ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פיליפינים בחודש

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    2
    4
    2228
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rtyui
      rtyui נערך לאחרונה על ידי

שלום

אני נוסע לפילינים לתקופה של חודש . אני נוסע בתחילת דצמבר.

היעדים שהייתי רוצה לבקר בעדיפות ראשונה הם האי פאלאוון  וצפון לוזון  לכמה טרקים.

למי שטייל בפיליפינים , איזה עוד יעדים הייתם ממליצים לבקר ? כמה אפשר להספיק בחודש ?

תודה מראש,

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • leucistic9724
        leucistic9724 נערך לאחרונה על ידי

היי,

זו שאלה שהרבה שואלים. זה תלוי מה אתה אוהב לעשות. צלילות? שנירקול? בטן גב? 

אני לא עשיתי טרקים, אבל לצפון לוזון ללא טרקים מגדישים לרוב שבוע אחד למקומות ה”חשובים” (בנאוויי, בטאד, סגאדה). יש כמובן עוד מקומות רבים בצפון לוזון. אם אתה עושה טרקים ארוכים הייתי לוקח שבוע וחצי לפחות בחשבון אם לא שבועיים, תלוי במה שתעשה.

פלאוואן גם צריך כ-5-6 ימים.

יש הרבה מאוד מקומות שווים, הנה כמה רעיונות:

• אי שאני מאוד ממליץ עליו תמיד- קאמיגין (CAMIGUIN). קח אופנוע ותהנה. (יעד מדהים, לא מאוד מתוייר).
        • האי בוסואנגה והאי קורון בצפון פלאוואן (גם לא מאוד מתוייר. ידוע בצלילות לספינות טרופות) בבוסואנגה ניתן לקחת אופנוע ולטייל, אי מאוד לא נגוע.
        • האי מלאפאסקוואה- נמצא צפונית לאי סבו. צלילות מדיהמות. אפשר לראות כרישי Thresher- שווה.
        • בורקאי- נופש
        • דרום לוזון (לא הייתי, אבל צריך להיות מדהים)- דונסול (כרישי לווייתן בעונה), MANTA BOWL (מלא מנטות בעונה), הר הגעש מאיון, חצי האי CARAMOAN.  
        • כל אזור סבו, בוהול, נגרוס 

מציע שתקרא על המקומות האלה ותראה מה מהם מוצא חן בעיניך. יש כמובן עוד המון מקומות שלא ציינתי. לשבוע וחצי האחרונים אחרי לוזון ופלאוואן הייתי עושה משהו בסגנון: 4 ימים קאמיגין + 4 ימים צלילות מלאפאסקוואה כולל נסיעות (לחלופין אפשר ארבעה ימים באזור דרום לוזון) + 3 ימים נופש בבורקאי.

אשמח לעזור בכיוונים נוספים, אבל חשוב לקרוא ולראות… כל אחד והעדפותיו.

• rtyui
          rtyui נערך לאחרונה על ידי

תודה על המשוב.לצלול אני לא יודע אבל סנורקלינג אני כן אוהב

הייתי רוצה במסגרת החודש לראות את האתרים היפים באמת בדגש על נופים ,טרקים לא מאוד קשים ושייט 

דרך אגב ,האם ידוע לך כמה ימים ישראלים מקבלים בויזה? מחיפוש מידע בעניין אין תשובה אחידה

• leucistic9724
            leucistic9724 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

מכיוון שאני לא בקיא בכל עניין הטרקים, אני לא יכול להמליץ לך לגביהם. אני כן יודע שיש טרקים רבים בצפון לוזון ושאם אתה מתכוון לעשות 1-2 כאלה, הייתי לוקח בחשבון שבוע וחצי לאזור הזה. בדרום לוזון אתה יכול לטפס על הר מאיון (MAYON) אבל לא עד הפסגה, אלא רק רחלק מהדרך.

אני הפלגתי בפיליפינים דיי מעט, בעיקר בין איים קרובים. לא לקחתי שייט יותר ארוך מ-5 שעות, וזה לא היה חווייתי יותר מדי מכיוון שהיה מדובר על שייט לצורכי תחבורה ולא לשם שייט בלבד. אם זה מעניין אותך אני מציע לחקור מעט ולראות אם יש שייט ממנילה לפלאוואן, זו הפלגה שצריכה לקחת כיומיים. כמו כן אתה יכול להתנייד עם סירות במקום עם מטוסים בחלק מהזמן, אבל זה יעלה לך בזמן.

לסיכום, הייתי לוקח כשבוע וחצע לצפון לוזון + שבוע פלאוואן. בשבוע וחצי הנותרים הייתי עושה 4-5 ימים בקאמיגין (כולל שנורקל, מעיינות חמים, הר געש, מפלים). משם לוקח סירה לבוהול ליומיים ומסיים בנופש בבורקאי. כמובן שזה רק רעיון שלי, יש המון אופציות. אני חושב שאם תעשה משהו בסגנון הזה אתה באמת תחווה הרבה מאוד אזורים שונים ומלא אטרקציות. 

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון