי
20-21/10 יום שישי-שבת: מונטרי
אני לא רואה שום דרך לבקר בשבוע הזה גם בסן פרנסיסקו, גם טאהו, גם יוסמיטי וגם סקויה. פשוט לא ישים. תתרכזו בשבוע הזה בסן פרנסיסקו ויוסמיטי בלבד.
22-24/10 יום ראשון – שלישי ממנוטרי ללוס אנגלס
Seventeen Mile Drive, Point Lobos ,Big Sur,
Hearst Castle, Solvang,Los Angeles
25/10 יום רביעי – לוס אנג’לס
26/10 יום חמישי – לוס אנג’לס, יציאה ללאס ואגס
27-28/10 יום שישי-שבת: לאס ואגאס (שישי- טיול מעגלי לסכר הובר)
אין סיבה לנסוע שעה+ הלוך וחזור לסכר הובר אם ממילא אתם נוסעים לגרנד קניון (זה ממש בדרך לשם). אם תרצו יכול להציע לכם אלטרנטיבות ליום שישי (למשל: הר צ’רלסטון).
29-30/10 יום ראשון+שני- Grand Canyonלדעתי מספיק שם יום אחד, כולל הנסיעה, אלא אם כן אתם מתכוונים לרדת לתוך הקניון (ואז אין לכם כאן מספיק זמן). הייתי נוסע ביום ראשון לסדונה ומשאיר את גרנד קניון ליום שני.
31/10 יום שלישי – Horseshoe Bend, Antelope Canyon,
01/11 יום רביעי – Lake Powell , Bryce Canyon
02/11 יום חמישי – Bryce Canyonהייתי מנסה לתפוס טיסה ביום חמישי אחרה”צ לבאפלו כדי לבלות את השבת במפלי הניאגרה.
03-04/11 יום שישי-שבת: salt lake city04/11 מוצ”ש – טיסה מסולט לייק סיטי לבפאלו ניו יורק
05/11 יום ראשון- Niagara Falls
06-08/11 שני-רביעי- פתוחים להצעות – שאיפה לטיול שלכת
כרגע בתכנון- Pontoosuc Lake, Kent, Litchfield Hills
עד כמה מציאותי להתחיל צפונה יותר ב Smugglers Notch, Stowe
והסביבה?לא הייתי מרחיק עד להרים הלבנים. ממילא בנובמבר קצת מאוחר לשלכת (אם אני זוכר נכון). הייתי מטייל באזור אגמי האצבעות, אדירונדאק או עמק ההדסון.
9-11/11 חמישי- שבת- ניו יורק (שנינו היינו כמה פעמים בעבר)
-
ההצעה להגיע לילוסטון לא רלוונטיתאלא אם כן משנים את שאר המסלול…
הערותיי:
1. במונטריי אין אוכל כשר ואין קהילה יהודית. מצד שני, אם לא עקרוני לכם מניין, זה אחלה מקום לטייל בו בשבת.
2. כפי שהציעה שירלי, וותרו על לייק טאהו ועל סקויה.
3. הייתי שוקלת לוותר לגמרי על לוס אנג'לס. אפשר ממונטריי לנסוע ישירות לוגאס. אפשר לשקול להצטייד בוגאס באוכל לשבת ולעשות את השבת בתוך זאיון או בספרינגדייל.
4. גם לי לא ברור למה לנסוע לסולט לייק סיטי לשבת. עדיף לחזור לוגאס.
5. מציעה לשקול וויתור על החלק המזרחי בכלל, ולרווח את היתר או להעשיר אותו. זאת לאור העובדה שכבר קר, וכבר לא תהיה שלכת.