ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות סיכום - אוסטריה :)

פורום אירופה
    4
    7
    2950
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shir124
      shir124 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם!!

טוב אז הטיסה ממש ממש קרובה.. ואחרי ששאלתי פה מיליון שאלות.. אני אשמח לשאלות אחרונות והערות שלכם על המקומות שבחרנו:)

תודה רבה רבה מראש!!

בגדול, זה רק אני ואחותי.. לא תיכננו יותר מידי, רק ציינו לעצמנו מקומות ששווה לבקר בהם. פחות סידרנו לפי ימים ופה אשמח לעזרתכם.. סה”כ 13 לילות. 

**הכל תלוי במזל האוויר** 

יום שלישי – נחיתה בבוקר במינכן נסיעה לכיוון חבל זלצבורג

עצירה במפלי גולינג / אגם כימזי / מקום אחר? שינה בפלאכו.

יום רביעי  – מעבר גרוסקלונקר.

יום חמישי  –  מערת הקרח או 5 אצבעות + הלשאשט (???)  

יום שישי  – ארמון הלברון זלצבורג (יום קצר כי אנחנו שומרות שבת)

שבת בפלאכו

ראשון עד שישי – שינה בדירה במזרח טירול (שעה נסיעה מזרחית מאינסברוק)

ללא חלוקה לימים, באופן כללי :

יום  – מפלי שטובין (אפשר כשיורד גשם?)

יום – skayglider airopan + אגם ליד

יום  – מגלשות הרים אימסט + ???

יום – אינסברוק + הבית ההפוך

יום – מפלי קרימל והאגם הקפוא (אשמח פרטים על האגם הקפוא! )

יום שישי – מערת הקרח (כמה זמן צריך להקדיש לה? והאם אפשר לעשות כיורד גשם?)

שבת במינכן. חזרה ראשון בלילה ממינכן (אוקטוברפסט!!)

ובאופן כללי – 

1. אנחנו ממש רוצות שלג, אבל הלכתי לאיבוד בין כל הפוסטים ואני לא מצליחה להבין איפה אני יכולה למצוא שלג בצורה הכי בטוחה=/
      2. אם יש עוד מקומות מומלצים שלא הכנסנו אז נשמח לשמוע!
      3. סה”כ אנחנו בקצב איטי. אז לא לחוץ לנו להספיק אבל כן חשוב לנו להיות במקומות שווים:)
      4. גשר תלוי? שמעתי שיש איפשהו אבל לא הצלחתי להבין איפה. יש אחד במערב טירול אבל הוא רחוק לנו. יש עוד אחד?

אשמח לכל הערה / תובנה / מסקנה / …

תודה רבה וחופשה מושלמת לכולם!

שיר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

כשתגיעו ליעד תשאלו איפה יש שלג.

תקראי את הדיווח בזמן אמת, של נוסע מתמיד. בסופש היה בשלג באזור צפונית מערבית לאימסט. כשעתיים נסיעה מהלינה שלכם במזרח טירול.

האם כדאי להרחיק כל כך? אישית איני אוהבת לתכנן נסיעות במרחק של  מעל שעה וחצי כי יש תחנות ביניים וצריך גם לחזור..

אם אתן ישנות שעה מזרחה לאינסברוק תחפשי מידע על העמקים בדרך לlienz. יש שניים או שלושה עמקים. נוף הררי נעים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אביבית555
          אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

כמה דברים עקרוניים:

גם אנחנו מטיילים מאד לאט, ובניגוד אליכן גם עם ילדים קטנים. עדיין נראה לי שיש הרבה ימים דלילים שבקלות ניתן למלא בלי להרגיש שממהרים..

לגבי הלינה השנייה – לא ציינת היכן בדיוק תלונו אבל אמרת שזה כשעה מזרחית לאינסברוק אבל לא מעט יעדים שתטיילו בהם נמצאים מערבית לאינסברוק (אימסט, מפלי שטוביין). אז לדעתי או להחליף לינה או להחליף יעדים. אחרת סתם תמצאו את עצמכם הרבה שעות בדרכים. בכל אזור שתתמקמו בו יש מספיק אטרקציות קרובות כך שאין סיבה לנסוע כ”כ רחוק.

חסרים לי במסלול פתרונות לימים גשומים כגון בריכות (למשל תרמה אמדה או באד הופגשטיין באזור זלצבורגלנד) מוזיאונים ונקיקים.

יום חמישי  –  מערת הקרח או 5 אצבעות + הלשאשט (???)  – יום מקסים!! מערת הקרח נמצאת בתחנת הביניים ממנה יוצא הרכבל ל 5 האצבעות אז אפשר לשלב את שניהם ובסוף היום  לבקר בהאלשטאט

יום שישי  – ארמון הלברון זלצבורג (יום קצר כי אנחנו שומרות שבת) – השבת נכנסת די מאוחר. אפשר בקלות לשלב ביקור במצודת זלצבורג ולטייל במדרחוב.

שבת בפלאכו

ראשון עד שישי – שינה בדירה במזרח טירול (שעה נסיעה מזרחית מאינסברוק)

ללא חלוקה לימים, באופן כללי :

יום  – מפלי שטובין (אפשר כשיורד גשם?) – נסיעה כזאת ארוכה לעמק אוץ רק בשביל המפל?? יש באזור כ”כ הרבה דברים : אגם פיבורג, דרך הקרחונים בזולדן , לחובבי האקסטרים Area 47 ועוד. 

יום – skayglider airopan + אגם ליד – אגם אכנזי

יום  – מגלשות הרים אימסט + ???

