ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צ'כיה - התייעצות

פורום טיולי משפחות
    3
    6
    3828
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayelet979
      ayelet979 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים טיול של 10 ימים בצ'כיה, עם 4 ילדים מגיל 8-17.

אני מתלבט בין 2 אפשרויות (בנוסף לפראג והסביבה):
      1. לשהות כמה ימים באזור ברנו: מערת פונקבני, לדניצה, טרבליץ', טלץ'
      2. ללון בדרזדן ולטייל בסביבה ובפארק ADRSPACH ROCKS, גן העדן הצ'כי (צ'סקי ראי).

דבר נוסף, האם זה הגיוני לקחת מלון בפראג ומשם לעשות טיולי כוכב ל: קוטנה הורה, קריבוקלאט , קרלובי וארי, טירת קַרלשטֵיין, טירת קונופישטיה, צ'סקי ראי?

בתודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • naama AA
        naama AA נערך לאחרונה על ידי

צ'כיה - התייעצות
        שלום אלי,
        צ'כיה היא לא יעד פופולרי לטיולי משפחות, לא נראה לי שתקבל הרבה תגובות.
        אנחנו טיילנו בקיץ שעבר שבוע באזור גן העדן הצ'כי. הנסיעה מפראג היא כשעה וחצי. לדעתי לא מתאים לטייל מפראג לחלק מהמקומות שציינת אלא להזמין צימרים לפי מסלול הטיול. אם חשוב לכם טיול כוכב אז באמת צריך לבחור אזור ספציפי.
        לטירת קרלשטיין אפשר להגיע מפראג. נסענו לשם ברכבת בטיול אחר ללא הילדים והנסיעה היתה פשוטה ונוחה.
        אם תגיעו לאזור גן העדן הצ'כי אני ממליצה לא לפספס את מסלול ההליכה בצוקי פרכוב (PRACHOV). במקרה של יום גשום כדאי לבקר גם במרכז בבילון בעיר LIBERECH . יש שם פארק מים ופארק מדע.
        בהצלחה וטיול נעים!
        נעמה

prachov.JPG prachov1.JPG
        prachov.JPG(גודל:15.72KB)prachov1.JPG(גודל:18.48KB)

prachov.JPGprachov1.JPG
        • נילי ר
          נילי ר נערך לאחרונה על ידי

צ'כיה - התייעצות
          היי אלי,

הייתי רק בפראג וללא ילדים אבל קרובי משפחה שטיילו עם שתי בנותיהם (7,2) מאד נהנו. מעבר לזה אין לי הרבה טיפים...
          בזמנו הם ציינו שהלינה בתוך פראג יקרה משמעותית מהלינה בכפרים הקרובים לה. לכן, אם רוצים לטייל באזור פראג נראה לי שעדיף לגור בדירה/צימר מחוץ לפראג - כך תוזיל את העלות וגם לא תסתבך עם יציאה ממנה בכל פעם.
          הם טיילו קצת יותר משבועים והיו להם מס' נקודות לינה (אבל לא ממש טיול מתגלגל).

תהנו!

נילי
          • ayelet979

צ'כיה - התייעצות
            תודה רבה על התשובה והתמונות!
            נעמה -
            - האם יש באזור צ'סקי ראי גם פארק חבלים?
            - את מכירה את פארק ADRSPACH ROCKS?
            - חשבנו אולי לנסוע לדרזדן ליום אחד כשנהיה בצפון (180 ק"מ מצ'סקי ראי) מה דעתך?
            • naama AA
              naama AA נערך לאחרונה על ידי

צ'כיה - התייעצות
              הי,
              זכור לי שיש שני פארקי חבלים צפונה יותר באזור ההרים. לא היינו כי הילדים שלנו פוחדים מזה. היינו במגלשות הרים ליד העיירה jablonec nad nisou. נחמד מאד.

(ניסיתי לצרף קישור לאתר של המגלשה ולאתר של צפון צ'כיה, שם יש קישורים לפארקי החבלים אבל הם לא עובדים.)

לגבי פארק ADRSPACH ROCKS: לא היינו, זה רחוק יותר ואנחנו מעדיפים להימנע מנסיעות ארוכות אבל אורי(אורוני), שטייל שם אמר שזה המסלול היפה ביותר לטעמו (לי זה נראה דומה מאד לצוקי פרחוב).
              ציטוט ממייל שהוא שלח לי: (אני מקווה שלא יהיה לו אכפת שמצטטים אותו Smile 😞
              "האיזור שלדעתי הוא הכי יפה דווקא רחוק מעט מגן העדן (שעה נסיעה אולי שעה וחצי) היה איזור Teplicko-adršpašské. אנחנו עשינו את המסלול המתואר כאן: http://www.skalyadrspach.cz/en/turistika.php?str=t_mapa#none
              בירוק. הגענו עד לאגם ושם תפס אותנו שבר ענן קייצי מטורף ונסנו חזרה. אחר כך הלכנו לאגם (מסלול כחול).
              הטיול פשוט מאד ומקסים. לטעמי בהחלט שווה את הדרך. ואפילו הצטערתי שלא שבתי לשם בהמשך."

(מוזר, אבל כמעט כל הקישורים ששמרתי מהטיול לא עובדים)

לגבי דרזדן : אין לי מושג.

יום נעים,
              נעמה
              • ayelet979

צ'כיה - התייעצות - תודה רבה לנעמה!
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון