ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

SOVATA עם קצת TARGU MURES ו- CLUJ

פורום אירופה
    1
    2
    1871
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אילן Ilan
      אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

- ביולי 2016 טיילנו שבועיים ברומניה בטיול מעגלי מיאשי . במסגרת הטיול היינו יומיים בעירה SOVATA במלון SOVATA DANUBIUS ואלה היו היומיים היחידים , למעט שבת, שהרכב לא זז . כל כך נהנינו שהבטחנו לחזור בהקדם .

- לאוגוסט השנה כבר הזמנתי 10 כרטיסים ורגע לפני הכרטוס ביטלתי אותם , כיוון שלא הסתדר לבתי עם הנכדים .  

- חיפשנו מועד מתאים והחלטנו על נסיעה לעשרה ימים מהחמישי לספטמבר , הואיל והיינו צריכים לעזור בתחילת שנת הלימודים עם הנכדים .

1.1 טיסה

- הזמנתי כרטיסים בראשון למרץ כש וויז יצאו עם 20% הנחה . זוג כרטיסים ומזוודה 23 ק”ג עלו 1950 ש”ח . לא בטוח שזה היה המחיר הזול ביותר למרות ההנחה, כיוון שמחירי הכרטיסים שלהם עולים ויורדים כמעט כל יום. זו הפעם הראשונה שיצאנו רק עם מזוודה אחד לשנינו ולכן היא הייתה במשקל המקסימלי המותר . כמובן  שאי אפשר לא לקנות כלום ברומניה, לכן רכשתי שם מזוודת עליה למטוס בתשלום עבורה שילמתי עוד 88 ש”ח .

- היו לנו שתי תיקים תקניים חינמיים לעליה למטוס והופתעתי שביטלו אחד מהם כש  שילמתי עבור תיק עליה גדול . מוזר ביותר !!!

- הטיסה לקלוז’ יצאה בזמן ונחתנו לפי המועד המתוכנן .

- בטיסה חזרה לארץ העניינים קצת השתבשו, לאחר שירדנו לאוטובוס שייקח אותנו למטוס הוא לא זז יותר מעשר דקות למרות שהיה מלא . פתאום קבלנו הוראה לרדת ולחזור לאולם הנוסעים בגלל בעיה טכנית במטוס . לאחר כ- 15 דקות נוספות הורשנו לעלות שוב לאוטובוס שלקח אותנו למטוס . לפני ההמראה הקברניט הודיעה בכריזה שהייתה בעיה עם מערכת המים אשר תוקנה .

- בזמן מסירת המזוודה שלי, נגשה גברת מבוגרת לפקידה ובקשה את שמה, התברר שלא הסכימו לעלות את מטען היד שלה לטיסה אם לא תשלם עבורו והיא טענה שזה לא הוגן כיוון שבברלין לא עשו לה בעיות . לא עזר לה כלום והיא שילמה תוספת מחיר גבוה . ראו הוזהרתם !

1.2 רכב

- את הרכב הזמנתי בחברת KLASS WAGEN כיוון שהיה לי ניסיון טוב איתם מהשנה שעברה . עלות ההשכרה כולל RISC 0 , הכולל את כל הביטוחים ללא השארת פיקדון, היה 1268 רון . החברה קצת שינתה את התקנון שלה מהשנה שעברה והשנה לא יכולתי לשלם במזומן בקבלת הרכב.

- גם השנה קיבלנו את לבנה נקייה אך עם מיכל דלק מלא רק 40% . הם סימנו על טופס ההזמה את קמות הדלק .

- מילאנו דלק רק פעם אחד, 41.7 ליטר לפי מחיר של 4.8 לאי/ליטר והחזרנו את הרכב עם קצת יותר דלק מאשר קיבלנו . 

- בשדה התעופה בקלוז’ היה אמור להמתין לי נציג החברה עם שלט, אך ראיתי כל מיני שלטים ורק של K W לא ראיתי . לאחר כשתי סיבובים צלצלתי לחברה ונאמר לי שהנציג במקום . פתאום אשתי ראתה מישהו עם שלט שיצא החוצה. יצאתי אחריו והתברר שהוא הנציג של K W . כש שאלתיו למה לא עמד בתוך הטרמינל הוא התנצל שלא מצא מקום חנייה וחנה במקום אסור .

- יחד איתנו הוא אסף עוד שני זוגות והעלה אותנו על רכב 9 מקומות שלקח אותנו למשרד שלהם במרחק של כמה דקות נסיעה. המשרד פתוח 24/7 ולאחר החזרת הרכב הם מקפיצים את השוכרים לשדה התעופה .

- לאחר הצגת הדרכונים ורישיון הנהיגה הבינלאומי , קיבלנו את הרכב ויצאנו לכיוון טארגו מוראש  .

- בניווט נעזרנו ב-GPS ולאחר רכישת כרטיס סים עם 30 גיגה גלישה, עברנו ל- WAZE . ה- WAZE היה יותר מדויק .

1.3  TARGU MURES 

- לאחר שיצאנו לדרך עצרנו לקפה בתחנת דלק יחד עם הסנדוויצ’ים שלא נאכלו במטוס . לידנו עצר רכב עם נגרר ועליו אילים . שלחתי תמונה לחתני התימני והוא מיד ביקש להביא לו קרן לשופר .

-  הלינה הראשונה הזמנו בפנסיון ATLANTIC לפי המלצה של מכירה תושבת העיר . הפנסיון ממוקם במרחק הליכה למרכז העיר ובית הכנסת , ברחוב שקט וכולל שני מבנים בחצר גדולה עם גינה נהדרת לאכול שם את הארוחות . כיוון שהיה מעונן וירד קצת גשם לא יכולנו להנות מהגינה היפה .

במבנה הראשון שוכנת המסעדה ובמבנה הפנימי הפנסיון .

קיבלנו שתי סויטות במחיר של 116 אירו והמינוס היחידי היה חוסר המעלית כמו כמעט בכל הפנסיונים הרומניים . סויטה אחת בקומה הראשונה והנוספת ממש מעליה בקומה השנייה . פקיד הקבלה עזר לנו לעלות את המזוודות .

את ארוחת הבוקר הגישו במסעדה בצרת מזנון .

הפנסיון מומלץ מאוד למרות חוסר המעלית !

- לאחר התארגנות יצאנו לסייר במרכז העיר, אך החנויות כבר היו סגורות ורק כמה מסעדות ובתי קפה היו פתוחים . לאחר סיור קצר ונשנוש קל חזרנו לפנסיון .

- למחרת כש נגשנו לארוחת הבוקר פגשנו זוג ישראלי , הבעל נולד בגאלאץ,  שעשו טיול של 21 יום ברומניה .

- לאחר ארוחת הבוקר, הורדנו את המזוודות לרכב ויצאנו לבקר בבית הכנסת .  אני כבר ביקרתי בבית הכנסת בשנת 2008 , אף אז הוא לא היה פתוח באופן קבוע אלה הגבאי פתח אותו כש הגיעו קבוצות ולמזלנו בדיוק הגיעה קבוצה של ישראלים .

- השנה בית הכנסת פתוח בימים שני עד ישי, משעה 9.30 עד 12.30 .

- הכניסה היא מהשער הצדדי ובמשרד רוכשים כרטיס כניסה במחיר של 5 רון .

בתוך בית הכנסת ממתין הגבאי MINOR ZOLTAN שמדבר עברית ומספר את ההיסטוריה של יהודי טרנסילבניה .

בשבת מתקיימת תפילה בשעה 10.30 ובחגים מגיע חזן מבוקרשט .

בעיר חיים עדיין כשמונים יהודים מבוגרים שנעזרים ע”י הקהילה היהודית אשר מקבלת תרומות של בגדים ומצות לפסח מהארץ .

- אשתי שאלה אותו איפה הוא קונה אוכל כשר וחלות לשבת והתשובה הייתה בכל חנות בעיר . שאלה נוספת של זוגתי הייתה למה אתה לא עולה לארץ ישראל והתשובה : אם אני אעלה מי יספר את ההיסטוריה של יהדות טרנסילבניה למבקרים הרבים . כאן המקום לציין שיחד איתנו הגיעו עוד שני זוגות שטיילו עם נהגים רומנים .

שעות הביקור בבית הכנסתהגבאי בפעולהלבנהממתין לנוחזית בית הכנסתאיילים רומניים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

- לאחר הביקור בבית הכנסת נסענו מרחק קצר לכיוון הרחוב הראשי . חונים את הרכב ופתאום מתחילה אזעקה עולה ויורדת ואשתי תופסת לי את היד בחוזקה בחושבה שמתחילה מלחמה . מרגיע אותה שזה רק תרגיל כיוון שלפני כמה חודשים ביצעו הרומנים תרגיל ארצי והאזעקה לא פעלה בכל המקומות .

- קצת עידכון גאו-פוליטי .

לאחר כניסתם של הרוסים לאוקרינה, הפכה רומניה לנכס אסטרטגי של ברית NATO ובשנה שעברה ביצעה תרגיל משולב עם הכוחות האמריקאים .

רומניה רכשה 12 מטוסי F-16 וגם חושבת לרכוש את המטוס המתקדם F-35 .

בינתיים גם הגישה בקשה לקניית סוללת פטריוט והיא ממתינה לאישורו של הסטייט דיפרטמנט האמריקאי .

- תקשורת .

- חונים ויוצאים לרחוב הראשי בחיפוש אחרי כרטיסי סים . ברומניה ניתן לקנות כרטיסי סים של כמה רשתות המופיעות בתמונה המצורפת . לאורנג’ הרבה נקודות מכירה וגם חנויות גדולות , אך אחרי שנענו לחרם הערבי ממש לא מתחשק לקנות מהם .

נכנסים לחנות VODAFONE וקונים סים רומני עם אין ספור דקות ברשת , מאות דקות בשאר הרשתות, 30 ג’יגה גלישה ו- 30 דקות שיחה לישראל במחיר של 67 רון . 

אני ואשתי רכשנו חבילות חו”ל בארץ . שלי מחברת פרטנר ( מהעבודה ) עם שרות חו”ל מעולה, חזרו אלי אחרי פחות מדקה כש רציתי לברר למה האפליקציה שלהם אינה פועלת .

לאשתי רכשתי חבילת חו”ל בחברת הוט מובייל ושרות החו”ל שלהם על הפנים . רק ביום השני תפסתי נציג שרות אחרי כ- 40 דקות המתנה והוא במקום להדריך אותי אמר שישלח הוראות תכנות . כש הגענו למקום עם WI-FI ניסיתי לתכנת לפי ההנחיות ולמרות שתכנות אינו זר לי, לא הצלחתי . רק למחורת שוב תפסתי אותם לאחר אותו זמן המתנה בערך והנציגה גל הדריכה אותי והצלחתי לסדר לאשתי שיחות וגלישה . התברר שההנחיות שקיבלתי יום קודם היו חלקיות בלבד. התרחקו מחבילת החו”ל שלהם !!!

- ממשיכים בווינדאוס שופינג ומגיעים לבית קפה בדיוק בזמן להפסקה קטנה .

כל אחד הזמין את המשקה האהוב עליו אך לצערנו, של חברי ושלי, לא היה להם עוגת פרג וגם ת”ע עבור החברה . אני לקחתי 4 מיני אקלרים , כל אחד בטעם שונה שהוh בסדר , אך לא מתוקים כמו שאצלנו .

- ממשיכים ליעד הבא של הישראלים, חנות DECATHLON . כמובן שמצטיידים בכמה מעילים, כפכפים, גרביים… . הקטע המעניין ממתין לנו בקופה. מתבקשים לשפוך את כל הקניה לתוך מגירה עמוקה והקופאית מוציאה כל פריט , מקפלת אותו ושמה בשקית . לאחר הפריט האחרון מודפסת הקבלה לתשלום . מתברר שהמגירה העמוקה מזהה את הפריטים וכבר אין צורך באקדח / קורא הקודים .

בהזדמנות זו אני מתחדש בכרטיס חבר של הרשת .

- לאחר הביקור בדקטלון נכנסים לכל-בו AUCHAN שבקרבת מקום לעוד כמה קניות כולל מים מינרליים, פירות וירקות לארוחת הערב. כש אני מחזיר את העגלה כדי להוציא את המטבע רואה ליד את הקרטוש קולאק המפורסם, בטח שקונה ומביאי לרכב ושם התגובות שונות, הנשים : מה אתה קונה ? כמובן במחשבה על הדיאטה שהלכה . חברי לעומתן : איזה כיף !

- לאחר ההצטיידות יוצאים לנסיעה של כשעה ליעד המרכזי שלנו , SOVATA .

בדרך רואים את קני החסידות ריקים להבדיל מיולי שנה שעברה .

- 

יולי 2016כרטיס חברספטמבר 2017רשימת הרשתות הסלולריות
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון