שאמוני ואנסי באוקטובר
-
שלום רב,
הזמנו 4 לילות בשאמוני ושלושה באנסי.
התכנון היה לעשות מסלולי הליכה באזור שאמוני. התברר לנו לאחרונה שרק רכבל אחד פעיל בתחילת אוקטובר ( זה שמגיע לפיסגה) שאר הרכבלים מושבתים כולל הרכבת.
מניסיונכם האם יש מסלולי הליכה באזור לארבעה ימים ללא השימוש ברכבלים?
אשמח לקבל המלצות או אפשרות ללינה באזור אחר?
תודה...
-
הייתי השאמוני מנסיבות אחרות כך שמסלולי הליכה קשה לי להמליץ אך מנגד
שווה לבדוק באתר הנ”ל
http://www.chamonix.com/chamonix-mont-blanc,0,en.html
כמו כן לפנות למלון שלכם בשאלה וכו’
-
שבוע טוב.
מקווה שהמזל יהיה לצידכם,לפחות בשאמוני,שנה שעברה באוקטובר,היתה מפולת שלגים,העיירה היתה במצור,אין יוצא ואין בא,וכל נסיונותינו להגיע אליה,עלו בתוהו.הכביש היה חסום ומושלג,עם סיכוני החלקה.
לעומת זאת באנאסי,היה פשוט כייף,עם מעיל סביר בערב,מזג האויר היה נוח במשך היום,ואיפשר הליכה,על המסלול,להקפת חצי מהאגם.
ממליץ על המסעדה תחת הסככה הצהובה,מול המצודה המשופצת,עם תפריט על הקיר,ותפריט ריצפתי.
ללינה ממליץ על מלון best western הממוקם בלב העיירה,עם חנייה צמודה,עם חדרים נוחים,ארוחת בוקר במחיר סביר,שירות ואירוח מעולים.
והחשוב מכל,מרחקי הליכה קצרים,לאתרים המרכזיים,כולל לשוק המקומי,
תבררו ימי פעילות.
בהצלחה חיים.
-
לא יודעת לגבי מזג האוויר שיהיה לכם, אבל כל המסלולים הנמוכים אפשריים.
אנחנו היינו בסוף מאי, ללא רכבלים ועם שלג וטיפסנו הכל, פשוט במקום רכבל היה הרבה עליות.
עלינו ל LAC BLANC
עלינו ל (שעה וחצי) מהתחנה של הרכבל TEDE DE BLAME-COL DE BALME והלכנו (שעה וחצי) עד Aiguillette des posettes ומשם כשעתיים ירידה.
מסלול מדהים, אפשר רק חצי ממנו.
יש את קניון השטן ליד אוש.
קרחון בוסון – שוב טיפוס
ישנם מסלולים קצרים יותר וקלילים מסביב לאגם למטה –
למשל cascada du dard ליד המנהרה של מונבלאן.
במרחק שעה יש את שמורת ה SIXT לא לוותר.
-
אנחנו נוסעים בסוכות. גם אני לא ידעתי שכל הרכבלים מלבד אחד כבר לא פועלים. לא נורא. בטוחה שנהנה ממה שלאיזור יש להציע.
אילו מקומות שפתוחים עד תחילת נובמבר לדוגמא:
Cascade de Bérard מסלול הליכה ומפל
http://www.chamonix.com/cascade-de-berard,46-41388,fr.html
The Cirque du Fer-à-Cheval
Cascade du Rouget.
Lac Vert
נסיעה בדרך האלפים הגבוהים – כביש D925
Lac de Roselend
אפשר גם לנסוע לכיוון שוויץ
Emosson – railways and reservoir
Le Châtelard / Martigny
אני מניחה שאם תכנס ללשכת התיירות המקומית בטח יכיוונו אותך
תהנו
טל
-
תודה לכל המגיבים.
שלחתי דוא”ל ללשכת התיירות בשאמוני – להלן תשובתם:
Hello,
Yes indeed, at that period, only the Aiguille du Midi lift will be open. You can take it up to the mid-station (Plan de l’Aiguille) and then hike across to the Mer de Glace glacier (about 2 hrs, quite flat) And then hike back down to Chamonix from there (approx.. 2 hrs, downhill). This would take you about 4 hours in total. Otherwise there are other beautiful hikes leaving from Chamonix or the surrounding villages:
-Hike up to Les Pyramides chalet from “Le Mont”, above Les Bossons (hike along the Bossons glacier, approx. 4 hrs. return)
-Hike up to “Les chalets de Chailloux” from “Le Bettey”, above Les Houches (approx. 3 hrs return)
I advise that you come to the tourist office upon your arrival and we can show you some walks on a map and suggest itineraries depending on how long you want to walk, how high, what you want to see, etc. You can also find a list and description of all possible hikes in the Valley on our website: http://www.chamonix.com/hiking-summer,94,en.html
I hope this helps.
Kind regards,
-
לפי התשובה שלהם לא חסר מה לעשות בשאמוני באוקטובר גם בלי רכבלים.
-
את שני המסלולים הראשונים אני מכיר. זה יותר קשה משהם מתארים וגם לוקח יותר זמן. אבל ישנם גם מסלולים אחרים היוצאים משמוני והסביבה.
-
אם יש למישהו המלצות נוספות או קישור לסיכום טיול באזור אשמח לקבל….
תודה!