קולורדו- הערות סיכום
-
רבות קראתי פה בפורום על קולורדו המקסימה והיפה, אז המשפחה החליטה לאמץ פורמט מוצלח משנה קודמת ולצאת לטיול קמפינג נוסף… מאחר שזה לא סגנון הטיול של רוב הציבור- אני אנסה לכתוב קצת על נושאים כלליים שאולי יועילו למישהו- ופרטי קמפינג ומסלולי הליכה אולי במדור הטיפים….
תקשורת:
לפני היציאה קראתי הבמלצות ש- T- mobile ו- AT&T מחזיקות את הכיסוי הטוב ביותר. קנינו סים של T-mobile בדיל טוב עם הרבה דאטה ואפילו טקסטים בינ”ל חינם בכמות יפה… זו היתה אחת ה”נפילות” הקשות בטיול…
היה כיסוי מצוין במדינת וושינגטון למשל, אבל בקולורדו ממש לא הרבה. לא ציפיתי לכיסוי באתרי קמפינג או מסלולי הליכה- אבל גם בהרבה כבישים וישובים לא היה כיסוי ( מה שאח”כ הגביל מבחינת וייז וכו’). טקסטים קיבלנו- אבל לא הצלחנו לשלוח בכלל.
Waze/GPS
בעיקרון עדיפות לוייז, אבל לאור בעיות התקשורת ( עיין סעיף התקשורת), לעיתים היינו עם שני אמצעים במקביל. אני באופן אישי תמיד העדפתי להסתכל גם במפת הנייר לני היציאה, בעיקר בימי נהיגה ארוכים, באופן שאני לומד את הדרך וישובים מרכזיים, ובודק גם מה גוגל מציע- כך שאם הבחירות וייז או גי פי אס נראות תמוהות- אני אשנה…
מזג אוויר
אז רבים אמרו כמה קולורדו יפה- לא זכור לי יותר מדי איזכורים על מזג האוויר הלא יציב שלה- גם בחודש קייצי כמו אוגוסט. כל הידע המטאורולוגי שאני דבק בו שנים לא ממש הועיל לי- תחזית של 3 ימים מראש שנחשבת לרוב כמספיק אמינה- לא יעילה פה לתכנון… במהלך יום אחד שינויי מזג האוויר מאוד קיצוניים ולעיתים מאוד מקומיים, ומשיחה עם ריינגר מקומי- זה המצב תמיד…
בד”כ הבוקר נפתח יפה – לעיתים לוהט- לקראת הצהריים-ערב רוב הימים נכנסו עננים ( כשלא היו עננים נהיה הרבה יותר קר- בגלל הגובה)- לעיץים הם הורידו גשם, לעיתים ברד בגודל שאני טרם פגשתי, ולעיתים זה המשיך לסופת ברקים ורעמים.. לעיתים קרובות- ענן אחד עובר עם מה שהוא מוריד ויש הפוגה עד לענן הבא שביל לחזור לשגרה… כאמור יכול גם להתקדר לשעות או להיות מקומי- אבל מי שכמונו יוצא לטיול עם הליכות ארוכות יותר- לצאת מוקדם וצריך גם מזל…
קמפינג
אנחנו משתדלים להזמין מראש- ואז זה בד”כ בפארקים לאומיים, או של הסטייט אן של רשות היערות.
מסתבר שיש הבדלים גדולים בין מדינות ארה”ב מבחינת תנאים באתרי הקמפינג הללו. בקולורדו זה ברוב המקומות היה ללא מקלחות, ואפילו בלי ברז לשטיפת כלים- רק ברז מים למילוי ג’ריקן או בקבוקים וכיוב’ ולשטוף ליד האוהל…
ככה שאחת המסקנות שלנו- אם למחרת מחפשים בריכה ציבורית להתרחץ- למשפחה של 5 זה בערך 20$- שניתן להוסיף לעלות הקמפינג ( שנעה בין 15-30$. בד”כ 25-30$) ולהתמקם בקמפינג פרטי שסביר שיש לו הכל...ויעלה כ-50$ ( למשל של רשת KOA)
ליקוי חמה/” אירועי מדיה”:
בעוד שבע שנים צפוי עוד אחד- למי שחושב לשקול את זה…
היה מראה יפה- לא חושב שהייתי נוסע לזה במיוחד, אם זה לא יצא ממילא במסלול הטיול ( ראינו תיירים מהונג קונג שהגיעו במיוחד לליקוי).
מה שכן בגלל שזה היה עבורנו חלק של התקדמות בדרך היינו ללא קמפינג מוזמן 2 לילות לפני ואחד אחרי כי לא ידענו כמה כוח יהיה לנהג לנהוג… בפועל המחירים זינקו והמקומות התמלאו כמעט לגמרי.
מסקנות לאירועים מרכזיים- להזמין מראש גם ללילה אחרי ול2-3 לילות לפני אם ישנים אפילו ברדיוס של מספר שעות ממקום האירוע. אנחנו התקשרנו כבר בדרך לפנות ערב למקומות לינה כדי לוודא שאנחנו לא ממשיכים לנסוע שעות לשווא ( וגם אז די הרגשנו שאנחנו מגרדים מקומות אחרונים וכמובן חורגים תקציבית...)

-
תודה, האם אתה יכול לכתוב בגדול את המסלול?
-
קולורדו- המסלולרק להזכיר- מדובר בטיול קמפינג והליכות רגליות. הצוות מורכב מזוג הורים ושלושה ילדים ( הצעירה בת 8.5). רמת הכושר של המשתתפים נעה בין עוסקים בספורט באופן קבוע, לכאלו שבכלל לא.
המסלול נבנה ככה שמתחילים במסלולים יותר נוחים- גם בגלל הגובה בקולורדו, וגם כדי שהפדלאות ( אני) יכנסו לכושר שיעזור להם במסלולים הארוכים ( שומרים אחד-שניים לסוף)
לקולורדו נכנסנו מויומינג- אחרי נסיעה ארוכה וגשם חזק שירד ויתרנו בליל הכניסה על אתר הקמפינג שהזמנו ונשארנו ללון בעיירה קרמלינג. מלון EastInn
מדובר במלון מדהים, במחיר מוטל. מנהל אותו זוג מבוגר מקסים, שמגשים לעצמו חלום. הם לקחו מלון בן למעלה מ-100 שנה, שהיה סגור 20 שנה, ולפני 5 שנים התחילו לשפץ. לכל חדר אופי משלו, וממש מרגיש מלון בוטיק ולא קיטצ’.
יום 2: המסלול הראשון הוא surprise lake ליד הישוב Heeney בערך 4 ק”מ לכל כיוון. מוגדר כקושי בינוני. עלייה מתנוה בתוך יער. שילוט אפסי… אפילו באחת הנקודות שיש פיצול והיה שלט לא כתבו כמה עוד נשאר. אחרי הפיצול הזה ( היחידי) שפונים ימינה- כרבע שעה אח”כ יש אזור יותר פתוח מבחינת יער והאגם מסתתר מאחוריו.
יש מעט חנייה בתחילת המסלול- היה כתוב שבד”כ עמוס. בפועל לא היו כמעט אנשים. את האגם מצאנו בגלל שהיחידים שהלכו לפנינו עצרו שם ווידאנו איתם שהגענו ליעד ( כי את האגם לא ממש ראו מהשביל)
הצוות המשפחתי בסיום הטיול סיכם- שזה היה המסלול המיותר ביותר שעשו. אבל היה חימום טוב להמשך…
משם המשכנו ללינה באזור גלנווד ספרינגס ( האוטוסטרדה בחלק האחרון עוברת בנתיב ממש יפה)...היה די מורכב למצוא את הקמפינג שהתברר שנמצא ליד הישוב “בזלת” במקום שנקרא Ruedi Reservoir. הדרך מבזלת לשם מקסימה- עוברת בין מצוקים בצבע אדום, עם דייגים בנהר, ראינו צבאים… והקמפינג ישב על אגם.

-
יום 3- מסלול Hanging lake, ליד גלנווד ספרינגס.
הערות למסלול: לאור שלטים קצת מבלבלים באוטוסטרדה 70- המסלול נמצא ביציאה 125. הבאים ממזרח צריכים לעשות פרסה ביציאה 121 ( שיש בה מסלול אחר ארוך יותר...). החנייה די מוגבלת כדאי להגיע מוקדם או אחרי הצהריים כשאנשים לא מתחילים מסלולים ( אבל אז מזג האוויר ההפכפך של קולורדו יכול להוות בעיה)
אנחנו הגענו קצת מאוחר בבוקר ואיכשהוא מצאנו חנייה בסיבוב השני שעשינו.
במסלול יש סימון כל רבע מייל- עוזר למתייאשים, וישנם גם 8 גשרים מסומנים ( לא כתוב כמה יש מראש- אבל שלא תגידו שלא ידעתם...)
מדובר בכ-2 ק”מ לכל כיוון. המסלול מוגדר בינוני-קשה. הכיוון הלוך הוא טיפוס לא קל בכלל, אבל אפשרי. קחו הרבה מים ( גם בגלל שבגובה לא מרגישים שמתייבשים)
המראה למעלה- מדהים, שווה את כל המאמץ. הוגדר כאחת ההליכות היותר שוות בטיול. מומלץ לעלות עוד כמה מטרים גם ל- spouting rock- מפל חזק שניתן לעמוד תחתיו.

-
יום 4- Maroon bells , Aspen. בחרנו לעשות את אגם קרייטר.
הליכה של כ-3 ק”מ לכל כיוון. האגם מככב בהרבה תמונות מקולורדו.
כדאי להגיע מוקדם כך שאפשר למצוא חנייה ב- Aspen Highlands, אחרת צריך לחנות למטה באספן ולקחת משם תחבורה לאספן היילנדס. עלות חנייה- 10$ סופ”ש, 5$ אמצע שבוע. משם צריך לקחת שאטל ( 8$ למבוגר, 6$ לילד) כל 15 דקות .8:00-17:00. אנחנו חשבנו שאגם מארון שממנו מתחילים היה יותר יפה מאגם קרייטר, למרות שהתמונות שלו אכן יוצאות יפה… ההליכה מוגדרת בינונית. יש אפשרות לעשות מסלול יותר קליל סביב אגם מארון, שגם מוביל למפלים.
המסלול יפה. לא משהו מעבר- אני חושב שבדיעבד היינו צריכים לקחת מסלול אחר פחות עמוס באזור. משם נסענו ללון בקניון השחור של הגניסון- גדה דרומית. חלק מהדרכים היו ממש יפות למשל כביש 133.
יום 5- שמורת הקניון השחור של הגניסון גדה דרומית- מבוססת בעיקר על הליכות קצרות לתצפיות. להוציא אחת מעט ותר ארוכה בסוף- שהיא גם מסלול עצמאי עם חוברת הסבר. מקום מאוד מאוד יפה. מומלץ! המשך ללינה ב- ouray.
Ouray- יום 6. פתחנו בהליכה ל- Box Canyon. הליכה קצרצרה בתוך הקניון הצר למפל הזורם שם. מאוד יפה וקריר, בתחתית רואים את המקום ממנו שואבים את המים למעיינות החמים בעיירה. הרבה צ’יפמנק בכניסה… אנחנו עלינו לעוד תצפית שמתחברת למסלול מעגלי שיש בהרים מסביב לישוב- שאפשר לעשות מקטעים ממנו.
הכניסה לקניון היא בתשלום.( משהו סמלי כמו 2$ לילד ו-4 $ למבוגר) משם המשכנו לכביש מיליון הדולר. דרך יפה. עצרנו בדורנגו לשעתיים- ועשינו חלק מסיור הבתים הישנים שאפשר לקבל את הדפים של במרכז התיירות בעיר. העיירה מאוד מזמינה ונחמדה. נרשמה התלהבות. היום הסתיים באלאמוסה.
יום 7- הפארק הלאומי שמורת הדיונות הגדולה. אנחנו עשינו פה גלישת חולות. חשבנו ששעתיים יספיקו, בפועל היינו כמעט 4 שעות. יש רק 2 מקומות שמשכירים ציוד החלקה- אחד באלמוסה ( “קריסטי”)- מה שאומר שצריך להחזיר את הציוד לאלמוסה. אצלם אפשר להזמין מראש.
השני נמצא בכניסה לפארק- הם לא מקבלים הזמנות מראש ואומרים שתמיד יש ציוד. לקחנו מהם- ככה שגם יכולנו להיות יותר מוקדם בשמורה.. כי ככל שנוקפות השעות- החול מתלהט ולגלוש עליו נהיה פחות נחמד. היה להיט והמקום מאוד יפה. יש גם נהר עם זרימה לא חזקה בין הדיונות לחנייה – שאפשר להתרענן בו אחרי הגלישה.
משם נסענו ללינה בקמפינג ליד סילברטון ( למעשה היה יותר קרוב לפריסקו)

-
יום 8 – נסיעה לאסטס פארק עם עצירה בקניון אלדורדו. המקום נחמד. הלכנו שעה במסלול שמטפס ממרכז המבקרים הקטן. אחרי שעה טיפוס – עדין לא רואים את הקניון- כי יש סלע שבולט החוצה ומסתיר כל הזמן. יתכן האמת שהמסלול השני ( ראטלסנק) נראה קצת יותר מבטיח.
המשכנו משם, בעצת מקומי, על כביש 7 הנופי לעבר אסטס פארק. הלינה שלנו היא בקמפינג בשולי אסטס פארק- המרחק הקטן הזה מביא לכך שצבאים מבקרים בו ויש גם wild turkey ואלקים. יש גם מקלחות וכיור לשטיפת כלים . אמריקה

יום 9- הוחלט להחליף ימים בגלל כל מיני תחזיות מזג אוויר ויצאנו לאגם Chasm
מדובר במסלול בדרגת קושי גבוהה. 14 ק"מ הלוך ושוב, גובה רב . מגיעים ל-4000 מטר לערך. עם אזהרות מסערות ברקים אחרי עזיבת קו היער. אכן מדובר במסלול קשה, אך עם שילוב של קושי, מראות הנוף, מעט מטיילים וקצת בע"ח המסלול הזה היה אחד מההיי לייטס של הטיול.
שוב – חניה מוגבלת מאוד- מכאן גם מטפסים על הלונגס פיק, שהוא הפיסגה הגבוהה ביותר ברוקיז, ואנשים מתחילים לטפס אותו לפני הזריחה או שנכנסו קצת פנימה לקמפינג בלילה קודם. הגענו ב-7:40 בבוקר ולא היה מקום בחניה- רק על הכביש גישה ( וגם שם די מוגבל)
בהתחלה עולים בתוך היער- אח"כ הכל נהיה חשוף ולסיום את החלק האחרון לאגם מטפסים על סלעים ובולדרים.
יום 10- התוכנית היתה לעשות פה משהו תיירותי יותר וקצת להרחיב את ההליכות סביבו- העייפות מיום קודם גרמה לעשות קיצורים... הגענו ל- bear lake
שוב חניה מוגבלת- וכאן יש בד"כ שאטלים שמובילים לנקודות השונות. הגענו ב-8:30 ועוד היתה חניה- כי באמצע אוגוסט רוב מדינות ארה"ב כבר חזרו לבי"ס אז פחות עמוס. הלכנו לראות את ה- bear Lake. האגם יפה, אבל כנראה שאחרי יום אתמול- אם לא מתאמצים דברים נראים קצת פחות מרגשים. לא עשינו את ההליכה הקצרה סביב האגם. הלכנו למפלי אלברטה ( 2.5 ק"מ הלוך ושוב). גם פה המפלים יפים וההליכה קלה..
סימנו את היום מוקדם והחלטנו בצהריים לעשות מסלול שתוכנן ליום המחרת. Gem . Lakeאורך המסלול לאגם וחזרה 5.5 ק"מ. גם פה אפשר להוסיף ולעשות מסלול מעגלי.. הנופים מהמסלול ממש יפים של כל העמק של אסטס פארק ולונגס פיק, הנוף במסלול סלעי ומיוחד, והאגם למעלה חביב עם חוף חולי.. אחד המסלולים שזכה מהצוות לציון גבוה. מאחר והתחלנו בצהריים השמיים התחילו להתקדר בשלב מסוים, אנחנו לא חווינו גשם אבל מהתצפיות במסלול יכולנו לראות את סופת הברקים שהשתוללה במסלול בו הינו יום קודם...
יום 11- יום מעבר בכביש הנופי החוצה את הפארק לעבר אגם גרנבי, שם לינת הקמפינג הבאה. יש מספר מקומות לעצירה על הדרך. לא ממש הרבה. ראינו נקבת מוס וגור באזור אגם איירין, וגם עדר גדול של אלקים. בסה"כ לקח כחצי יום לחצות.

-
יום 12- יום הסיום בקולורדו. המסלול המתוכנן- Mt. Ida
בשלב הכנת התוכנית היה ברור שלא רבים עושים את המסלול. היציאה היא ממילנר פאס על כביש 34. שוב בעיית חניה. הגענו ב-7:00 והפעם היינו בין הראשונים להיות בחנייה. מדובר בהלוך ושוב של 16 ק"מ בדרגת קושי- קשה. החלק הראשון והדי קצר הוא ביער. התמזל מזלנו לפגוש מספר אלקים זכרים צעירים במרחק כמעט אפסי מאיתנו וגולת הכותרת היה ששניים מהם נלחמו זה בזה. כמעט עילפון נרשם בצוות...
המשך המסלול היה על גבעות חשופות. הטיפוס הוא די מתון ברובו. הגובה הרב הוא זה שמשפיע, ודי קר. החלק האחרון מלא בסלעים ואבנים והמסלול לא אחת נעלם- כל אחד מוצא לעצמו דרך והולך בה, חלק די מייגע שבחלקים רבים שלו לא רואים את הסוף. הנופים כמובטח מדהימים- רואים עד לאגם גרנבי מצד אחד ועמוק לתוך הרוקיז נשיונל פארק בכיוון מזרח.. החיות היחידות בגבהים הם המרמיטות והפיקות שחיות בין הסלעים. בפיסגה יש כבר רוח מאוד חזקה , שתלווה אותנו עד למטה בכל החלק החשוף ותהפוך את ההליכה למטה ליותר קשה.
מסלול מדהים, למרות הקושי ובעיקר הרוח, בהחלט מקבל וראוי לציון גבוה ממשפחתנו.

-
היי
הפורום זכה וזוכה לדיווחים על קולורדו היפה,והנה בא זה שלך ומוכיח שהיא לא נגמרת ,ותמיד ניתן למצוא נקודות נוספות .
תודה לך על שאתה מפנה זמן לטובת השיתוף.
לאלו מבנינו מיטיבי הלכת בטוח שיוסיף.
מוני
-
תודה על הדיווח והתמונות. עשיתי לפני שנתיים טיול מקיף סובב קולורדו
והנה כמו מוני גם אני התוודעתי לעוד נקודות יפות מהתיאורים שלך.
-
תודה, טיילנו בעבר בקולורדו והתאור שלך הוסיף לי ידע שאני בטוחה שיהיה לי שימושי בעתיד.
-
תמונות מהממות.