עכשיו זמן אפריקה ...
-
בכל פעם שאני רואה את המערכון של שלמה מסאלה, אני צוחק מחדש בקול רם… מעכשיו, בכל פעם שאצפה שוב במערכון הזה, אזכר בך… חחח
‘מלך’ ??? אולי, אבל בטוח שללא כתר! רק בכדי לעזור ‘ולהמיר את דת “היער השחור” לדת “אפריקה השחורה”….. שנים שדחפתי, דחפתי ודחפתי והנה ‘הפירות’!
ובהזדמנות זו, לספר לך (וכמובן שלשאר הקוראים) שפתחתי בפייס, דף שנקרא ‘טנזניה למטיילים -הביאו רק כובע’
כולכם מוזמנים להכנס ולהעיר וכמובן, מי שירצה ‘לעלות כיתה’ (מאפריקה לייט לאפריקה-אפריקה) תמיד מוזמן לשאול ולהתעניין (גם לאלו שיש להם רק שבוע!)
אשמח כמובן לקרוא את המשך הפוסט (כשיגיע)
מועדים לשמחה!
-
איריס,
גם אני הצטרפתי. אומנם דרום אפריקה לא בראש היעדים שלנו אבל אין סיכוי שאפספס סיפור שלך. ו…. מי האשים אותך בפירוט יתר?? אין דבר כזה. תפרטי בבקשה כמה שיותר.
תודה ושנה טובה מלאה בחוויות טובות .
טל
-
איריס יקרה

אני מאד אוהבת את השם של הסיפור שלך, מעבר לבחירה בשם שמרמז על השיר, אני מוצאת בו גם משמעויות נוספות….
כייף שאת מספרת את הסיפור וברור לך שאם יום אחד ניסע לדר”א זה יהיה בזכותך.
יש לך כישרון רב הן לתכנון טיול והן לתיעודו לאחר מעשה.
-
איריס חברתי היקרה,
שאפו על הטיול הכל כך לא שגרתי, על היעד שנבחר בעקבות התובנות שעלו עם דוב הגריזלי…, על התכנון המדוקדק והבחירות המדהימות, וכמובן- על הפירוט הכה מושקע שבכתיבה!!
הערך של שיקולי הדעת שפירטת בבחירות השונות יתרמו המון לנוסעים העתידיים.
תודה רבה רבה על השיתוף ועל החשיפה לנופי הטבע ולנופים האנושיים!

אורנה
-
איריס-היה שווה לחכות, תודה על השיתוף!
אחת המדינות היפות בעולם לדעתי...
-
איריס
שנה טובה !! גם אני מצטרפת !נראה מבטיח ביותר לשקוע עם סיפורי אפריקה .
אין על אפריקה , הייתי בעבר בקניה ומתישהוא אחזור אלי עם הילדים כך שדרום אפריקה זו אופציה...
-
הי איריס ,
הגם שאני עצמי מתכננת טיולי משפחות לדרום אפריקה (גם לאחווה והמשפחה המקסימה שלה! ), כל כך נהנית לקרוא , ללמוד מהרשמים שלכם ומהתמונות היפהפיות וממש אוהבת את סגנון הטיול שלכם !
מחכה להמשך ההרפתקאות והתובנות שאת מעלה על הכתב בדרך כל כך יפה על הארץ המיוחדת הזו .
ישר כוח !
ממני, נטע
נ.ב. הפרה אמנם מזימבבואה (מפלי ויקטוריה ) , אך ממחישה את ההרגשה עם תום ארוחות החג..
-
יעד שמתחבא אצלינו בינתיים במגירת ה"צריך עיון". ואכן, מאד מהנה לעיין באפריקה שלך. תודה!
-
איריס יקירתי,
איזה כיף שהתחלת לספר!
אע”פ שהייתי איתך און-ליין בזמן הטיול וראיתי הרבה תמונות, לסיפור שלך יש ערך מוסף והוא משלים את התמונה. חשוב מאד שתכתבי הכל ותפרטי!
קייפטאון נראית עיר מרתקת ואני אוהבת את התמונות האותנטיות – שאמנם משדרות עוני ועליבות , אך עם זאת הן מאד אמיתיות ומרגשות. מאד נוגע ללב מה שסיפרת על הביקור בבית כנסת היהודי.
התמונות של הטבע מקסימות ומאד עושות חשק….

אמשיך לעקוב ולקרוא.
שנה טובה ונשיקות,
שירלי

-
גמני כאן

השלמתי קריאה של ההתחלה. כרגיל, התחלה מצויינת.
הבת שלי מטפטפת לנו דרא”פ מזה זמן מה. זה אצלינו על הכוונת לקיץ 2019.
וברור שסיפור שלך יהה נדבך חשוב בתיכנון העתידי. אז שומרת במועדפים.
אבל עד אז יש עוד המון המון זמן. בינתיים פשוט נהנתי לי מהסיפור שלך והתמונות המקסימות
תודה יקירה על השיתוף
לימור
-
לימור חשבתי שאני הפסיכית היחידה שיש לה כבר תוכניות מוגדרות ל 2019

-
הי איריס,
עקבתי אחרי התכנונים שלך ועכשו אחרי התוצאות. הטיול שלנו לדרום אפריקה היה אחד המהנים, המעניינים והמגוונים שהיו לנו. בהחלט יעד שאני לא מבינה מדוע הוא לא יותר פופולארי בקרב משפחות מהארץ, לפחות כמו תאילנד או ארה”ב (אם הולכים על יעדים רחוקים ויחסית לא זולים בעלות הכוללת).
ממשיכה לעקוב...
-
איריס,
גם אני אוהב מאוד את דרום אפריקה.
טיילתי בה בפעם הראשונה קייפטאון ודרך הגנים עד פורט אליזבת לפני כ 8 שנים
ופעם נוספת בקרוגר והאיזור הצפון מערבי בפסח האחרון.
אולי הסיפור שלך ייתן דחיפה למשפחות נוספות לגלות את אפריקה שמשום מה מרתיעה רבים , שלא בצדק.
מניח שגם את התאהבת למרות הפחונים שאגב דרום אפריקאים , לא רק לבנים ,סיפרו לי שתושביהם ברובם פליטים ממדינות אפריקאיות אחרות ותושביי דרום אפריקה משכירים להם את את הצריפים תמורת לא מעט כסף . האם נכון ? כנראה .
שנה טובה
מוטי
-
תודה רבה לכל המגיבים והמפרגנים החביבים,
שמחה מאד שיש עניין!!
כיף לקרוא שיש גם המתכננים טיול לאפריקה בעתיד הקרוב.
מקווה לשכנע

בעיה קלה באינטרנט הביתי מונעת ממני כרגע להגיב באופן אישי ולהמשיך בסיפור
מקווה לשוב בקרוב
שבוע נעים לכולם
ובינתיים משהו מהטלפון
-
תמונות מדהימות, איריס.
אני נהנית תמיד לעקוב אחרייך, גם שאין לנו שום אפריקה בתכנית

-
נהדר! התמונות ממפלי ויקטוריה מ-ד-ה-י-מ-ו-ת! אם ככה זה נראה שהם בתקופה היבשה- אני מרגיש עכשיו פספוס שלא עשיתי את המאמץ להגיע לשם!
גם אני חזרתי לפני כשבוע וחצי מדרא”פ, אבל התמקדתי בקייפ המערבי (מפאת חוסר זמן עקב אילוצי כנס בקייפטאון). אחרי ביקור בגליישר וצפון מערב ארה”ב לפני חודשיים וחצי- הציפיות שלי היו נמוכות- אבל דרא”פ הפתיעה אותי לטובה!
-
ערב טוב מחמם את הלב לקרוא את התגובות הנלהבות . תודה לכם .
איילת יקירה - פספסתי אותך אתמול. טוב שבאת . מקווה שתשתכנעי אבל צריך לנהוג הפוך
ג'ני - תודה על הקישורים . את הפערים מרגישים היטב גם בשטח .. חייבת לציין שלמרות הפערים, אני התרשמתי שסך הכל רוב האנשים שפגשנו הם אנשים שמחים ואופטימיים. לא מפסיקים להזכיר להלל ולשבח את מנדלה ומרוצים בחלקם.
צפריר היקר - שמחה לראות אותך כאן. שוב תודה על העזרה שבדרך. היחיד שהתייחס למערכון על הטייס האתיופי. נכון שהוא נחמד ?? מי שדילג קודם שולחת אותו לפתוח שוב את הסרטון
טל1968 - תודה רבה . מקווה שגם הפעם אעמוד בציפיות

מיקוש חמודה - ודאי שיש משמעויות מספר לשם הסיפור. על חלק מהן כבר כתבתי ליתר אתייחס בהמשך. כשנוסעים לאפריקה צריך להיכנס למוד אפריקה, כי זמן אפריקה הוא לא בדיוק הזמן שאנו פועלים בו… את השיר תכף אצרף.
אורנה היקרה – מפרגנת תמיד. המון תודה . לעניין הבחירות אומנם פרטתי למה יצאנו לאפריקה אבל כמו תמיד ההחלטה הסופית אצלי ספונטנית ומהבטן …
אני ננעלת וזהו בלי לחשוב יותר מדי.תודה שירלי מתוקה – על הלווי בזמן אמת וגם עכשיו . יש עוד הרבה מה לראות . אני חושבת שתאהבי את אפריקה.
תודה רבה לימור יקירה- את מתכננת למרחקים ארוכים .
שמחה שיש עניין . דפנה , ASK , נטע , לימי , חן , רונית , מוטי – כה רבים בקרו באפריקה . מקווה שתאהבו את מה שאביא. אתם יכולים כמובן להוסיף. שמחה לראות אתכם כאן

חן – מפלי ויקטוריה היו מדהימים .
לדעתי אחד המקומות היפים בעולם אם לא ה ….
לא יודעת איך אפשר להתעלות על זה. היינו בשקיעה מדהימה ולמחרת באור יום והמראות שונים מאד. היה רטוב לנו לגמרי גם בעונה היבשה

-
עכשיו זמן אפריקה ...יאלה, מוזיקה דרום אפריקאית....או אולי זה?
מי היה בהיכל התרבות (שנות ה80) ורקד יחד עם הלהקה? כל האולם רקד !!!
-
איריס היקרה
ככה מתחילים מסיבה בלי לספר לחברים??
אילמלא קראתי בפייס איזו הערה קטנה שלך ובאתי לחפש לא הייתי יודעת דבר.
איזה תמונות מדהימות.
השקיעה ממפלי ויקטוריה מהממת אפילו יותר מהזריחה שחוויתי שם, והטיסה מעליהם – שאפו!!!
הבת המשקיפה על קניון בלייד מדהימה!!!
הברדלס שתפסת מדהים!!! אצלנו לא היה זכר לו.
מחכה לשמוע ולראות עוד הרבה תמונות. איני מאמינה שרק לפני שנה הייתי כאן.
אגב, גם אני אהבתי את הכפרים כי זו אפריקה האמיתית ולא שכונות היוקרה בערים שהן כמו כל עיר מודרנית למעט הצבע השולט של האנשים.
רחל לבון
-
בוקר טוב
צפריר , תודה על השירים. לא הייתי באולם אבל בהחלט זוכרת את השיר שהיה להיט בשנות השמונים – תודה !!
רחל יקרה – שמחה שהגעת . תודה על המחמאות .
לא טסנו במטוס קל או מסוק מעל המפלים, התמונה צולמה ממרחק לא קטן , מהטיסה המסחרית של בריטיש שהביאה אותנו לזמביה.
הטיסה עוברת ממש מעל המפלים , היה לנו רגע לצלם והצלחנו !!! מרגש מאד.
אכן היה לנו מזל עם הספארי. את הנמר צילמנו ביום האחרון ממש לקראת הסוף כאשר כבר כמעט אמרנו נואש להשלים חמישייה. עוד אספר..

לפחות בגזרת הספארי נחלנו הצלחה אחרי שרשרת פספוסים בדרך הגנים . קרוגר כל כך מתגמל.
יום נעים לכולם
יש המון תמונות … קשה לבחור. אני כל פעם מטפטפת כמה