כל החיים לומדים
-
הייתי בקפריסין בראש השנה 2017, הזמנתי מראש רכב מסוג פורד פוקוס באתר של רנטלקארס דרך חברת יורופקאר. והוספתי כרגיל ביטוח החזר השתתפות עצמית במקרה של ארוע ביטוחי.
בפועל קיבלתי קיה סיד חדשה לחלוטין. במחירון רכב יקר יותר מהפורד.
הפקידה בדלפק הציע לי שתי אפשרויות. לחסום 1025 יורו בכרטיס שהם דמי ההשתתפות העצמית, או לקנות אצלה ביטוח ביטול מלא להשתתפות עצמית בעלות של 28 יורו, ואז היא חוסמת לי רק 250 יורו בכרטיס כערבון שאני יחזיר את הרכב למיגרש, ולא ינטוש אותו במקום אחר. למרות שכבר רכשתי ביטוח החזר השתתפות עצמית דרך רנטלקארס, ובעבר מעולם לא ניזקקתי לו, החלטתי לעשות גם את הביטוח הנוסף “המיותר”.
במגרש עשינו בדיקה שיטחית לרכב, מאחר ויש לי ביטול מלא וכמובן לא הרמנו את מכסה המנוע.
בדרך בהרי הטרודוס הרחתי ריח של שמן שרוף. עצרתי הרמתי מכסה המנוע.
העובד שהכין את הרכב שכח לסגור את הפקק והשאיר אותו בצד. מזל שלא נפל.
בדקתי שמן, מים, שניהם היו בגובה הפס התחתון. נסעתי לתחנת הדלק הקרובה בכפר פדולוס, 8 ק”מ, הוספתי שמן ומים והמשכתי.
מודה ומתוודה, מעולם לא הרמתי מכסה מנוע ברכב שכור לפני היציאה.
זה עוד לא ניגמר.…...……
בהמשך, בדרך ל: The Mill Hotel בכפר Kakopetria; תוכנת הניווט Sygic שאישית אני “מאוהב” בה, ומשתמש בה בכל נסיעותי באי,הביאה אותי לסמטה בשם Old Kakopetria אמנם היא נראתה צרה, אבל ראויה למעבר רכב. בפועל מאחר ובהמשך המקומיים מחנים את הרכבים שלהם בצד אחד, נישאר מעבר לרכבים קטנים בלבד. כמובן שאין שום אפשרות לחזור. ובהמשך קירות הבתים צמודים לכביש. בקיצור הרכב החדש יצא מהסמטה שרוט לחלוטין משני צידיו לכל אורכו. בבדיקה שעשיתי אח”כ הבנתי שה Sygic הובילה בדרך הקצרה ביותר, ובפועל יש כביש עוקף רחב.
אחרית דבר: במיגרש ההחזרה של יורופקאר, מילאו טופס נזק, שיחררו לי את הפיקדון והלכתי לדרכי. כל הסיפור לקח פחות מ 10 דקות. למרות שבכל מיקרה היה לי החזר עתידי מרנטלקארס, הרבה יותר נחמד לסגור את הנושא במקום, מאשר לחזור לארץ ולהתחיל להתעסק בניירות.
-
גם WAZE הכניסה אותי בנצרת לרחוב צר שרוחבו כרוחב המכונית.
-
הרבה אנשים לא מודעים לעניין וטוב שהעלית את זה כאן.
יש הבדל בין ביטוח החזר השתתפות שנעשה “בדלפק” לבין ביטוחי צד שלישי.
הבעיה זה רק העלות הגבוהה מאוד של ביטוח כזה שהוא נעשה ע”י חברת ההשכרה אבל זה שווה מסתבר ע”ע המקרה שלך.
כששכרתי מרנטלקארס, מראש לא לקחתי את הכסוי שלהם אלא רכשתי מחברת ההשכרה.