טרק באזור סאפה
-
היי
אני נוסעת במוצאי כיפור לויאטנם אנחת בהנוי ומיד בבוקר ארצה לצאת לכיוון סאפה רציתי טיפ לסוכנות טובה בסאפה לארגון טרק מעניין ולא המוני כלומר לא רב משתתפים, ולדעת כמה עולה יום טרק.
שנה טובה וחתימה טובה לכולם
-
אנחנו עשינו טרק אחד עם חברה בשם סאפה אוצ’או – שאמורה לדאוג לשבטים בסביבה, הם היו טובים סה”כ כ-8 בקבוצה . אם אני זוכר נכון לפני כשנתיים הטרק עלה כ-25$ לאדם. יום אחר לקחנו אופנוע מהמלון ב-12$ וטיילנו לבד לכפרים ולמפלים . יש הרבה חברות שם ודרך המלון תוכלו מהרגע למחר להתארגן. מה שכן טרק לבד לא יהיה לכם כי יש קבוצות – לא גדולות ולפחות 4 עד 8 מקומיות ש”נדבקות” לקבוצה לעזור למטיילים בטרק. קחו את זה בכייף הן לא מעיקות עד הסוף שבו יבקשו שתיקנו מהן משהו בתמורה.
-
תודה

רק לא הבנתי מה זה “המקומיות שנדבקות”? לא אמור להיות מדריך? או שהולכים עצמאית מכפר לכפר? כמה ימי טרק עשיתם?
שבוע טוב
-
המקומיים, בני השבטים, עניים מאוד בארצות האלה .
הם משתדלים לחיות מהתיירים . אז בעיקר הנשים והילדות נדבקות לתיירים , בסאפא עצמה ובטיולים בכפרים , ומנסות למכור לתיירים כל מיני עבודות יד זולות שהן טוענות שזו עבודה שלהן או של המשפחה שלהן .
כשאני הייתי, נדבקו אלינו כמה ילדות . אחת מהן , הייתה בת 8 או 10 , דיברה אנגלית טובה מאוד . כשהיינו בבית ספר באחד הכפרים שאלתי אותה אם היא לומדת . היא אמרה שאין לה זמן ללמוד בבית הספר . היא עסוקה מידי .
לילדה הזו היה כישרון יוצא דופן לשפות, והיא פשוט קלטה את האנגלית מהתיירים. המשפחה שלה שלחה אותה לדבר עם התיירים כדי להביא כסף הביתה .
*** דרך אגב , כל מי שיש לו קליטה טובה לשפות , חייב להיות חכם . ידיעת כמות רבה של מילים זו אחת מההגדרות והמבחנים של אנטילגנציה ו- IQ .
-
אנחנו עשינו טרקים יומיים מהבוקר עד מאוחר אח”צ, האופציה האחרת היתה לינה בהום סטיי שלא כ”כ התחשק לנו, למרות שזו גם חוויה.
המקומיות כמו שדורון הסביר לך, נדבקות לכל קבוצה (גם עם מדריך) שיוצאת לטרק מתוך סאפה, אבל סה”כ הן לא מעיקות וחייכניות ועוזרות ומושיטות יד בטרסות ובירידות ומנסות מאוד ללמוד ולשפר את האנגלית שלהן ומתענינות בגיל שלך ובפרטים על איך ואיפה את חיה.אחת מהן הראתה לנו את הבית שלה בכפר בדרך ואפילו הזמינה אותנו אם נרצה לבוא למחרת ללינה. התמורה היחידה שהן מבקשות בסוף שתיקני עבודת יד שלהן בכמה ש”ח בודדים. קחי את זה בסבבה.
-
בנות השבטים “נדבקות” בערך כמו כל מוכר / מוכרת בחנות ששואלת “ אפשר לעזור לך” ?
הן מצויינות כמדריכות לטרק – זאת הטריטוריה שלהן.
מציעה למצוא אחת שתיקח אותכם לכפרים או לביתה תוך כדי טיול בין הכפרים
זה יעשה טוב לה ובוודאי גם לכם.