עזרה ממומחי סקוטלנד
-
אז החלטנו לחזור לסקוטלנד שוב שנה הבאה..הטריגר היה השרשור של ג’יני עם הפאפינים

אז הבוקר הוזמנו טיסות לאוגוסט עם איזי ג’ט , אבל הראש שלי מתפוצץ מרוב ניסיונות לארגן את הטיול. בעיקר כמובן בגלל ענייני הלינות הבעייתים בסקוטלנד באוגוסט שלרוב דורשים שבוע.
למי שלא מכיר, שנה שעברה טיילנו שם בהרכב משפחתי בסקיי, באזור אבימור ובאדינברו. אנחנו עם ילדים שיהיו בני 11 ו7, אוהבים בעיקר טיולי טבע. פחות בענייני עיר או אטרקציות. אנחנו לנים בבתים ואוהבים לבשל לעצמנו.
נתחיל מהסוף, השבוע האחרון הוזמן באזור גלנקו, אזור שבו לא טיילנו בכלל שנה שעברה. אחרי זה טסים ללוטון והביתה. זה סגור.
לפני זה, בתחילת הטיול יש לי 8 לילות פנויים. נוחתת במנצ’סטר אבל יכולים לקחת טיסה לאינברנס אם נחליט.
כרגע חשבתי על אופציה 1 – אורקני 5 לילות, ועוד 3 לילות באזור ullapool. הצלחתי אפילו למצא לינה בחלוקה הזאת של הזמנים.
אופציה 2 – 3 לילות mull ישר בהגעה וכך להספיק גם לפאפינים (אפילו מצאתי מקום ל-3 לילות).
ועכשיו קצת נתקעתי..איפה אפשר להעביר עוד 5 לילות? ובלי להתרחק מדי כי צריך לחזור לגלנקו לשבוע האחרון..
ולמי יש משהו להגיד לטובת אופציה 1 או אופציה 2?
תודה

-
היי דיאנה,
כולי ירוקה מקנאה!!!
אני מניחה שאת העצות הטובות ביותר תוכלי לקבל מנעה מסקוטלנד ומאלון, מומחי הפורום לטיולים בסקוטלנד.
לגבי אופציה 1-נראה לי יותר מידי זמן לאורקני . אין אפשרות לקצר ובמקום זאת להאריך את השהיה באולופול?
לגבי אופציה 2- את יכולה להצמיד את mull ללינה בגלנקו.
ההפלגה לאי היא מאובן, שהיא ממש קרובה לגלנקו, כך שתחפשי אופציה ללינה לאחר הנחיתה במנצ’סטר באיזור יותר דרומי, אולי אפילו באיזור האגמים.(שם עדיין לא ביקרתי).
נילי
-
נילי..
איזה כיף שבאת!
אז ככה: לגבי אורקני, יש שם מלא מה לעשות.. יש המון עתיקות, יש ציפורים כולל פאפינים, ויש שם כמה איים קטנים שאפשר לקחת מעבורת אליהם, וכל אחד ייחודי עם דברים לעשות.. ויש לנו שם 4 ימים מלאים שזה סביר עם ילדים. והאילוץ של 5 ו 3 זה בגלל הימים והלינות.. אין יותר מדי אופציות.
הבעיה עם מאל שאני צריכה להגיע על ההתחלה כי אחכ הפאפיניים נעלמים.. אז או בהתחלה או בכלל לא.. אז זה האילוצים…
-
שלום למומחי סקוטלנד,
גם אנחנו הזמנו היום טיסות למנצ'סטר לקיץ מתוך כוונה לטייל בסקוטלנד.
לנו זו תהיה הפעם הראשונה..נהיה בהרכב משפחתי של הורים ו-3 בנים בני 16, 13, 10 (וחייל שנשאר בארץ).
אודה מאד להמלצות לגבי מסלול, ואופן ההגעה לסקוטלנד ממנצ’סטר (רכב? רכבת לאדינבורו ואז רכב?) וגם אם אפשר המלצות למקומות לינה שמאפשרים הזמנה של פחות משבוע.
תודה!
-
אנחנו מגיעים ממנצ’סטר לסקוטלנד ברכב. מתכננים יום טיול בדרך [כלומר, לחלק את הנסיעה לשלושה מקטעים ולהגיע לדירה בערב].
יש בסקוטלנד המון אפשרויות לינה, כדאי לכם להתחיל לחפש לפי האיזורים שתרצו להיות בהם.
יש כמה סיפורי טיול משנה שעברה בפורום על סקוטלנד.
קצת ישן אבל הרכב משפחתי דומה לשלכם
וזה מ2010 אבל הרכב משפחתי דומה לשלכם
זה רק מדגם, יש עוד הרבה, ובטוחה שיגיעו ויוסיפו קישורים ומידע.
ממליצה לקרוא קצת, לראות למה אתם מתחברים ולהתמקד ואז לקבל עזרה יותר ספציפית אם עדיין תצטרכו.
-
היי דיאנה,
לאחר מה שענית לי, אז הייתי הולכת על אופציה א.
מן הטיול שלנו הסקתי שככול שנצמדים יותר לצפון מערב סקוטלנד, כך חווים נופים מדהימים, ומה גם שאיי אורקני שונים בתכלית.
מוסיפה לך מידע נוסף, שאולי יתאים לנחיתה באינברנס- Isle of May
קיבלתי המלצה חמה על הביקור בו מאורית, שהיא טיילת מדהימה, שאינה כותבת לצערי בפורום זה, אלא מבליחה לעיתים בפורמים אחרים של למטייל.
מעתיקה לך את מה שאורית כתבה לי לפני הטיול שלנו לסקוטלנד:
“נסענו ברכב לעיירה ממנה יוצא השיט לאי. ניתן להגיע לאי משתי עיירות שיושבות בצדדים שונים של המפרץ:
1. North Berwick - קרובה לאדינבורו אבל אני חושבת שרחוקה יותר מהאי עצמו. זמן הפלגה ארוך יותר. צריך לבדוק. לא יצאנו מכאן כי לא הם לא הוציאו הפלגות לאי באותו יום
2. Anstruther - מפה אנחנו יצאנו. העיירה במרחק שעה וחצי בערך נסיעה מאדינבורו. השייט שלנו היה בשעה 1:15 בצהרים. הגענו חזרה לאדינבורו בסביבות השעה שש וחצי. שטנו עם החברה:
http://www.isleofmayboattrips.co.uk/
יש שני סוגי הפלגה: בסירת זודיאק מהירה - איתה אנחנו שטנו ובסירת מעבורת יותר גדולה. סירת הזודיאק כאמור מהירה יותר ואין בחילות > מחלת ים”נילי
-
טוב אז ראשית, אוליב, הקרדיט לטיול שפרסמת על שמי שייך לKANILIA אני רק הגבתי בו.
להלן קישור לסיכום הטיול שלנו באי סקאיי מקיץ 16’:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1301281/msg-433268 2דיאנה, גם אני ירוק מקנאה אבל פחות כי גם לי מחכה ירוק של אי בריטי בקיץ 18’ – אירלנד!!!!
אבל אין ספק שגם אני מתכנן לחזור לסקוטלנד לעוד השלמות.ולגבי שאלת מיקומי הכוכב של דיאנה:
מסכים עם מיקה ונילי. האיזור הצפון מערבי יותר מיוחד. מאטידך גם אורקני זה מקום מיוחד ולכן אפשר לטוס לאינברנס ומשם להגיע ל 3 לילות באורקאני. את שאר הלילות באיזור אולפול כאשר את יום המעבר עושים דרך החוץ הצפוני וחולות חופי דורנס (של רובי) – ויש שם גם מערה מיוחדת על החוף, ומסיימים כמו שתכננת בגלנקו.
אם בלבלתי משהו תכוויני אותי.איזה כיף לך!!! תכנון טיול לסקוטלנד!!!!
-
ת.
יש כאלה שנוסעים ברכב ממנצ’סטר עד סקוטלנד עם עצירות בדרך, למשל באזור האגמים.
אפשר גם לקחת טיסה עד אינברנס אם רוצים להתחיל באזור הצפון..
מבחינת מסלול, מוסיפה לך קישור לטיול שלנו שנה שעברה:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1302262/start-0/
מבחינת לינה לפחות משבוע, צריך פשוט לעבור על האתרים ולשלוח מיילים למקומות, מאמינה שתצליחי למצא.
-
נילי,
תודה על המידע, שמרתי לי לתכנון.
אלון,
איזה כייף לשמוע על אירלנד! גם שם טיילתי בצעירותי, ומדהים שם
ולגבי המסלול שלי, אכן, חשבתי גם על החופים הצפונים ודורנס בדרך מאורקני לאולפול.
כפי שמסתמן, נהיה יומיים באזור אולפול, בינתיים שמרתי את מה שאתם עשיתם ביום שהייתם שם.. יש לך עוד רעיונות על מה לעשות באזור אולפול?
-
היי דיאנה וגמר חתימה טובה.
יש הרבה מאד מה לעשות מאולפול וצפונה מעבר למה שאנחנו עשינו בקיץ 16’.
יש את דורנס ומערת סמו. יש את נמל הדיג KINLOCHBERVIE וחופי OLDSHOREMORE, המגדלור של STORE, ומסלול הליכה לאורך הצוקים לתצפית על אולד מן אוף STOER (נכון, לא זה שבאי סקאיי).
וכמובן גני אינבריו שנמצאים דרומית לאולפול.
זה על קצה המזלג. -
הי דיאנה,
אני יודעת שזה לגמרי בצד השני, טיילנו חודש בסקוטלנד התמקדנו בעיקר במערב בגלל מזג האוויר התגלגלנו מזרחה לסנט. אנדרוס והתאהבנו בעיר המקסימה הזאת. ובחופים המהממים (שונה לגמרי מאלו במערב)
אז אם יש לכם זמן אולי שווה להגיע גם לשם.
תהנו.
-
אלון תודה על התיקון!
-
אוליב,
תודה על הקישורים. קראתי בהנאה רבה את סיפורי הטיול ואני אכן מתחילה לקבל מושג של מה מושך אתי יותר.
תוכלי לפרט בבקשה איך את מתכננת את יום הנסיעה ממנצ’סטר לסקוטלנד? איך החלוקה? איפה תטיילו?
תודה
תהילה
-
אין לי עדיין תכנון מלא, עכשיו כשיש טיסות ולינה אני בנחת עם כל השאר.
אבל באופן כללי:
שוכרים רכב במנצ’סטר.
נוסעים למקום הלינה הראשון [כ5 שעות נסיעה אם לא עוצרים, אבל אנחנו נעצור]
מתכננת 2 עצירות, כי נהיה גם עם ילדים קטנים.
אני בדרך כלל עושה 2 סוגים של תכנונים – חוץ ופנים.
אם יהיה מזג אויר נאה, או לפחות לא מבול – עצירה אחת לטיול קליל באיזור האגמים [מכירה כמה מסלולים מתאימים שם, חלקם אפילו עבירים לעגלות] ועצירה שניה במקום עם פארק עם מתקני משחקים לילדים. בשתי העצירות אוכל כמובן, אחד קליל יותר ואחד ארוחה ממש.
אם יהיה מזג אויר לא נעים לטיול בחוץ, אז שתי עצירות “בפנים”. יש כמה אפשרויות שאני שוקלת, על הדרך או עם סטיה של עד חצי שעה מהדרך.
הגעה למקום הלינה בשעות הערב המוקדמות.
אני לוקחת בחשבון שיכול להיות שנעצור רק עצירה אחת, אם הילדים יהיו בשוונג של נסיעה ו/או הקטנים יישנו בנסיעה.
בסך הכל זו לא נסיעה מאד ארוכה, בערך באורך הנסיעה מלונדון לוויילס שאותה עשינו כמה וכמה פעמים, והקונספט של נסיעה שעה-שעתיים-עצירה שעה-שעתיים-נסיעה שעה-שעתיים מתאים לנו ומוכר לילדים.
אם את מחפשת מסלולי הליכה אני יכולה לשתף אותך בקישורים שיש לי, חלקם מנסיון אישי וחלקם לא.