חמישה ימים בסקוטלנד
-
הי,
מתכנן לחלק טיול משפחתי עם ילדים מתבגרים באנגליה לשניים, כשהחלק הראשון זה 5 ימים לסקוטלנד (נטו, אח”כ נוסעים דרומה ללונדון לחמישה ימים).
אני מניח יומיים וחצי (סופ”ש) באדינבורו כך שנשארים שלושה ימים ליעדים מחוץ לעיר.
ברור לי שלא ניתן לכסות הכל והמרחקים ארוכים, ולכן מעניין אותי לקבל המלצות על האיזורים אליהם כדאי שנגיע.
הכיוון כרגע הוא לשהות באיזור לוך לומונד ולבלות שם יום עם שייט/ אופניים, יום אחד לבקר בטירה באיזור (סטירלינג או שיש טירה יותר מעניינת?) ואח”כ מזקקה, ויום אחד טיול טבע רגלי של מספר שעות באיזור גלנקו.
שאלות ספציפיות:
- האם השמורה הזאת היא באמת היעד הנכון בתור כוכב לשלושה ימים או שעדיף שהמרכז יהיה באיזור פורט וויליאם? איפה יש יותר אפשרויות בילוי/טיול מעניינות בין 2 האופציות האלו? אני לא מחפש “לעשות פשרות” אלא נופים מרהיבים ופעילויות outdoor טובות. אם צריך, מוכן לנסוע קצת יותר לשם כך.
- אני מניח שהחלק הצפוני של אינברנס פחות מעניין בהשוואה לאופציה הנוכחית וגם רחוק מדי – נכון או לא?
- מה לגבי האיזור המזרחי של דנדי – בכלל מתחרה בלוך לומונד / גלנקו?
- עקב המרחק בצער רב גם סקאי נשאר מחוץ לתמונה למרות הנופים המדהימים. החלטה נכונה או לא?
אשמח להתייחסותכם. כמובן פתוח לשמוע גם הצעות אחרות

תודה !
טל
-
בודק שוב >> יש למישהו מידע שיעזור עם שאלות 1 +2 ?
-
אני הייתי שומר את סקוטלנד לטיול אחר – שנותן לו את “הכבוד הראוי לו”. בטיול הזה תטעם טיפה מסוקוטלנד ואולי “תשרוף” אותו לעתיד..
מציע לך לשקול שני איזורים אחרים באנגליה שעשויים להיות דומים
- איזור האגמים – lake district
- צפון וויילס ושמורת סנודוניה
שני איזורים אלו מלאים באתרי טבע מרשימים, אטרקציות לילדים, מפלים, טירות וכו’..
-
חמישה ימים בסקוטלנדהיי טל,
לפני כמה ימים העליתי שאלה דומה
אנחנו מתמקדים באזור פורט ויליאם / גלנקו + לינת יום באדינבורו .
מתלבטת אם לכלול את האי סקאיי בנסיעה ארוכה מפורט ויליאם...
אשמח אם תשתף בהמשך.. בתוכניות שלכם בפורום “טיולי משפחות”.
-
תודה לי על הקישור לפוסט שלך. יש שם לא מעט אינפורמציה.
לסיכום תגובות שקיבלתי:
- האיזור המזרחי / דנדי פחות מעניין בהשוואה ללוך לומונד / גלנקו
- הנופים בגלנקו יותר דרמטיים.
לשאלתך, הנסיעה לסקאיי זה עוד תוספת של כ-4 שעות נוספות. *המון*.
אנחנו החלטנו לוותר על האיים וכך גם להשאיר טעם של עוד לטיול נפרד כמו ש-imeshy ציין קודם.
-
טל
תודה רבה

אשמח לעקוב בהמשך אחרי התוכניות שלכם
ואם הספקת לשריין לינה, איפה?