יום – אינסברוק + הבית ההפוך

יום – מפלי קרימל והאגם הקפוא (אשמח פרטים על האגם הקפוא! )  – לקרימל כדאי לנסוע ביום המעבר מזלצבורג לטירול. לגבי האגם הקפוא – האם את מתכוונת לאגם שמעל האגם הלבן? מהיכן תגיעו לאזור? אם ביום המעבר לא חושבת שתספיקו את שניהם.

יום שישי – מערת הקרח (כמה זמן צריך להקדיש לה? והאם אפשר לעשות כיורד גשם?) – זה באזור זלצבורגלנד. למה לחזור לשם ולמה 2 מערות קרח בטיול אחד?

שבת במינכן. חזרה ראשון בלילה ממינכן (אוקטוברפסט!!)

ובאופן כללי – 

1. אנחנו ממש רוצות שלג, אבל הלכתי לאיבוד בין כל הפוסטים ואני לא מצליחה להבין איפה אני יכולה למצוא שלג בצורה הכי בטוחה=/ מקום שבטוח יהיה בו שלג זה הינטרטוקס בקצה עמק צילרטל (ממקום הלינה השני שלך). היינו לפני כ 3 שבועות ביום שבעמק היו 35 מעלות ולמעלה אנשים עשו סקי.
          2. אם יש עוד מקומות מומלצים שלא הכנסנו אז נשמח לשמוע! יש המון מקומות שווים. אם תגידו היכן בדיוק ישנות אולי נוכל להמליץ טוב יותר
          3. סה”כ אנחנו בקצב איטי. אז לא לחוץ לנו להספיק אבל כן חשוב לנו להיות במקומות שווים:)
          4. גשר תלוי? שמעתי שיש איפשהו אבל לא הצלחתי להבין איפה. יש אחד במערב טירול אבל הוא רחוק לנו. יש עוד אחד? חוץ מ Highline 179 שבמערב טירול יש גשרים תלויים בגסטיין וברכס דאכשטיין איפה שהמדרגות לשום מקום (Ramsau am Dachstein)
          5. תהנו!!
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • shir124

תודה רבה !

מקום הלינה שלנו נמצא בכתובת Elsbethen 45, 6361 Hopfgarten-Markt, אוסטריה.

בחרתי אותו מהמלצות, רק לאחר שסגרנו ראיתי שהוא רחוק מהרבה מקומות.. אבל כבר אין דרך חזרה.

לגבי המקומות הרחוקים - שטויבן ואימסט הבנתי שממש מומלץ אז חשבתי לתכנן שבשבילם כן אולי שווה נסיעה, לא ?

לגבי שאר המקומות שרשמתי אני מיד מסתכלת איפה הם נמצאים.

לגבי מעקת הקרח - התכנון הוא רק מערה אחת.

תודה רבה !

• shir124

היי !

אוקי אז אני בשדה תעופה ויש לי פה מלא זמן:) 

אביבית, רשמתי את המקום שינה שלנו השני. לא הצלחתי להבין את השם של העיירה. רשמתי את הכתובת.

שטויבן - תודה על המקומות שהמלצת! אולי עדיף אז רק יום אחד לנסוע את כל המרחק ? ואז לוותר על אימסט או על המפלים? ולהכניס את המעבר קרחונים או את הפארק אקסטרים?

שלג - היטנרטורקס נשמע טוב. יש לך כתובת או נקודת ציון שאני רושמת בגוגל מאפס?

במעבר קרחונים זולדן יש גם שלג?

האגם הקפוא - כן. מעל האגם הלבן. מכירה? הוא לא חייב להיות ביום מעבר. אפשר גם יום לבד. השאלה אם מומלץ.. או אולי בלי קרימל אם זה ביום מעבר?

לימים גשומים - מוזיאונים פחות מדבר אילנו אלא אם כן יש משהו מומלץ. אולי באינסברוק ?

נקיקים ניתן לעשות ביום גשום? ראיתי משהו שליכטנשטיין סגור. יש המלצה?

מערת הקרח - רק אחת, הוורפן. התלבטתי רק באיזה יום. יש יום שאנחנו נוסעות חזרה מטירול למינכן והמסלול בגודל מאפס לוקח אותנו דרך המערה.

כל עזרה תתקבל בברכה:)

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

המלון שבחרתם בטירול אולי רחוק מהרבה מקומות במערב טירול – אבל קרוב להרבה מקומות אחרים במזרח טירול. פשוט בטיול הזה תתרכזו במזרח, ובטיול אחר בעתיד – במערב.

• אביבית555
                  אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

כמו שעמיחי אמר – תתרכזו באטרקציות שקרובות אליכן ויש מספיק.

אתן למעשה באזור קיצביל . יש המון פסגות עם נופים משגעים במרחק נגיעה למשל Hohe Salva באזור סול וגם אגמים לא חסר.

אם חושבות שלא תחזרו לאוסטריה וחשוב לכן לבקר באזור עמק אוץ אז הייתי עושה רק יום אחד מרוכז של נסיעה מערבה כולל המגלשות באימסט.

בדרך הקרחונים של זולדן יש נוף מקסים אבל פחות שלג מבהינטרטוקס אז אם מה שחשוב לכן זה חווית השלג הייתי בוחרת בהינטרטוקס. נמצא במרחק כשעה וחצי ממקום המגורים שלכן ובשבילו כדאי לדעתי להתאמץ. הכתובת בגוגל מאפס:

Hintertuxer Gletscher, Hintertux 794, 6293 Tux, Austria

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון