ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה למומחי ה-TMB

פורום אירופה
    8
    25
    6591
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב,

אני מתכננת טיול משפחתי ל-TMB בקיץ הבא. חשבתי לא לעשות את כולו, אלא להסתפק במסלול של 7 ימים שיתחיל בקורמייר, יעשה כ-¾ סיבוב נגד כיוון השעון, ויסתיים בשאמוני.

שאלותי:

1. האם הגיוני לעשות את קורמייר-שאמוני ב-7 ימים, כאשר הרעיון הוא לסיים את היום האחרון של המסלול באגם הלבן – Lac Blanc וממנו לרדת לשאמוני דרך לה פלג’ר? האם מדובר בקצב אתגרי מדי? כמה ימים לדעתכם יידרשו למשפחה שצפויה להגיע בכושר טוב אבל עדיין זה טראק ראשון שלה? (ההרכב: זוג פלוס תאומים שיהיו בני 14, ואחותם הגדולה בת ה-20 שאולי תצטרף ואולי לא, תלוי בצה”ל, אבל בכל מקרה היא ספורטאית מקצועית ובכושר מעולה).
      2. במידה והטיסות הן לג’נבה, כיצד נגיע לתחילת המסלול? חשבתי לקחת שאטל מהשדה לשאמוני, לישון בה, ולמחרת בבוקר להגיע לקורמייר. המחשבה הראשונה היתה לסוע משאמוני לקורמייר דרך רכבל ההלברונר, אבל האופציה הזו ירדה מהפרק. האם יש תחב”צ נוח משאמוני לקורמייר? כמה זמן לוקחת הנסיעה? האם עדיף להגיע מג’נבה ישר לקורמייר במקום לישון בשאמוני? כיצד הכי נוח לעשות זאת? 
      3. כל תובנה או עצה נוספת תתקבל בברכה. תודה!!!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

1. בפורום אין מומחים ל-TMB רק מומחית אחת: ענבר.
        2. אני מבין שאת מכירה את האיזור, אז את צריכה להעריך אם יהיה לכם קשה. את המסלול הזה אפשר לעשות ב-7 ימים אבל .לעלות מאות מטרים עם ציוד על הגב דורש כושר טוב. יש לקחת בחשבון שצריכים ללכת גם בגשם אם ירד. אני דווקא לטראק ראשון היתי ממליץ על 4 ימים מ-לה זוש עד קורמאיור.
        3. יש אוטובוס של חברת SAVDA שש פעמיים ביום משמוני לקורמאיור, זמן הנסיעה 45 דקות. יש גם שאטל  מזנבה לקורמיור של חברת AOSTAEXPRESS.
        • odedorr
          odedorr נערך לאחרונה על ידי

1. שבעה ימים זה בהחלט אפשרי ואפילו סביר. המסלול ה”רגיל” מקורמיור עד פלגרה לוקח שישה ימים, הרבה אנשים מסתפקים ב 4-5 ימים. לכם יש שבעה. אני עשיתי את חציו הראשון של המסלול (החלק היותר קשה שלו) עם ביתי בת ה 15 שעמדה בזה בקלות. הבעיה היא המבוגרים, לא הילדים.
          2. יש שאטלים ישירים משדה התעופה של ג’נבה לקורמיור ובכל מקרה יש אוטובוסים סדירים משאמוני לקורמיור. עדיף להגיע עד קורמיור ולישון בה. ככה יוצאים ישר בבוקר לעלייה הראשונה.
          3. תתאמנו. הרבה מדרגות

3.1 תקחו מעט דברים איתכם. אם אתם לא בטוחים מה לקחת תתיעצו כאן או ב hike.co.il

3.2 תשתדלו לטייל בשולי העונה. פחות צפוף ופחות חם

3.3 האביב קצת יותר יפה מהסתיו (לא מאוד משמעותי)

תהנו

עודד

• ?

תודה רבה לוי ועודד!

אכן נראה הכי הגיוני לסוע בשאטל מג’נבה לקורמיור, לישון בה ולצאת למחרת לטראק על הבוקר.

יש במקרה מלון מומלץ?

• odedorr
              odedorr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ישנו ב edelweiss

היה מאוד נחמד. מיקום טוב, יש גינה קטנה בחוץ והרבה שלווה

• ?

תודה רבה!

• lbd
                  lbd נערך לאחרונה על ידי

המסלול השלם עד Les Houches   לוקח מ- Courmayeur בדיוק 7 ימים.

• Shira1
                    Shira1 נערך לאחרונה על ידי

היי

זוכרת שכתבת בזמנו על tmb לעוד שנתיים וזה היה נראה לי כמו מלא זמן. והינה כבר תחילת ההכנות 😜.

אין לי איך לעזור אבל יש לי שאלה- אמנם אנחנו לא מתוכננים עדיין אבל מבחינתי זה חלום כבר לא מעט זמן. יש לך תוכנית אימונים כלשהי שלפיה אתם מתאמנים לטרק?

תודה!!

• Dudi_23
                      Dudi_23 נערך לאחרונה על ידי

אני לא מומחה לטרקים לא ברמתה של ענבר (ולו מפאת שה TMB הוא הטרק הראשון שלי – אגב, גם של ענבר – וכרגע גם היחיד שלי) וגם לא באופן כללי. אבל אני כן מלא ידע על TMB.

חזרתי ממנו בדיוק לפני יומיים, ולמדתי המווון לפני שיצאתי אליו. כעת אני גם עם ניסיון מעשי ולא רק תאורטי. בתכנון, סיפור דרך עם תמונות אבל זה יקח עוד קצת זמן.

ולשאלותיך,

1. האם הגיוני מקורמיור לשאמוני (לאק בלאנק) בשבעה ימים?
                        אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה שבטוח תתאים לך. אסביר את עצמי. בגדול, זה תלוי.

על פי המסלול המומלץ בספרו של קיי רינולדס, מקורמיור ללאק בלאנק לוקח 6 ימים על פי החלוקה הבאה:
                        * קורמיור ← בונאטי
                        * בונאטי ← לה פולי
                        * לה פולי ← שמפה
                        * שמפה ← פורקלאז/טריינט
                        * פורקלאז/טריינט ← טרה לה שמפ
                        * טרה לה שמפ ← לאק בלאנק/פלג’ר

אז לכאורה יש פה המלצה על 6 ימים ולך יש אפילו 7 אז מה הבעיה? זהו, שלא תדעי מה הבעיה עד שתעשו את זה. נכון מאות אנשים עושים את זה כל שנה ובכל זאת זה אינדבדואלי. יכול להיות שאת רצה פה 5 קילומטר בלי בעיה ותגלי שלעלות (ושלא תטעי שלרדת זה פשוט יותר...) 1000 מטר עם תרמיל על הגב לא ממש עושה לך את זה…

לכן התשובה הכללית היא, כן, זה אפשרי ב 7 ימים. גם בשישה (ואפילו בפחות אבל אל תבני על זה בתור טרק ראשון).
                        פשוט תתאמנו לפני, גם מדרגות אבל לא רק. עדיף לעלות הר ולרדת כמה פעמים (אנשים ממליצים על תבור/כרמל/חלק משביל ישראל שמתחיל ביגור – לא עשיתי אף אחד מהם אז לא יודע להמליץ) וכמובן לא לשכוח, נעלי טרקים ותרמיל על הגב. והכי חשוב תצמצמו משקל. ההבדל בין לעלות 1000 מטר עם 20 קילו על הגב או עם 9 הוא בלתי נתפס, מניסיון. (ניסיתי את שניהם).

כשתגיעי לשלב בניית המסלול המעשי, אוכל להמליץ לך על אופציות נוספות לחלוקה, וריאנטים, ואף קיצורים בתחבורה.

2. איך ומתי מגיעים? כמו שכתבת אפשר להגיע לשאמוני ומשם לקורמיור, אפשר להגיע ישר לקורמיור, אפשר לנחות במילאנו ולהגיע לקורמיור, אפשר להגיע בלילה ולצאת לטרק בבוקר ואפשר להגיע בבוקר ולצאת יום למחרת או אפילו (במיוחד שיש לך 7 ימים) לצאת באותו יום שמגיעים. באמת כל האופציות פתוחות ותחשבי גם מה מסתדר לכם יותר מבחינה טכנית (שעת טיסה וכדומה) גם מבחינת מחיר (שאטל ואוטובוס, רק אוטובוס, שילוב עם רכבת, רכבל, הסעה פרטית) וגם מבחינת יציאה לטרק. בגדול אם את לא רוצה להסתבך, אז מומלץ להגיע בלילה ולישון שם כדי שתצאו בבוקר רעננים. מבחינת מחיר, צריך להשוות בין נחיתה בג’נבה ושילוב של שאטל לשאמוני + אוטובוס לקורמיור לבין שאטל ישירות מג’נבה לקורמיור לבין נחיתה במילאנו ואוטובוס לקורמיור. (באופן כללי ג’נבה מומלצת יותר בגלל הקרבה לשאמוני/לה זוש אבל במקרה שלך פחות רלוונטי)

3. תובנות יש הרבה Smile אבל את זה בדיוק אני מתכוון לכתוב בסיכום. אם יש בכל זאת עוד שאלות יותר ספציפיות, אשמח לענות.

לגבי מלון, יש כמה המלצות אבל תכתבי מה התקציב.
                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • ?

איזה יופי של תגובות! תודה לכולכם

לוי, המחשבה שלי היתה להוסיף ליום של הפלג’ר (ה-6 מקורמיור) את הואריאנט של Lac Blanc (קטע אישי שלי של סגירת מעגלangel), וממילא רציתי לסיים את המסלול בשאמוני ולא בלזוש כדי שנוכל לבלות שם יום אחד במלון ששמתי עליו עין עוד בשנה שעברה.

אדי – איזה יופי שזכרת! אכן מהרגע בו נזרע זרע הפורענות של ה-TMB בראשי באגם הלבן בקיץ 2016 (AKA הרכבת האוירית לאלפ”צים של פורום המשפחות), הוא לא עזב אותי, וכעת ההכנות החלו. איך *אתם* מתאמנים לטראק זו שאלה טריקית, כי אנחנו משפחה של 5 נפשות (אולי רק 4 יסעו, כאמור), עם שונות גבוהה מאוד בינינו מבחינת הכושר הגופני. בקצרה אפשר לומר שאני החוליה החלשה… ולכן כבר עכשיו, 10 חודשים מראש, התחלתי בתוכנית כושר במכון. בשלב מאוחר יותר אני מתכננת לאמץ את תוכנית האימון במדרגות, ולצרף אליה גם את הבנים (האיש מיטיב-לכת והבכורה תותחית-על) וכמובן לשלב גם טיולים במיטב הרי הארץ, עד כמה שנספיק במהלך החורף.

דודו – תודה על שפע מידע מועיל! אני מצפה בקוצר-רוח לסיכום הטיול שלך. אחת ההנאות הגדולות בפורום הזה (והשכן – משפחות) היא לגלות מישהו (או מישוהם) שבדיוק חזר מהיעד וכולו מידע טרי ופועם, תמונות וסיפוריםsurprise

לגבי תקציב המלון – מביקור קצר בבוקינג אני מתרשמת שבהנחה ונהיה ארבעה, בין אם נצטרך שני חדרים זוגיים או אחת משפחתי, המינימום למשהו נעים בקורמיור נע סביב 750-850 ש”ח ללילה + א.בוקר.

תודה

• lbd
                          lbd נערך לאחרונה על ידי

תזמיני עם אפשרות ביטול, המחיר יכול עד אז לרדת.

אגב, לגמרה במקרה נתקלתי בזה:

• ?

נקודה מצויינת בנוגע לאפשרות ביטול לוי, תודה!

האדלוויס כבר שמור אצלי במועדפיםwink . אבל הביקורת המוצלחת בהחלט תורמת. 

• Shira1
                              Shira1 נערך לאחרונה על ידי

תודה

נתחיל לעבוד 🙂

• Dudi_23

אמנם עוד לא סיפור מפורט על כל יום אבל כן הרבה מידע שכתבתי ואולי יעזור

http://www.lametayel.co.il/tmb++%D7%9B%D7%9C+%D7%9E%D7%94+%D 7%A9%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA+%D7%A2 %D7%9C+tour+du+mont+blanc

• ?

מעולה דודי! תודה

• yaelll33
                                    yaelll33 נערך לאחרונה על ידי

היי יונה וקשת בדיוק שאלתי בפרטי את ענבר לגבי הטרק .אני מתכוונת לצאת לטרק עם 3 בניי (26,21,15).ומצרפים אלינו שכן וחבר ילדות של בעלי .אני כעת בדילמה מתי לצאת לטרק .אנחנו כנראה נצא בתחילת יולי למשך12,11 יום .יש בפסייבוק קבוצה של Tmb אפשר להיצטרף לקבוצה .וענבר היא הגדולה מכולם על מומחיות הטרק .היא עונה בשמחה על שאלות .אולי עוד נפגש בטרק .

• ?

הי יעל, תודה על המידע!

קראתי כמובן את הבלוג של ענבר, וגם את של אורה ג. המקסימה שנתנה לי את הספר של ריינלודס ומפה (והיום גם את של דודי).

יש סיכוי שנפגש – גם אני חושבת על תחילת יולי wink

ונכנסתי גם לקבוצה בפייסבוק (בטח תזהי אותי שם).

אשמח לחלוק תובנות במהלך התכנון… עשיתי את זה בטיולים קודמים עם אנשים ש”פגשתי” פה והיה ממש נחמד. בתאילנד לפני שנתיים אפילו נפגשנו פעמיים עם משפחה שהכרתי כאן – בצפון ובקוסמוי. הילדים והמבוגרים נהנו, ובישראל כמו בישראל הילדים גם גילו מכרים משותפים מתנועת הנוער…. (העבירו רכילויות וקבעו שמה שנאמר בתאילנד נשאר בתאילנדdevil).

• lbd
                                        lbd נערך לאחרונה על ידי

• לדודי----סרטון ערוך  מאוד יפה, מגדיש את יופיו של המסלול. אגב את הספר (שנחשב לתנ”ך ה- TMB) חיבר Kev(in) Reynolds
                                        • ליונה וקשת----עוד יש מספיק זמן, לכן אני מדגיש את שני הדברים החשובים ביותר לדעתי, ורואים גם בסרטון של דודי:
                                        1. מקלות הליכה איכותיות שהופכות את המטייל למעשה מהולך על 2 להולך על 4 במיוחד בעליות ובירידות.
                                        2.  נעלים גבוהות, קלות עם סוליה מחוספסת ולא חדירות מים
                                        • ועוד עצה: אפשר לחסוך באוכל, במקום לינה אולי בטיסה אבל בשום אופן לא לחסוך בציוד איכותי וקל (אם צריך לסחוב אותו).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • ?

לוי, כתמיד – כל עצה זהב!kiss

אני שוקלת שירות של העברת ציוד. אבל יש עוד זמן...

• Dudi_23

תודה לוי שמח שאהבת את הסרטון.

תודה על התיקון מעניין שתמיד קראתי לו key למרות שיש לי את הספר וקראתי אותו. אתקן גם בפוסט.

מסכים עם ההדגשה שלך על ציוד בכללי ומקלות ונעליים בפרט!

לא מבין איך יש אנשים שעושים את זה בלי מקלות. אני לא יודע להחליט איפה הם יותר עזרו לי, בעליות או בירידות. חובה חובה!

לגבי נעלים אגב, כמובן שבאתי עם נעליים איכותיות ועמידות למים אבל ביום סערה כמו שהיה לי באחד הימים הן לא עמדו בזה והייתי סחוט לגמרי כולל גרביים ונעליים. לייבש אותן אחכ זה לא פשוט. מצד שני זה קרה במצב קיצון, במצב רגיל הן עמדו במשימה יפה מאוד.

יונה, כמובן שזה בסדר לקחת את האופציה הזו בחשבון. זה פינוק מטורף Smile

רק שני דברים, זה מאוד יקר ויש מקומות שהם לא מגיעים אז בכל מקרה צריך תיק יום שאני מניח שכולל מים ישקול פחות מ 5 קילו.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון